29 episodes

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

ALL CAPS LOUD

  • Technology

Programmet der ikke råber eller taler grimt til andre på nettet. Et ugentligt program om hvad der rører sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

  Jeg ❤️ Nordjylland - @Mette og de andre politikere på sociale medier

  Jeg ❤️ Nordjylland - @Mette og de andre politikere på sociale medier

  I dag handler programmet om politikere på sociale medier. Og det gør det blandt andet fordi vores alle sammens statsminister Mette Frederiksen i sidste uge lagde et billede op på instagram, hvor der stod “Jeg - [mellemrum] - Nordjylland” og i teksten nedenunder stod der “Dobbelklik på billedet for at vise din støtte til Nordjylland”...

  Opslaget blev lagt på instagram efter regeringen pålagde Nordjylland nogle særlige skærpede restriktioner pga den nye muterede coronavirus fra danske mink.

  Det der så sker, når man dobbeltklikker på billedet er, at der kommer et lille hjerte i midten af billedet og teksten er nu “Jeg [hjerte] Nordjylland” - meget fint og dejligt. Men det skulle hun ALDRIG have gjort - stod det til mediedanmark og alle dem, der ved, at likes på instagram ikke nødvendigvis betyder, at nordjyderne får det lettere i disse cluster5-tider.

  Gæsterne i studiet:

  Benjamin Elbert, som rådgiver om politisk kommunikation og lige nu hjælper en række borgmestre med deres kommunikation op til kommunalvalget som afholdes næste år.

  Anne Kirstine Cramon er kommunikationsrådgiver og tidligere pressechef for Liberal Alliance og en fast del af danmarks bedste sladdermagasin Det Vi Taler Om.

  Mette Skammeritz er konceptudvikler hos Holm Kommunikation og står bag meme-profilen Skammekrogen.

  LINKS:

  Mette Frederiksens instagramopslag: https://bit.ly/35ltlhl
  Skammekrogen (meme-profil): https://www.instagram.com/skammekrogen/
  Anne Kirstina Cramon på Twitter: https://bit.ly/35msRHB
  Benjamin Rud Elberth på Twitter: https://bit.ly/2GXjdC4

  “Feels good man” (dokumentar om Pepe The Frog): https://bit.ly/32FUpGq
  Onsdagsjazz (meme-side): https://bit.ly/2GT4oAk
  PBhere (interaktiv TikTok-kanal): https://bit.ly/32U3tHV

  • 1 hr
  #28 Det perfekte liv i pulverform, Fie Laursens' profil, digte og feministiske håndtegnede memes

  #28 Det perfekte liv i pulverform, Fie Laursens' profil, digte og feministiske håndtegnede memes

  ALL CAPS handler i denne uge om influencere, der reklamerer for pulver, der angiveligt kan gøre dig slank. Vi taler om at turde vise de kedelige sider af livet på sociale medier. At blandet det alvorlige og det sjove. Vi taler om at græde og at gå til terapi. Vi skal i det hele taget tale om at vise et nuanceret billede af det at være menneske på sociale medier og ikke kun vise glansbilledet.

  Derudover taler vi om Fie Laursen, der har mistet sin instagram profil ved et koordineret angreb og vi taler om Kim Kardashian, der er fyldt 40 år.

  Gæster:
  Chano Jørgensen er kok og har lavet sin egen komedieserie sammen med sin ven Anders på Instagram TV. OG så har han udgivet en digtsamling om svigt, utroskab, depression og selvmordstanker.

  Sofie Riise Nors er kunstner, illustrator og laver håndtegnede memes på instagramsiden Waginapineapple - de er meget lyserøde - og meget feministiske. De ligner jo umiddelbart - hvis man lige kigger hurtigt - en helt almindelig meme-side, men når man så kigger nærmere, så er det jo nogle ret alvorlige og komplekse emner, Sofie tager op.

  Dina Christiansen er diætist og personlig træner. Hun har noget så usædvanligt som en instagram profil med utroligt mange trænings- og fitnessbilleder, men også med rigtig meget kage og slik.


  LINKS:

  Chano Jørgensen (instagram): https://bit.ly/3mKTkVc
  Dina Christiansen (instagram): https://bit.ly/2Gqvi2f
  Sofie Riise Nors (Waginapineapple): https://bit.ly/3eonoD4
  Sofie Riise Nors’ hjemmeside: http://www.sofienors.dk/
  Mere end mursten (podcast om ghettopakken): https://bit.ly/3jYgWUs
  “Du burde ingenting” (podcast): https://apple.co/3oTvuIN
  Lidt over stregen (instagram-profil): https://bit.ly/32evrNZ

  ALL CAPS om OnlyFans: https://apple.co/3kYiEqf

  • 56 min
  #27 Uffe Elbæk er på @realDonaldTrump's personlige mailingliste og AOC er på Twitch! #USAvalg

  #27 Uffe Elbæk er på @realDonaldTrump's personlige mailingliste og AOC er på Twitch! #USAvalg

  Der er under en uge til det amerikanske valg og vi skal kigge lidt på, hvordan internettet og sociale medier bliver brugt af kandidaterne til at skabe opmærksomhed om dem selv - og deres drømme og visioner for et forenet Amerika, som måske er det mindst forende vi længe har set.

  Mange ved, at Trump er vild på Twitter - men hvad færre ved er, at han er endnu vildere og næsten mere grænseoverskridende på email. Men det ved Uffe Elbæk, der siden 2016 har modtaget omkring 3000 e-mails personlige fra Donald Trump. Hvad skriver han og hvordan har man det, når man har læst dem?

  Vi taler om Twitter, selvfølgelig - for man kan ikke sige Trump uden at sige Twitter. Vi skal se på Alexandria Ocasio-Cortez - også kendt som AOC, der har spillet lidt computer for lige under en halv million mennesker, og så skal vi til sidst lige prøve at vurdere om politikere overhovedet bør være på de sociale medier… For er de sociale medier bare et redskab, som politikere kan bruge til at forme deres eget narrativ og fuldstændig tilsidesætte den uafhængige presse - ELLER er det et sted, hvor helt ukendte ildsjæle kan brænde igennem og få deres budskab ud?

  Udover Uffe Elbæk har Anton Gade-Nielsen besøg af Camilla Sebelius som er kampagneanalytiker på kongressen.com. Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold.

  ALL CAPS er et ugentligt program om hvad der rør sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

  ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

  LINKS:

  Tusind mails fra Trump (Copenhagen Contemporary): https://bit.ly/3e7tVBX
  The Great Hack (Netflix-dokumentar): https://bit.ly/3mCIIrh
  The Social Dilemma (Netflix Dokumentar): https://bit.ly/2TzBU1d
  This American Life (podcast): https://www.thisamericanlife.org/
  The Lincoln Project (på Twitter): https://twitter.com/ProjectLincoln
  AOC på Twitch: https://bit.ly/3jytG44
  House Of Cards (Netflix-serie): https://bit.ly/2TCaoQF
  Miss America (HBO-serie): https://bit.ly/34E1EA4
  Claudia Conway (Kellyanne Conways datter): https://www.tiktok.com/@claudiamconway

  • 55 min
  #26 De forbudte Bagedyst-Memes, Jodel - andet end sladder og en ubehagelig sag om seksuel afpresning

  #26 De forbudte Bagedyst-Memes, Jodel - andet end sladder og en ubehagelig sag om seksuel afpresning

  Dagens program handler på mange måder om at nettet flere steder stadig lidt er det vilde westen - men at vi forsøger efter bedste evne, at få lidt ordentlighed og lidt kontrol derind.

  Først skal vi skal tale om Jodel - som er en social platform, der har været meget i medierne i den sidste uges tid - og ikke på den fede måde. Det har handlet meget om sladder og anklager og rygter, men i dag forsøger vi at give et mere nuanceret billede af hvad app’en kan.

  Så skal vi forbi meme-land, DR, fondant, glaze, sprøjteteknik og censur… vilde ting i samme sætning, men ikke desto mindre er det, hvad sagen handler om. Må man nu ikke længere gøre grin med kager på internettet? Nej, det må du faktisk ikke. DR har bedt et par meme-profiler på Instagram om at fjerne indhold, der krænker DR’s ophavsret.

  Simone Saustrup er Film- og medievidenskabstuderende og Sara Stougaard er journaliststuderende og de står bag meme-siden TV-tillægget, der laver memes med stillbilleder fra TV-programmer. Og deres største drøm er at man igen må lave memes om Den Store Bagedyst.

  Til sidst i programmet skal vi forbi en mere aktuel sag - det er sagen, som DR afdækkede i tirsdags om en mand, der er anklaget for igennem de sidste 4 år at have truet og afpresset 170 kvinder og piger seksuelt på sociale medier - som eksempelvis snapchat. Det er en ubehagelig sag, som Christian Mogensen kalder “noget af det mest voldsomme, vi har set i Danmark.”

  Christian Mogensen er specialkonsulent ved Center for Digital Pædagogik - han er ekspert i gaming, internetkultur og digitale fællesskaber. Han er gæst i denne udgave af ALL CAPS.

  LINKS til mere læsning om emnerne:

  TV2’s artikel om Jodel: https://bit.ly/3dMeL4W
  Soundvenues artikel om Den Store Bagedyst: https://bit.ly/3oiCIpB
  DR’s artikel om seksuelle afpresning: https://bit.ly/3jp2iFA
  Mænd, der ødelægger kvinder (DR-podcast): https://bit.ly/2HmZJa8
  Artikel om sagen: https://bit.ly/31syim4

  CONTENT:

  TV-tillægget på Instagram: https://bit.ly/3oayDUl
  Chris (Simpsons artist på Instagram): https://bit.ly/35lkmLL
  Literally Iconic (Instagram-profil): https://bit.ly/3odgkh7
  Xanax Smoothies (Instagram-profil): https://bit.ly/34gKJDo

  Behind The Bastards (podcast): https://apple.co/3kgomn7
  The Adventure Zone (rollespil-podcast): https://bit.ly/3maq75H
  VaatiVidya (YouTube-kanal om computerspillet Dark Souls): https://bit.ly/31y4Nzf
  Satans Syndsforladelse: https://spoti.fi/35pXzhN
  Klara Lilja på Instagram: https://bit.ly/2TglkmV

  Vi Er Data - Er Jeff Bezos ond? (Podcast): https://apple.co/31w170R

  • 55 min
  ALL CAPS 25 - jubilæum, tilbageblik og opfølgninger

  ALL CAPS 25 - jubilæum, tilbageblik og opfølgninger

  ALL CAPS fylder 25 afsnit og derfor har vi besluttet os at følge lidt op på et par af de historier, som vi har dækket siden vi gik i luften 1. april 2020.

  Da Radio Loud og dermed ALL CAPS gik i luften var der ingen der havde forudset, hvor meget internettet og de sociale medier ville ændre sig. Da store dele af verden lukkede ned pga corona, så rykkede mange ting ud på internettet i stedet. Og med det - selvfølgelig også en masse nye interessante tendenser og trends. Og nogle gamle velkendte ting…

  Denne episode handler om Fake News - hvordan går kampen mod de falske nyheder? Vi kigger på onlineaktivisme og hashtagjacking og så skal vi runde den digitale chikane, som Plan International lige har udgivet en ny rapport om (som kan læses her: https://bit.ly/2IdVKgc)

  Med i studiet er Marie Høst - vært på Radio Louds Vi Er Data, som også produceres på Enigma, museet for post, tele og kommunikation.

  Vi hørte klip fra følgende episoder:

  ALL CAPS #1 Falsk nyt og Covid19: https://apple.co/2SFKo6C
  ALL CAPS #12 "En gruppe, hvor vi alle lader som om..." https://apple.co/3jKihz5
  ALL CAPS #22 Er digital chikane af kvinder en trussel mod demokratiet? https://apple.co/2GROPbG

  ALL CAPS er et ugentligt program om hvad der rør sig lige nu på de sociale medier; influencers, youtubedrama, shitstorms, memes, troldehære og alt det andet. I ALL CAPS tager Anton Gade-Nielsen internetkulturen og -humoren alvorligt når han sammen med gæster og lyttere undersøger, hvor tendenser og trends opstår og hvordan vi navigerer i dem.

  ALL CAPS bliver produceret til LOUD af ENIGMA – museum for post, tele & kommunikation.

  • 54 min
  #24 Politiske Hype-Houses på TikTok og Qanon smidt på porten af Facebook

  #24 Politiske Hype-Houses på TikTok og Qanon smidt på porten af Facebook

  Denne episode af ALL CAPS handler om om Facebooks Dangerous Organizations Operations Teams kamp mod Qanon. Facebook har nemlig lige været ude at sige, at de vil fjerne ALT indhold, der relaterer sig til Qanon fra deres platforme. Derfor bliver vi lige nødt til at kigge lidt på nogle af de ting, som Qanon for tiden bruger tid på… blandt andet Donald Trump. Som jo har været meget på twitter på det sidste - selvom han også har været syg.

  Hvis det kan lade sig gøre at fjerne alt Qanon-indhold fra Facebook og Instagram, hvor skal folk, der tror på teorierne så gå hen og hvilken betydning får det for bevægelsen og tilhængerne?

  Vi taler også om TikTok-huse. Altså fællesskaber af unge tiktokkere, der flytter sammen og laveren masse content sammen og på kryds og tværs. Og der findes naturligvis også politiske og ideologiske udgaver af TikTok-husene.

  I studiet har Anton Gade-Nielsen besøg af konceptudvikler og memer Mette Skammeritz, journalist på Berlingske og Qanon-ekspert Selin Türker og journalist på Politiken og Alexander Sjöberg. Et rent ekspertpanel i denne omgang!

  LINKS:

  The Social Dilemma (Netflix-dokumentar): https://bit.ly/3d8FOqV
  A TikTok house divided (artikel om TikTok-houses): https://bit.ly/2I1Tngg
  The men behind Q: https://abcn.ws/33HwbMA
  One star reviews (fra Vice): https://bit.ly/3jH13SZ
  Qanon Anonymous (podcast): https://bit.ly/3ltW1K3
  Hamilton (på Disney+): https://bit.ly/3nnuD2e
  Danes for Trump: https://bit.ly/3lu5QYJ

  Politiske hype-houses på TikTok:

  Communist Hypehouse: https://vm.tiktok.com/ZSHWjsNA/
  SocialistHypeHouse: https://vm.tiktok.com/ZSHW24kC/
  AnarchyHypeHouse: https://vm.tiktok.com/ZSHWPnHm/
  Ancom Hype Commune: https://vm.tiktok.com/ZSHW8y7h/

  • 55 min

Top Podcasts In Technology

Listeners Also Subscribed To