59 Folgen

Podcast by Sportinfo.si

Sportinfo podcast Sportinfo.si

  • Sport

Podcast by Sportinfo.si

  Cela Slovenija gre na NBA tekmo!

  Cela Slovenija gre na NBA tekmo!

  Miami je bil lani slovenski! Bo letos tudi?

  Govorili smo s pobudnikom in enim od organizatorjev lanskega velikega romanja slovenskih navijačev v Miami, kjer se jih je zbralo kar 2000. Miha Pogačar tudi letos načrtuje podoben podvig, ko se bosta konec februarja v Miamiju zopet srečala, Goran Dragić in Luka Dončić.

  Z njim smo govorili o tem, kako si je najlažje (in najceneje) v živo ogledati kakšno NBA tekmo, ali pa kakšno tekmo katere od drugih, popularnih ameriških profesionalnih lig. Spregovorili smo tudi o razlikah med navijaško kulturo in navadami v Evropi in ZDA.

  Miha si je v živo ogledal že kopico NBA tekem, zato je bil odličen sogovornik, ponudil pa je tudi vrsto koristnih informacij, ki jih ne gre preslišati, če se boste kdaj odpravili čez lužo na ogled Luke ali Gorana. Vabljeni k poslušanju.

  • 40 Min.
  Adijo Kobe... spominjamo se enega od največjih

  Adijo Kobe... spominjamo se enega od največjih

  Adijo Kobe

  Odšel je Kobe Bryant, eden od največjih, mi pa smo se ga spomnili v posebni epizodi podkasta

  Pri nekaterih ljudeh ugotoviš koliko ti pomenijo šele, ko jih ni več. Nekateri so Kobeja imeli radi, drugi so ga pa radi sovražili. Nikogar pa ni Kobe pustil ravnodušnega. Vsaka generacija ima svoje heroje in Kobe je bil eden od tistih, ki so še posebej zaznamovali naša življenja. Tudi tisti, ki nikoli niso navijali za Lakerse, niso nikoli zamudili tekme Kobeja, ko je bila ta na televiziji.

  Kobe je bil prvi globalni super-zvezdnik internetne dobe. Bil pa je pa tudi še precej več. Blaž in Matej sta v epizodi polni emocij spregovorila o Kobeju kot športniku in Kobeju kot človeku, utrnila pa se je tudi kakšna solza. Pogovor se je začel s tistim, kar nas je pri Kobeju navduševalo na parketu, končal pa se je povsem nekje drugje.

  Če ste imeli Kobeja radi… ali pa set ga radi sovražili, vas prijazno vabimo k poslušanju posebne epizode našega podkasta, v spomin osemki, ki je nato postala štiriindvajsetica, ki je nato postala legenda.

  RIP Kobe

  • 43 Min.
  PODKAST: Luka DONČIĆ na poti do MVP naziva v NBA premagal še Jamesa HARDNA!

  PODKAST: Luka DONČIĆ na poti do MVP naziva v NBA premagal še Jamesa HARDNA!

  Luka DONČIĆ na poti do MVP naziva v NBA ligi zopet piše zgodovino!

  Luka sedaj v NBA počne tisto, kar je pred tem počel že v Evroligi. Piše zgodovino! Trenutna produkcija in učinkovitost Luke se lahko povsem enakovredno merita s produkcijo in učinkovitostjo najboljših igralcev v zgodovini NBA lige, na vrhuncih njihovih karier. Zato se z razlogom lahko vprašamo, ali je Luka v tem trenutku morda celo glavni MVP kandidat in seveda ali lahko tako igro zadrži do konca sezone?

  V novem podkastu smo zopet ponudili vrsto zanimivih številk in primerov, ki nazorno pričajo o Lukovem vzponu med najboljše igralce lige in morda nekoč tudi najboljše igralce vseh časov. Naredili smo tudi analizo tekme proti Rocketsom, kjer je Luka dobil dvoboj MVP kandidatov s Hardnom. Na koncu smo se pa še zazrli proti nocojšni tekmi, kjer se bodo Mavericksi pomerili s Clippersi, Luka pa bo videl kako zgleda, če se celotno tekmo na tebi izmenjujejo trije kandidati za najboljšo obrambno peterko sezone, Paul George, Kawhi Leonard in Pat Beverley.

  Če Luka pokaže še eno predstavo na nivoju zadnjih, Mavericksi pa vpišejo še eno zmago, bo Luka poleg nagrade za najboljšega igralca zadnjega tedna, osvojil še nagrado za najboljšega igralca meseca na “divjem” zahodu. Prijazno vabljeni k poslušanju.

  http://sportinfo.si/
  twitter: https://twitter.com/Sportinfosi
  https://twitter.com/Blaz_B1
  https://www.reddit.com/r/NBA_Slovenija/

  • 32 Min.
  LUKA in KP v New Yorku! Kaj je razkril poraz proti Knicksom in kaj Mavericksom povzroča sive lase?

  LUKA in KP v New Yorku! Kaj je razkril poraz proti Knicksom in kaj Mavericksom povzroča sive lase?

  Luka je proti Knicksom v manj kot tednu dni na dveh tekmah skupno zbral 61 točk, 24 skokov in 21 podaj ob 47% metu iz igre, toda to ni zadostovalo za zmago. Tudi v New Yorku osovraženi Porzingis ni bil slab. Na dveh tekmah je vknjižil 48 točk in 20 skokov ob 46% metu. Toda to ni bilo dovolj za zmago na nobeni od obeh tekem. Ali so preostali igralci Mavericksov morda preslabi, da bi se moštvo lahko uvrstilo v končnico?

  Poraza proti enemu od najslabših moštev lige Maverickse spravljata v neugoden položaj, mi pa smo analizirali razloge za poraza in spregovorili o možnih rešitvah. Več tudi o ozadju sovraštva Newyorčanov do Porzingisa in zakaj bi bilo bolje, da bi to sovraštvo usmerili proti vodstvu njihovega moštva in enemu od najslabših lastnikov lige. Seveda ne manjka tudi nekaj novih dah jemajočih številk, ki šele 20-letnega Dončića, na začetku sezone dvigujejo med najboljše igralce vseh časov. Bo lahko to formo zadržal do samega konca sezone? Lahko morda naredi še korak naprej? Ne preslišite nove epizode #NBA_Slovenija podkasta. Prijazno vabljeni k poslušanju.

  • 31 Min.
  Ali bo Luka DONČIČ MVP? Ali bo Goran DRAGIČ najboljši 6. igralec lige?

  Ali bo Luka DONČIČ MVP? Ali bo Goran DRAGIČ najboljši 6. igralec lige?

  Ali bo Luka DONČIĆ MVP? Ali bo Goran DRAGIĆ najboljši 6. igralec lige?

  SPORED:
  od 02:00 - Luka v Bostonu! Analiza (še ene) odlične predstave Dončića proti Celticsom
  od 10:00 - Ali bo Luka postal MVP? Vse o izjmnem začetku sezone Dončića… številke in izjave, ki pričajo o tem
  od 47:30 - Ali bo Goran postal najboljši 6. igralec lige?

  Čudežni 20-letnik je fantastično začel drugo sezono v NBA ligi. Številke, ki jih dosega so skorajda neprimerljive in v zgodovini te lige pri tako mladem igralcu, tudi nepojmljive. Zato se je njegovo ime sedaj začelo pojavljati tudi med najbolj resnimi MVP kandidati, kar so pri 20-letniku letos pričakovali le redki.

  Čeprav smo mu napovedovali odlično sezono, je Luka kljub temu presenetil tudi nas. Zdi pa se, da lahko igra še bolje in letos igro dvigne še stopničko višje, kar pa bi ga še bolj trdno zasidralo med glavnimi MVP kandidati in najboljšimi (mladimi) igralci v zgodovini košarke. V prvem delu podkasta boste lahko slišali tudi številke in izjave trenerskih, igralskih ter novinarskih legend, ki pričajo o fenomenalni sezoni Dončića.

  V drugem delu podkasta pa več o odličnem začetku sezone Gorana Dragića, ki po poškodbi zopet igra na All-Star nivoju, kar je tudi bil februarja 2018, pred poškodbo kolena, ki mu je nato vzela zadnjo sezono. Zdaj se zdi, da je Gogi zopet zdrav, kar pa tudi pomeni, da “Dragon” zopet bruha ogenj. Če bi igral samo nekaj minut več in tekme začenjal v prvi peterki, bi bil ob takih igrah Miamija, sedaj med resnimi kandidati za nastop na All-Star tekmi. Ker pa v igro vstopa s klopi, pa ga sedaj večina spremljevalcev lige omenja med najbolj resnimi kandidati, za najboljšega 6. igralca lige, enega od 5 glavnih priznanj (MVP, ROY, DPOY, MiP, 6MOY), ki se podarjajo po koncu sezone. Mu bo uspelo?

  Vse o izjemnih začetkih sezon obeh slovenskih zvezdnikov, ki na drugi strani Atlantika odlično zastopata barve naše domovine, lahko slišite v spodnjem podkastu. Prijazno vabljeni k poslušanju. Ne bo vam žal.

  • 1 Std. 10 Min.
  TEKMA na kateri je cela AMERIKA zvedela kdo je LUKA DONČIĆ!

  TEKMA na kateri je cela AMERIKA zvedela kdo je LUKA DONČIĆ!

  Če so se po ‘rookie’ sezoni Luke Dončića še našli dvomljivci, ki so trdili, da bo v njegovi drugi sezoni povsem drugače, saj bodo sedaj obrambe bolje pripravljene nanj, je tekma proti Lakersom, LeBronu in AD-ju poskrbela, da teh dvomljivcev sedaj ne bo več.

  Epski dvoboj med Luko in njegovim idolom še vedno odmeva, vi pa lahko v našem podkastu slišite zakaj je temu tako. Luka je bil tokrat tako dober, da mu je LeBron po dvoboju namenil izjemen kompliment, ki ga prav tako lahko slišite v podkastu, kjer smo spregovorili tudi o začetku Dallasove in Dončićeve sezone ter analizirali vse dobre in slabe plati igre kluba in njegovega glavnega igralca.

  Slednjih, torej slabih plati, pa pri Luki zaenkrat ni veliko, oziroma skoraj nič, saj se njegovo ime že pojavlja že med tihimi MVP kandidati. Teh je zaenkrat več pri Porzingisu, zato smo nekaj besed namenili tudi pričakovanim težavam latvijskega orjaka po dolgi rehabilitaciji poškodovanega kolena. Nekaj besed smo namenili tudi naslednjim nasprotnikom Dončićevih Mavericksov. Prijazno vabljeni k poslušanju.

  • 37 Min.

Top‑Podcasts in Sport

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: