199 Folgen

Bernard Hammelburg brengt je scherpe analyses over de internationale politiek.

De Wereld | BNR BNR Nieuwsradio

  • Nachrichten

Bernard Hammelburg brengt je scherpe analyses over de internationale politiek.

  Waarom Nederland Indonesië geen onafhankelijkheid gunde

  Waarom Nederland Indonesië geen onafhankelijkheid gunde

  Waarom wilde Nederland koste wat kost Indonesië behouden als kolonie, zelfs toen allang duidelijk was dat de situatie onhoudbaar was? En waarom zijn zoveel Nederlanders nog altijd trots op het koloniale verleden? Bernard Hammelburg praat erover David van Reybrouck, schrijver van het nieuwe onthullende boek: Revolusi, Indonesië en het ontstaan van de moderne wereld.

  • 47 Min.
  Trump's grote anti-Iran coalitie

  Trump's grote anti-Iran coalitie

  De regering Trump werkt in zijn nadagen hard aan een grote anti-Iran coalitie in het Midden-Oosten. Dankzij een Amerikaans zetje omarmt zelfs Saoedi-Arabië Israël nu openlijk. Hoe kijken ze hiernaar in Iran? En wat betekent dit voor Joe Biden? Bernard Hammelburg praat erover met Peter Wijninga, Defensie specialist verbonden aan het Den Haag Centrum voor Strategische Studies en met Damon Golriz, politiek analist en Iran-expert.

  • 43 Min.
  Zet China Amerika buitenspel in Azië?

  Zet China Amerika buitenspel in Azië?

  Met Amerika in de lappenmand, grijpt China de macht in Azië. China en 14 andere landen hebben deze week RCEP, het grootste regionale handelsakkoord ter wereld ondertekend. Zonder Amerika. Staat Joe Biden, nog voor hij is aangetreden, al buitenspel in Azië? En wat blijft er over van de Nederlandse en Duitse plannen de banden in die regio aan te halen? Bernard Hammelburg praat erover met Oscar Garschagen, oud-correspondent in China en schrijver van het boek: 'De Chinese droom'.

  • 46 Min.
  Biden's onmogelijke opdracht

  Biden's onmogelijke opdracht

  De toekomstige president Joe Biden roept bij iedere gelegenheid op tot eenheid in Amerika. Hij hoopt de gapende kloof tussen de Democraten en Republikeinen te kunnen dichten. Is dat wensdenken? Bernard Hammelburg praat erover met Ian Buruma, journalist en schrijver van onder andere het nieuwe boek: Het Churchill complex, vanuit New York.

  • 45 Min.
  De toekomst van het Trumpisme

  De toekomst van het Trumpisme

  Over de Amerikaanse verkiezingen is één ding wél al zeker: grofweg de helft van de kiezers heeft voor Donald Trump heeft gestemd. Wat zegt dit over de aantrekkingskracht en houdbaarheid van het Trumpisme? En hoe moet Europa reageren op de onrustige nasleep van die verkiezingen? Daarover praat Bernard Hammelburg met BNR-correspondent Jan Postma, oud-Amerika correspondent Paul Brill en Sjoerd Sjoerdsma, Buitenlandwoordvoerder voor D66.

  • 47 Min.
  Amerikaanse verkiezingen: de voorbeschouwing

  Amerikaanse verkiezingen: de voorbeschouwing

  Vlak voor de verkiezingen richten de Democraten hun pijlen op klassiek Republikeinse staten. De Trump-campagne focust zich op de cruciale 'battleground states' zoals Florida en Pennsylvania. Zijn de democraten overmoedig? En wat is er terecht gekomen van Europa's belofte om na bijna vier jaar Trump onafhankelijker te worden van Amerika? Bernard Hammelburg praat erover met o.a. Amerikanist Koen Petersen en Europa-onderzoeker René Cuperus in deze speciale verkiezingsuitzending.

  • 47 Min.

Top‑Podcasts in Nachrichten

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert:

Mehr von BNR Nieuwsradio