500 Folgen

I Sommar i P1 och Vinter i P1 hör du våra sommarpratare - personliga berättelser som definierar vår tid. Ansvarig utgivare: Marie-Jeanette Löfgren

Sommar & Vinter i P1 Sveriges Radio

  • Gesellschaft und Kultur
  • 5,0 • 3 Bewertungen

I Sommar i P1 och Vinter i P1 hör du våra sommarpratare - personliga berättelser som definierar vår tid. Ansvarig utgivare: Marie-Jeanette Löfgren

  Gudrun Persson

  Gudrun Persson

  Rysslandsexperten om vad man kan lära sig av historien genom att vara nyfiken och ifrågasätta.

  Under våren och sommaren 2022 var Gudrun Persson en expert som många medier vände sig till för kommentarer om kriget i Ukraina.Hon är Rysslandsforskare, expert på rysk säkerhets- och utrikespolitik och varnade tidigt för att Ryssland skulle invadera Ukraina.Gudrun Persson arbetar som forskningsledare vid FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut. 2013 valdes hon in som ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien.Gudrun Persson om sitt Sommarprat: Mitt Sommar ska handla om vad man kan lära sig av historien genom att vara nyfiken och att ifrågasätta. Kan man alls förstå det som händer idag genom att använda en backspegel? Och om musiken vad den betyder för mig.Producent: Anders DiamantVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 1 Std. 3 Min.
  Emma Hamberg

  Emma Hamberg

  Författaren som håller döden hårt i ena handen för då känner hon livet så starkt i den andra.

  Emma Hamberg är en av Sveriges mest lästa författare. Hon vann Stora ljudbokspriset 2022 i kategorin Feelgood med sin bok Je m'appelle Agneta. Hon är även aktuell med kokboken Au pif! som är en utforskning av livsnjuteri.Hon började som serietecknare med serien Singel i stan och har efter det släppt tonårsboken Linas kvällsbok som blev en klassiker för tonåringar. Emma Hamberg har också skrivit Rosengädda-serien och gett ut flera kokböcker.Emma Hamberg om sitt Sommarprat: Mitt Sommar handlar om hur man blir en sån som läser nekrologer till frukost, fyller anteckningsböcker med sanna kärlekshistorier, håller döden hårt i ena handen och livet lika hårt i den andra.Producent: Erika Strand-BerglundVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 1 Std. 3 Min.
  Diamant Salihu

  Diamant Salihu

  Journalisten om krig i olika former, förlust och livets största glädje.

  I reportageboken Tills alla dör skildrar Diamant Salihu konflikterna i Järva, ett av landets mest brottsutsatta områden. Boken ger en fördjupad bild av gängmiljön i Sverige och av människorna som utövar och drabbas av våldet.För sitt arbete tilldelades han förra året Stora Journalistpriset i kategorin Årets röst och nominerades till det prestigefyllda priset European Journalist of the Year.Diamant Salihu är grävande reporter på Sveriges Television och har länge bevakat delar av den gängkriminalitet som finns runt om i Stockholm.Diamant Salihu om sitt Sommarprat: Jag pratar om Emil i Lönneberga, krig i olika former, förlust och livets största glädje. Och jag spelar albansk folkmusik.Producent: Parisa HöglundVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 57 Min.
  Lena Philipsson

  Lena Philipsson

  Artisten med lågmälda betraktelser och storslagna tankar om att hitta sin plats i tillvaron.

  Lena Philipsson har varit aktuell som artist i 35 år. Hon slog igenom med låten Kärleken är evig 1986 och har sedan dess gett ut 14 studioalbum, gjort åtskilliga scenshower i eget namn, skrivit låtar åt andra artister, vunnit Melodifestivalen, skådespelat och varit programledare.I oktober 2021 belönades Lena Philipsson av Kungen med medaljen Litteris et Artibus för framstående och konstnärliga insatser inom svenskt musikliv.Våren 2022 debuterade hon som författare med självbiografin I händelse av min död.Lena Philipsson om sitt Sommarprat: Mitt Sommar ska handla om konsten att vara människa. Det stora i det lilla, lågmälda betraktelser och storslagna tankar om att hitta sin plats i tillvaron.Producent: Henrik JohnssonVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 1 Std. 9 Min.
  Pär Lernström

  Pär Lernström

  Programledaren om relationen till sin pappa.

  Pär Lernström är en av Sveriges mest populära och rutinerade programledare. Han började sin karriär på Sveriges Radio för mer än 20 år sedan. Idag leder han Idol, Talang och Kockarnas kamp på TV4. Han arbetar även som föreläsare och konferencier och har hållit i flera stora galor.Pär Lernström har också skrivit boken "Gubbe: a lovestory", där han tar pulsen på fenomenet gubbe.Pär Lernström om sitt Sommarprat: Mitt Sommarprat handlar mycket om min pappa. Om hur mitt liv påverkats av att hans beroende tog honom ifrån mig när jag var liten. Och om hur allt kom tillbaka när cancern tog honom för ett år sedan.Producent: Hanna FrelinVill du få poddar, nyheter och direktsänd radio på ett ställe, ladda ner appen Sveriges Radio Play via https://sverigesradio.se/artikel/sveriges-radio-play.

  • 52 Min.
  Mikael Niemi

  Mikael Niemi

  Författaren om att slåss mot döden, Vasaloppsknep och varför George Harrison står staty i Pajala.

  Mikael Niemi slog igenom 2000 med Augustprisbelönade Populärmusik från Vittula som handlar om att växa upp i Tornedalen på 60- och 70-talet.Hans senaste boken Koka björn är en deckare med predikanten Lars-Levi Læstadius i huvudrollen.Mikael Niemi har skrivit flera romaner, ungdomsböcker, dramatik och lyrik. Mitt program handlar om hur en grabb i Tärnabyfjällen tvingas slåss mot döden, om hur fantasin kan föra en farligt nära gränser och stup, om mitt bästa Vasaloppsknep, min mormors betydelse för Ingemar Stenmark och varför George Harrison står som staty i Pajala.Om Mikael Niemi:Författare, 62 årFödd i Tärnaby, bosatt i PajalaTidigare Sommarvärd 2001 och 2013Producent: Bertil Isaksson

  • 59 Min.

Kundenrezensionen

5,0 von 5
3 Bewertungen

3 Bewertungen

Top‑Podcasts in Gesellschaft und Kultur

ZEIT ONLINE
Andreas Sator
FALTER
ORF Hitradio Ö3
Luisa und Lenia
Schweizer Radio und Fernsehen (SRF)

Das gefällt dir vielleicht auch

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Acast | Panc Media
Acast
Acast
Perfect Day Media

Mehr von Sveriges Radio

Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio
Sveriges Radio