12 Folgen

Ett feministiskt veckosvep med Gardet.

Gardet faktiskt

  • Nachrichten

Ett feministiskt veckosvep med Gardet.

  GARDET

  GARDET

  Första avsnittet av feministiska tankesmedjan och aktivistgruppen Gardets podd. Vi pratar rättslöshet bland kvinnor och eldar under din vrede!

  • 55 Min.
  GARDET podd #1 - Cissi Wallin möter Unni Drougge

  GARDET podd #1 - Cissi Wallin möter Unni Drougge

  Feministikonen Unni Drougge blev häxan som brändes på bål, långt innan #metoo var på allas läppar. Nu berättar hon för första gången om hela sitt helvete. 

  • 1 Std. 19 Min.
  #9 Kvinnohat, porr & upp till kamp

  #9 Kvinnohat, porr & upp till kamp

  Cissi bjuder in kriminologen, debattören och feministförkämpen Nina Rung. Det blir ett samtal om priset för att våga ta kampen, varför så få kända män backar upp, vad #metoo verkar ha lett till och mycket annat. 

  • 1 Std. 3 Min.
  #8 Mammakroppen

  #8 Mammakroppen

  Sprucket underliv, ont i bäckenet och en hjärna som känns som en kraschad hårddisk - allt är ”fullt normalt” efter att man har fött barn, i alla fall om man frågar stora delar av sjukvården. Men hur ska en så kallad mammakropp kännas, vad ska den behöva uthärda? Nyförlösta Cissi bjöd in fysioterapeuten Mia Fernando (”Baking Babies”) och psykologen Ulrika Gutgard för att grotta i kroppen, hjärnan och ämnet.

  • 1 Std. 3 Min.
  #7 Skilsmässan

  #7 Skilsmässan

  September är årets breakup-månad. Rekordmånga svenskar lämnar varann, och lämnar in en skilsmässoansökan. Fortfarande är det framför allt kvinnor som tar initiativet. Cissi låter psykologen Liria Ortiz, författaren Unni Drougge och skilsmässo-poddaren Marit Danielsson dissekera ämnet. 

  • 1 Std. 15 Min.
  #6 Ätstörd samtid

  #6 Ätstörd samtid

  Går det ens att vara fri från ätstört tänk i en samtid som är totalt fixerad vid smalhet? När vet man om man är sjuk? Hur förhåller man sig till all konstant kroppsfixering? Cissi bjuder in beteendevetaren och ätstörningsutbildaren Hanna Kihlander och aktivisten Hanna Bergwall för att grotta i ämnet.

  • 1 Std. 15 Min.

Top‑Podcasts in Nachrichten

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: