21 Folgen

Mit lépnél? A megoldások nyomában. Ebben a műsorban válaszokat keresünk! Igen, együtt! Ez a podcast a közös gondolkodásról szól. (www.redladam.hu)

Mit Lépnél? Rédl Ádám

  • Gesellschaft und Kultur

Mit lépnél? A megoldások nyomában. Ebben a műsorban válaszokat keresünk! Igen, együtt! Ez a podcast a közös gondolkodásról szól. (www.redladam.hu)

  Mit lépnél, ha börtönbüntetésre ítélnének?

  Mit lépnél, ha börtönbüntetésre ítélnének?

  Hány évig bírnád ki elzárva a külvilágtól? Mi hiányozna leginkább kintről? Hogyan néz ki egy átlagos nap a börtönben? Elrettentő hely a bűnözők számára? Tudtad, hogy a dutyiban lehet az embernél mobiltelefon? Vajon mik teszik még “kényelmesebbé” az elítéltek napjait és jól van-e így? Próbálnak-e becsempészni a raboknak holmikat és vajon meg lehet-e szökni? Hogyan működik a reintegráció? Ja és a kihagyhatatlan kérdés, le mernél hajolni a szappanért? El tudod képzelni, mi zajlik egy börtönben? Bementem beszélgetni egy fogvatartottal, hogy a legteljesebb képed legyen az igazságról! Beszélgettem Rocska Renátóval, aki négy éves büntetését töltötte, Erdélyi Csaba börtönlelkésszel, Valamint Vajda Zoltán fegyőrrel. Ha kíváncsi vagy mi zajlik a rácsok mögött, ezt ne hagyd ki! Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat, ezúttal belülről feszegetem a börtön rácsait, hogy megtudd, milyen az élet a sitten, anélkül, hogy hűvösre tennének. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 1 Std. 4 Min.
  Mit lépnél, hogy kevesebb szemetet termelj?

  Mit lépnél, hogy kevesebb szemetet termelj?

  Fontos számodra, hogy tisztább világot adjunk tovább gyermekeinknek? Ugyanakkor eleged van a környezetvédők olykor manipulatív érzelemi zsarolásából? Mennyi a legkevesebb hulladék, amit semmiképpen nem tudsz elkerülni? Több szemetet termelsz, mint amennyi belefér egy befőttes üvegbe? Ha igen és csökkentenéd a mennyiségét, hallgasd meg Piukovics Dóri hobbi környezetvédő tabuk nélküli megtapasztalásait és tippjeit a szemétmentes életvitelről! Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat, ebben az epizódban a saját kukáim tartalmát bemutatva, a szemetemmel szembesülve. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 56 Min.
  Mit lépnél, ha ellened fordítanák a Dark Web szolgáltatásait?

  Mit lépnél, ha ellened fordítanák a Dark Web szolgáltatásait?

  Vajon sikerülne a neten gépfegyvert venned? Igaz az a pletyka, hogy ugyanott bérgyilkost is lehet fogadni? Képes bárki jóra is használni ezt a prekoncepciók szerint gonosz felületet? Illegális, ha telepíted a sötét oldal egyébként nagyon könnyen elérhető böngészőjét? Hogyan kapcsolódik ehhez a világhoz a Bitcoin? Mi történik a jéghegy csúcsa alatt? Tudd meg, mennyire sötét a Dark Web! Varga Árpád, az NMHH Médiatudományi Intézetének munkatársa és kriminológus segítségével újból felvesszük a harcot az arctalan ellenséggel szemben. Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 1 Std. 2 Min.
  Mit lépnél, ha nem tudnád legyőzni a repüléstől való félelmedet?

  Mit lépnél, ha nem tudnád legyőzni a repüléstől való félelmedet?

  Veszélyben vagyunk a fapados gépeken? Rosszabb pilóták dolgoznak az olcsóbb társaságoknál, mint drágább társaiknál? Felelőtlenség egy repülőgépen kikapcsolni a biztonsági övet felszállás után? Kikerülhető volna a turbulencia? Miért zuhant le két Boeing 737-es? Vész esetén vajon tudnál landolni egy utasszállítóval? Pethő György 22 éve pilóta, túl van tízezer repült órán, légi közlekedési szaktanácsadó és mindent elmond, ami a repüléssel kapcsolatban érdekel. Felszállásra felkészülni! Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 51 Min.
  Mit lépnél, ha visszaélnének a fogyasztói jogaiddal?

  Mit lépnél, ha visszaélnének a fogyasztói jogaiddal?

  Kiállsz az igazadért, ha hibás terméket, gyenge minőséget, vagy rossz szolgáltatást kapsz? Vagy inkább ráhagyod a cégre elkerülve a konfliktust, lenyelve a keserű pirulát? Mikor éltek utoljára vissza a fogyasztói jogaiddal? Arccal (hanggal) vállalom a saját történeteimet és a leplezetlen tapasztalataimat ügyintézéseimről és panaszaimról a következő cégekkel: Horror cirkusz, Velence Spa & Resort, Szamos cukrászda Szentendre, MÁV, Apple, Wizz-Air, T-Mobil. A szakmai oldalról Kiss-Benedek Damarisz, a Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének jogásza (FOME) és a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat koordinátora segít igazságot tenni. Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 1 Std. 2 Min.
  Mit lépnél, ha a legjobb barátod padlón volna?

  Mit lépnél, ha a legjobb barátod padlón volna?

  “Mindenkit arra kérek, ne adjunk tanácsot lelki dolgokban!” - írja Bagdy Emőke Facebook oldalán. Elsőre megakaszt, talán kiakaszt, végül pedig megfog ez a gondolat. Nade mit kezdjünk ezzel, ha tízmillió tanácsadó országában élünk? Neked is próbálták már “jó tanácsokkal” helyretenni az életedet? Vajon mi rejlik a tanácsok mögött, mit takar a függöny? Egyáltalán, hogyan lehet segíteni, ha a tanácsadás tiltólistás? Bagdy Emőke, a pszichológia emeritus professzora kifejti, miért kéri tőlünk az elsőre drasztikusan hangzó gondolatot, hogy ne dobálózzunk lelki tanácsokkal. Rédl Ádám vagyok és veled együtt keresem a válaszokat. Kövesd a csatornámat és nézz a lábad elé!

  • 49 Min.

Top‑Podcasts in Gesellschaft und Kultur

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: