16 Folgen

Emberekről. Kapcsolatokról. Magunkról.
D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi podcastja

WMN BESZÉLNÜNK KELL‪!‬ WMN Média Kft.

  • Gesellschaft und Kultur
  • 5.0 • 4 Bewertungen

Emberekről. Kapcsolatokról. Magunkról.
D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi podcastja

  Beszélnünk kell! – Az apasebekről, a mérgező apákról

  Beszélnünk kell! – Az apasebekről, a mérgező apákról

  "Az apa hiánya nehezebben megdolgozható, mint az, ha rosszul van jelen. A létező rosszhoz ugyanis lehet valamifajta érzelmi viszonyt kialakítani, a nincshez, a hiányhoz viszont nagyon nehéz." Az apánkkal való kapcsolatunkban sokféle módon sérülhetünk; ezek a sebek pedig mélyre mennek és nagyon nehezen gyógyulnak. Itt a Beszélnünk kell! e heti adása D. Tóth Krisztával és Orvos-Tóth Noémivel a mérgező anyák után a másik nagy taburól: a mérgező apákról, az apasebekről.

  • 52 Min.
  Beszélnünk kell! – A párkapcsolati kommunikációról

  Beszélnünk kell! – A párkapcsolati kommunikációról

  Miről veszekszünk valójában, amikor veszekszünk? Mitől függ, ki hogyan reagál egy konfliktusos helyzetben? És hogyan tanulhatjuk meg kezelni a párkapcsolati konfliktusainkat? D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi többek közt ezekre a kérdésekre keresi a választ a Beszélnünk kell! eheti adásában.

  • 56 Min.
  Beszélnünk kell! – Az imposztor-szindrómáról

  Beszélnünk kell! – Az imposztor-szindrómáról

  Ti is éreztétek már, hogy bármit is csináljatok, nem vagytok elég jók? Hogy a sikereitek nem magatoknak – a tehetségeteknek vagy szorgalmatoknak – köszönhetőek, hanem a szerencsének, esetleg más külső tényezőnek? Hogy valójában csak idő kérdése, mikor derül ki mások számára, hogy rosszul ítélnek meg benneteket? Az imposztor-szindróma sokkal több embert érint, mint azt sejtenénk, mégsem beszélünk róla nyíltan. Épp ezért a Beszélnünk kell! podcastsorozat legújabb epizódjában D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi ehhez a tabutémához nyúlnak, ami alapjaiban határozhatja meg, hogyan viszonyulunk saját magunkhoz.

  • 55 Min.
  Beszélnünk kell! - Mi marad belőlünk a Covid után? (ÉVADPREMIER)

  Beszélnünk kell! - Mi marad belőlünk a Covid után? (ÉVADPREMIER)

  Annak ellenére, hogy a világjárvány kollektív élmény, nagyon is egyedül vagyunk benne a veszteségeinkkel, amikből fájóan sok van. Akármerre nézünk, bárhová nyúlunk, veszteséget találunk; nincs biztonság, illúzió az egyensúly, elvesztek a hosszútávú tervek, gyászoljuk a szeretteinket, a munkahelyünket, az egzisztenciánket... Nemcsak egyéni, hanem társadalmi szinten is a legfontosabb kérdés most: mi marad belőlünk a Covid után? Mit kezdünk a járvány mentális, egzisztenciális és társadalmi következményeivel – egyszóval: mi lesz velünk? Erre próbál válaszokat keresni D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a Beszélnünk kell! podcastsorozat második évadának premieradásában, amely a veszteségeinkről és a megküzdésről szól.

  • 52 Min.
  Beszélnünk kell! – A szexről (ÉVADZÁRÓ)

  Beszélnünk kell! – A szexről (ÉVADZÁRÓ)

  Szexuális lényként jövünk a világra, mégsem ismerjük, nem merjük megélni a saját szexualitásunkat. Miért színleljük az orgazmust? Miért szexelünk? Mi a szexuális együttlét célja? Hogyan segít a maszturbálás önmagunk megismerésében? – ezekre a kérdésekre sokunknak egy életen át nincsenek válaszai. D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a Beszélnünk kell! podcast-sorozat évadzáró epizódjában nem finomkodnak: tabuk nélkül beszélgetnek az életünk egy fontos és elidegeníthetetlen, ám szégyenérzettel, elhallgatásokkal teli területéről: a szexről. Hallgassátok meg - bátran!

  • 59 Min.
  Beszélnünk kell! – A párkapcsolati erőszakról

  Beszélnünk kell! – A párkapcsolati erőszakról

  Egy bántalmazó kapcsolat összetett rendszerében az erőszaknak számos arca van. A bántalmazó eszközei sokszor annyira kifinomultak, hogy mire az áldozat észreveszi, hogy mi történik vele, már alig-alig tud szabadulni. A Beszélnünk kell! podcast eheti epizódjában D. Tóth Kriszta és Orvos-Tóth Noémi a kapcsolati erőszak témáját járja körül... és a beszélgetésben egy mélyen személyes vallomás is elhangzik.

  • 1 Std.

Kundenrezensionen

5.0 von 5
4 Bewertungen

4 Bewertungen

Top‑Podcasts in Gesellschaft und Kultur