22 episodes

Learning first. Then business.
Podcaster & entrepreneur at Kessels & Smit, The Learning Company, FCE Stichting Opleidingskunde, Development Centers & Grytte

De Pieterjan van Wijngaarden Interviews Pieterjan van Wijngaarden

  • Business

Learning first. Then business.
Podcaster & entrepreneur at Kessels & Smit, The Learning Company, FCE Stichting Opleidingskunde, Development Centers & Grytte

  #23 Marieke Post

  #23 Marieke Post

  Pieterjan spreekt met Marieke Post over haar onderzoek naar podcasts als leerinterventie.

  • 22 min
  #21 Martijn van Oijen (Do I Have A Choice)

  #21 Martijn van Oijen (Do I Have A Choice)

  Deze podcast is een gesprek met mijn collega Martijn van Oijen. Martijn is co-auteur van het populaire boek ‘De imperfecte adviseur’.
  Het is een bijzonder gesprek, omdat ik Martijn interview over zijn boek.
  Maar hij interviewt mij ook over mijn boek: Ondernemen als way of life.

  We spreken elkaar op een zonnige dag op ons kantoor, Grytte Maliebaan45 te Utrecht.

  • 54 min
  #20 Gert Jan van Schaik (Do I Have A Choice)

  #20 Gert Jan van Schaik (Do I Have A Choice)

  Deze podcast is een gesprek met Gert Jan van Schaik, mijn collega ondernemer bij Kessels & Smit.

  Gert Jan van Schaik is inmiddels mijn collega bij Kessels & Smit. Een bijzondere man met een rijke achtergrond en momenteel ook een verbinding met Nyenrode Universiteit.
  Ik sprak Gert Jan een tijdje geleden over een beweging die hij maakt. Hij ziet zichzelf steeds meer als organsiatieontiwkkelaar, waar teamontwikkeling zijn basis is.

  Ik dacht: leuk om over door te praten.
  Zelf ben ik ook continu in beweging en als ik het idee heb dat ik ‘iets’ ben, komt ik meestal vrij snel tot de conclusie dat dit eigenlijk toch niet klopt.

  Ik spreek Gert Jan op ons gezamenlijke kantoor, Grytte Maliebaan 45 te Utrecht op de dag dat alle OV staakt in Nederland…
  Maar wij zijn toch goed aangekomen...

  • 47 min
  #19 Eveline Euser (Do I Have A Choice)

  #19 Eveline Euser (Do I Have A Choice)

  Deze podcast is een gesprek met Eveline Euser, ik leerde haar kennen in het schrijven van mijn boek. Eveline is trainer, adviseur in de GZ-sector. Ik spreek met Eveline over reflecteren. Ik betoog in mijn boek dat je niet alleen in je eentje moet reflecteren. Maar dat je jezelf leert kennen in interactie met anderen. Eveline reageerde naar mij door te zeggen dat het ook wel degelijk van belang is om op sommige momenten ook zelf te reflecteren. In het gesprek wat wij hadden bleek dat Eveline eigenlijk een soort nieuw vakgebied aan het ontwikkelen is; of liever een kruisbestuiving van vakgebieden. Dat vind ik interessant, want dat ben ik zelf eigenlijk ook aan het doen... Hoe doe je dat een nieuw vakgebied ontwikkelen? En vooral: hoe positioneer je jezelf op een terrein wat nog niet bekend is. Ik heb Eveline gevraagd om na te denken over haar drie belangrijkste leermomenten in haar ondernemerschap. De drie momenten van de waarheid. We spreken elkaar in het New Hampshire Hotel in Den Haag, vlakbij het centraal station.

  • 51 min
  #18 Martijn Faber (Do I Have A Choice)

  #18 Martijn Faber (Do I Have A Choice)

  Ik ben in gesprek met Martijn Faber, die ik al langer ken vanuit een leergang van de FCE (Stichting Opleidingskunde). Martijn houdt zich bezig met leren en ontwikkelen bij de Politie. Ze heeft een aantal leernetwerken opgezet om binnen de Politie kennis te delen. Het is een van de manieren waarop Martijn ondernemend bezig is binnen de grootste werkgever van Nederland. Ik spreek Martijn over een aantal belangrijke leermomenten in haar ondernemerschap. Ook komt aan de orde hoe je dat doet, ondernemen in een grotere organisatie. Welke stappen zet je? Waar let je op? Hoe betrek je partners? Daarover gaat deze podcast. We spreken elkaar in de vernieuwde huiskamer op mijn eigen kantoor: Maliebaan45 te Utrecht.

  • 55 min
  #17 Annemarijn Koop (Do I Have A Choice)

  #17 Annemarijn Koop (Do I Have A Choice)

  Deze podcast is een gesprek met Annemarijn Koop. Ik leerde haar kennen, omdat ze met ons contact zocht voor een werkuitwisseling. Toen we met elkaar in gesprek raakten, ontstond het idee voor een soort stage, door Annemarijn - veel aantrekkelijker - 'buitenspelen' genoemd. Annemarijn werkt bij de Amsterdamse School van de gemeente Amsterdam. Ze houdt zich bezich met leren en (leiderschap)ontwikkeling. Ik ben met Annemarijn in gesprek over haar periode van buitenspelen bij Kessels & Smit, The Learning Company. Ik heb Annemarijn gevraagd om na te denken over haar drie belangrijkste leermomenten tijdens deze periode. De drie momenten van de waarheid. Ze geeft ook tips over hoe je voor jezelf zo'n periode van buitenspelen kunt organiseren. We spreken elkaar op een mooie voorjaarsdag in de tuin van ons kantoor, Maliebaan45 te Utrecht.

  • 49 min