44 Folgen

En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, coronavirus och riskerna med att bädda sängen. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

Fråga Agnes Wold Sveriges Radio

  • Gesellschaft und Kultur

En podd med Agnes Wold och Christer Lundberg om hälsomyter, coronavirus och riskerna med att bädda sängen. Ansvarig utgivare: Sabina Schatzl

  Agnes Wold: Folk går runt och tror att allt är så farligt

  Agnes Wold: Folk går runt och tror att allt är så farligt

  Är det farligt att? så inleds åtskilliga mejl som skickas till professor Agnes Wold. Tillsammans med Christer Lundberg ägnar hon ett helt avsnitt åt att svara på frågor om vad som är farligt och inte. Om grön potatis, kolloidalt silver, kärnor i vindruvor och varför Agnes inte tycker att man ska köpa vad som helst på hälsokosten. Och så reder hon ut om det spelar någon roll om vi duschar innan vi hoppar i badet.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold den här veckan: Om det märkliga fenomen som gör potatisar gröna och varför vi inte ska äta dem. Därför behöver du inte vara rädd för bajs, melonkärnor eller ditt husdjurs matskålar. Och så pratar Agnes och Christer om gamla sanningar vi lurade i våra barn, som att snö ger mask i magen och att pojkar skulle tvätta sig bakom öronen.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 36 Min.
  Agnes Wold om hur alkohol påverkar livslängden

  Agnes Wold om hur alkohol påverkar livslängden

  Om alkohol, alkoholism och om vin till maten är skadligt för hälsan. Professor Agnes Wold går igenom kopplingen mellan alkohol och hjärt- och kärlsjukdomar, och förklarar varför det är så svårt att säga hur vårt alkoholdrickande påverkar vår livslängd. Och så funderar Agnes på varför kvinnor i hennes egen ålder dricker mer och mer.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om alkoholDärför ska vi vara tacksamma att vi blir bakfulla och om det hjälper med vätskeersättning och andra bakiskurer. Också om antioxidanter i vin och hur det funkar med alkoholism och ärftlighet. Och så förklarar Agnes varför det är så farligt att blanda alkohol och huvudvärkstabletter.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 41 Min.
  Agnes Wold: Tjata inte på folk om vad de äter

  Agnes Wold: Tjata inte på folk om vad de äter

  Om möglig mat, bäst före-datum och om det är farligt att låta mat stå framme. Professor Agnes Wold förklarar hur vi ska hantera våra livsmedel på bästa sätt och reder ut om det är farligt att frysa ner upptinad mat. Agnes kommer också ut som en frukostälskare, men sågar ändå idén om att frukosten skulle vara dagens viktigaste mål.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold den här veckan:Därför ska du inte stoppa ner en sked i syltburken som du slickat på. Och så påverkas magen om du sitter eller ligger ner och äter. Och så pratar Agnes och Christer om att äta sent på kvällen och om det finns någon risk med att äta för fort.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 41 Min.
  Agnes Wold: Vi får räkna med att få en släng covid då och då

  Agnes Wold: Vi får räkna med att få en släng covid då och då

  Professor Agnes Wold ser tillbaka på åren med coronapandemin och förklarar hur en pandemi uppstår och varför vi ska vara förberedda på en ny. Professorn pratar också om coronavaccinet och vilka som behöver fler sprutor, och reder ut både missuppfattningar och myter kring pandemier och immunsystemet.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om covid-19Så effektivt är vaccinet och så går Agnes och Christer igenom vad vi vet om postcovid, hur män och kvinnor drabbas olika.Och så får vi veta vilka som hade det värst: korna under galna kosjukan eller spanjorerna under spanska sjukan. Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 39 Min.
  Agnes Wold: Du blir inte friskare för att du har det städat hemma

  Agnes Wold: Du blir inte friskare för att du har det städat hemma

  Professor Agnes Wold avlivar myter om städning och tvätt och reder ut vilket mögel som är helt ofarligt, och farligt. Professorn ger sina bästa tips för att städa hållbart och förklarar varför hon inte tvättar i högre temperaturer än 40 grader.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold den här veckan: Då dör bakterierna i tvätten och därför är solljus effektivt mot både bakterier och virus. Om silverfiskar, mjölbaggar och att delad tvättstuga inte är hälsofarligt. Och så diskuterar Christer och Agnes hur ofta man ska tvätta sina lakan och om det är nödvändigt att byta underkläder varje dag.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 37 Min.
  Agnes Wold om varför så många av oss har ont i magen

  Agnes Wold om varför så många av oss har ont i magen

  Om att ha ont i magen och hur tarmsjukdomar som IBS och ulcerös kolit påverkar ens liv. Professor Agnes Wold förklarar också vad du kan göra när du är förstoppad, hur magsår och magkatarr uppstår och varför många av oss får ont i magen efter att vi ätit mat. Men också om varför vi fiser mer när vi blir äldre.

  Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi, tar sig an samtidens hälsofrågor tillsammans med programledaren Christer Lundberg.Agnes Wold om magen och tarmarnaDet kan du göra för att förbättra tarmens funktion och därför är det mindre vanligt med blindtarmsinflammationer. Om tarmfickor, Chrons sjukdom och om det är farligt att svälja ett tuggummi. Och så berättar Agnes att hon själv har haft magkatarr i hela sitt liv.Podden som avlivar hälsomyter och ger svar på dina frågor om coronavirus, tarmflora och riskerna med att bädda sängen.

  • 38 Min.

Top‑Podcasts in Gesellschaft und Kultur

FALTER
ORF Hitradio Ö3
Mari Lang
Schweizer Radio und Fernsehen (SRF)
Mirella Precek
ZEIT ONLINE

Das gefällt dir vielleicht auch

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Acast
Perfect Day Media
Sveriges Radio

Mehr von Sveriges Radio

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio