64 episodes

I den här podden tar Brita Zackari och Parisa Amiri ett tag om veckan som gått. Populärkulturella frågor står i fokus men det blir även inslag av politik, nyheter och andra viktigheter i livet. Nytt avsnitt varje fredag!


Klippare Magnus "Mangz" Silfvenius Öhman @ maggieprod

Brita Zackari och Parisa Amiri Acast

  • Philosophy

I den här podden tar Brita Zackari och Parisa Amiri ett tag om veckan som gått. Populärkulturella frågor står i fokus men det blir även inslag av politik, nyheter och andra viktigheter i livet. Nytt avsnitt varje fredag!


Klippare Magnus "Mangz" Silfvenius Öhman @ maggieprod

  59. Oscars-skav och fittans återkomst

  59. Oscars-skav och fittans återkomst

  Hur hamnade Parisa på Jimmy Kimmel Show i veckan? Ett internationellt break som upptäcks mitt under poddinspelningen. 
  Oscarsgalan avhandlas, inklusive förvånande kritiken mot Natalie Portman, ovärdig Brad Pitt-stund och ett självutnämnt f*****g weirdo. 
  Fittan tränger fram i allt från trademarkade dofter av kändisar till tacktal och i politiken. 
  Herrskap och tjänstefolk - från Parasite till influencers - heterokvinnor som tänder på sex mellan två män och varför vi kommer elda använda trosor i framtiden. Välkomna! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 47 min
  58. Feministen Felix Sandman

  58. Feministen Felix Sandman

  Vad gömmer sig bakom Brad Pitts roliga tacktal? Vad får Brita att rodna rakt ut av Felix Sandmans bidrag i Melodifestivalen? Vi mäter även av senaste tidens olika statements med hjälp av Shakiras tunga. 
  Vi ligger också steget före tv-serierna, det blir gameshow av de mest efterfrågade skådisarna inför nästa säsong, komplett med en drabbande Carola-anekdot. Välkomna! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 45 min
  57. Offra en tant och Kalifat

  57. Offra en tant och Kalifat

  Brita kör ”full” (!) och Parisa utnämner Sverige till nya Saudi. En mörk ångest lättar med hjälp av en för podden typisk 
  Gameshow - Kan Du Därhemma gissa vilka aktuella storfilmer som gömmer sig bakom dessa alternativa titlar? Dessutom kommer vi glida in på favoritämnet klass när Brita lanserar en ny term för en oroande trend, och sedan ett minst sagt matigt Kalifat-prat med frågorna som måste ställas. Droger hinner också ev romantiseras! Jamen ni hör ju, det är ett pangavsnitt.  For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 50 min
  56. Galakorrespondenterna

  56. Galakorrespondenterna

  Award Season är inte bara ett samtalsämne denna vecka, vi återger våra upplevelser och åsikter från både Guldbaggen och Ellegalan! Där den sistnämnda delade ut poddens första pris och vi får höra om både njut under tacktal. Guldbaggens höjdpunkter och svagheter avhandlas också, inklusive vinnarfavoriter, Roy Andersson-dryckeslek och skamfyllda ögonblick på efterfesten. Välkomna! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 37 min
  55. Är det bara jag, eller?

  55. Är det bara jag, eller?

  Podcasten har återuppstått! Efter juluppehåll befinner vi oss plötsligt i 2020 och har en del som måste ut, jo, både Meghan Markle och Kent Ekeroth kommer på tal. 
  Golden Globes med Ricky Gervais i täten avhandlas i en lista över höjdpunkterna och nomineringarna till Oscarsgalan får sig en släng.
  Brita har bland annat sett SVT:s nya uppmärksammade dokumentärserie ”Älskade Husby” och föder ett helt nytt format kring slitna grepp i hiphop-Sverige. 
  Parisa har både sett och medverkat i nysläppta ”Vad hände Gina Dirawi?”, om hatet efter att Dirawi blev julvärd, och har ett och annat att säga kring åsikterna om SVT-dokumentären, bland annat från evige Danny Saucedo och Cecilia Hagen. 2020 VÄLKOMNA! For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 48 min
  54. Kulturghostad och Måns Z

  54. Kulturghostad och Måns Z

  Oförrätternas avsnitt! Via en möjlig överdosering av morfin ventileras förnedring och att skona sitt barn från Anna Book. 
  Hjältinnor i bergen, kluvet kring Måns Zelmerlöw samt smutsig kamp om titeln Poddens mest hängivna Star Wars-fan. 
  I den roligaste Netflix-specialen just nu finner vi facit för veckans debatter, från porr och nymoralism till kejsarsnitt och hundar. 
  Välkomna. For information regarding your data privacy, visit acast.com/privacy

  • 46 min

Customer Reviews

engrönsak ,

Intelligent podd

Hur underhållande jag tycker ”influenser” poddar är så är er podd ett härligt avbrott med intelligens och woman power. Nu är ni visserligen journalister och har ett mer kritiskt tänk, väldigt uppfriskande iaf. Behöver mer sånt!

Top Podcasts In Philosophy

Listeners Also Subscribed To