38 Folgen

Utazási podcast - kéthetente kedden

SztereoTrip - Az utazási podcast SztereoTrip

  • Reisen und Orte

Utazási podcast - kéthetente kedden

  Joó András - Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán

  Joó András - Grúzia, Örményország, Azerbajdzsán

  Miben hasonlítanak és különböznek ezek az országok? Melyikkel érdemes kezdeni? Érdemes-e autót bérelni, milyen a gasztronómia, hogyan lakhatunk grúz nagymamák szobájában? András még egy lehetséges körút állomásait is felvázolta, emellett pedig rengeteg konkrét látnivalóról is mesélt. Hegyek, tavak, kanyonok, kolostorok, túrázás, vízesések, melegvizes források, barlangok és múzeumok, látnivalókból nincs hiány, de beszélgettünk komolyabb témákról is.
  Tudjátok, hogy milyen a három ország viszonya és honnan erednek ezek a konfliktusok? Hogy Sztálin Grúziában született és a vasúti kocsija Goriban megtekinthető? Hogy be lehet-e menni Dél-Oszétiába, Abháziába vagy Hegyi-Karabah-ba? És persze az örmény-azeri konfliktus magyar szálát sem hagyhattuk ki.

  • 1 Std. 28 Min.
  Travellina - Kisgyörgy Éva - Felelősségteljes utazás

  Travellina - Kisgyörgy Éva - Felelősségteljes utazás

  Az egyik legismertebb magyar blogger, a felelősségteljes utazás elkötelezett híve. Beszélgettünk az egynapos utakról, a helyiek fotózásáról, állatos programokról, alkudozásról, Instagramról, kagylógyűjtésről és arról, hogyan viselkedj a vendéglátóddal.
  Kiderült az is, hova nem menne vissza a változások miatt, hány útlevele telt már be, az idejének hány %-át tölti utazással és mik az idei tervei. Végül Éva azt is elárulta, hogy miért ugrott fel egy vadidegen férfi hátára egyik útja során.

  • 1 Std. 3 Min.
  Plankó Gergő - Újságírói ösztöndíjjal az USA-ban

  Plankó Gergő - Újságírói ösztöndíjjal az USA-ban

  Plankó Gergő, a 444 újságírója, a Vifon Beach blog szerzője két hónapot töltött az USA-ban a World Press Institute ösztöndíjasaként. Minnesota nice, egyenlőtlenségek San Franciscóban, amerikai szerkesztőségek, Trump-hatás, 2020 elnökválasztás, Irán és Ukrajna a mai adásban. A beszélgetés végén az is kiderül, hogy Gergő hova utazna el legszívesebben és, milyen új szempont szerint választ úticélt.

  • 1 Std. 9 Min.
  Balog Peti - Őszintén a digitális nomád életmódról

  Balog Peti - Őszintén a digitális nomád életmódról

  Hogyan lehet annyit utazni, mint a SztereoTrip interjúalanyai? Mi a különbség a digitális nomád, a szabadúszó, a távoli munkavégző és a helyfüggetlen vállalkozó között? Hogyan tudsz te is bekapcsolódni a globális tudáspiacba?
  Balog Peti több, mint 10 éve dolgozik szabadúszóként, emellett a fenti kategóriákat is mind kipróbálta már. Őt kérdeztük arról, hogy milyen készségek kellenek ehhez az életmódhoz, hogyan lehet elkezdeni, és szerinte meddig lehet csinálni? Hogyan menedzseld a saját idődet, tartsd fent a motivációt és küzdd le az izoláltságot? Szó volt még a digitális nomádok lábnyomáról és arról is, hogy Budapest miért ennyire népszerű a helyfüggetlenek körében.

  • 1 Std. 12 Min.
  dr. Nagy Dávid Gergő - 'Malawiban más viszonyok vannak, így kell kihozni a maximumot.'

  dr. Nagy Dávid Gergő - 'Malawiban más viszonyok vannak, így kell kihozni a maximumot.'

  Dávid, idegsebész szakorvos-jelöltként a Malawi Misszióval már kétszer járt az országban, ahol elmondása szerint teljesen más értéke van az emberi életnek, a helyiek havonta járnak temetésre, és mivel nincs állandó áramszolgáltatás megtörténik, hogy pont műtét közben megy el az áram. Malawiban összesen egy idegsebész jut a 19 millió lakosra, a legtöbb ember nem jut kórházi ellátáshoz, sokszor a sámántól kérnek tanácsot. Ezeken kívül vámpírok, HIV, szoptatás és Madonna is lesz a mai adásban.

  • 1 Std. 18 Min.
  Szarka Zsófi - Malagából Dakarba biciklivel

  Szarka Zsófi - Malagából Dakarba biciklivel

  3875km, 33 nap, 3 afrikai országon át. Marokkó a Ramadán idején, a Nyugat-Szahara helyzete, a világ egyik leghosszabb vonata és egy 2700 km-es fal a Szaharában, amiről még soha nem hallottál. Terrorveszély, szemétkérdés, sok-sok bringás tipp és az is kiderül, hogy pontosan mennyibe kerül egy ilyen út.

  • 1 Std. 36 Min.

Top‑Podcasts in Reisen und Orte

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: