45 episodes

I podden Helt ärligt möter Sebastian Stakset personer i ett ärligt samtal om livet, vändpunkter, mörker och ljus.

Helt ärligt med Sebastian Stakse‪t‬ Sebastian Stakset

  • Personal Journals

I podden Helt ärligt möter Sebastian Stakset personer i ett ärligt samtal om livet, vändpunkter, mörker och ljus.

  45. Josef Mourtada

  45. Josef Mourtada

  Att behöva manövrera utanförskap, är något Josef vet allt om. Och smärtan att behöva begrava sin bror. Att känna sig ensam och oförstådd i en hård värld full av våld och mörker. Men även att hitta sin talang i musiken. Och bara det att jobba på skola när man själv som barn blivit utkastad av specialklass efter specialklass. Det här är en mäktig historia om att ta revansch på livet.
  Mina damer och herrar, detta är Josef Mourtada.

  • 38 min
  44. Sanna Bråding

  44. Sanna Bråding

  Redan som 14-åring slog hon igenom i dramaserien Tre Kronor. Men bakom den högpresterande tonåringen så fanns en osäker tjej med svåra självskadebeteenden. År 2008 greps hon för narkotika brott och blev dömd till tre månaders fängelse samt skyddstillsyn vilket tog hennes liv till en ny riktning. Botten var nådd. Enda vägen upp var att sluta fly och sårbart möta sig själv. Hör henne berätta. Mina damer och herrar, det här är Sanna Bråding.

  • 57 min
  43. Håkan Enoksson

  43. Håkan Enoksson

  Samernas arv, kultur och historia är rik och mångfaldig, vilket tyvärr uppmärksammas allt för sällan. Istället bär Sverige en mörk historia av olika övergrepp mot samer: Tvångsförflyttningar, rasbiologi, assimileringspolitik och stöld av mark. Trots ständig kritik från FN så har Sverige misslyckats med att reformera lagstiftningen till att gå i linje med internationella människorätts-normer. Den fantastiske Håkan Enoksson berättar om den verklighet samerna som urfolk fått leva med. Tidigare så stals marken, nu hotas renskötseln. Och samerna väntar fortfarande på upprättelse. Hör honom berätta. Mina damer och herrar, detta är Håkan Enoksson.

  • 52 min
  42. Javiera Constanza

  42. Javiera Constanza

  Rapporter om missförhållanden SiS-hemmet Björkbacken har fyllt nyheterna de senaste veckorna. Uppdrag Granskning gjorde ett reportage med katastrofala avslöjanden. Nu ska ni få lyssna till en tjej som har levt på institutionen. ”Javi” har gått igenom saker inget barn borde få göra och hon har fått se saker inget barn borde få se. Följ med på en fruktansvärd resa genom dysfunktionella institutioner och ett samhälle som verkar ha gett upp. Men där finns också ljusglimtar. Som den kvinnliga personalen som la sig ner och kramade den utåtagerande och traumatiserade Javi när hon väl föll ner på sängen efter att slagit sönder sitt rum. Det här är Javiera Constanza.

  • 51 min
  41. Raoul Wallenberg - Special med Mikael Oscarsson

  41. Raoul Wallenberg - Special med Mikael Oscarsson

  Raoul Wallenberg är hedersmedborgare i USA men i Sverige vet många unga inte vem han är. 
  Han är känd och hyllad världen över för sina framgångsrika insatser under andra världskriget. Utsänd av Sverige att verka som diplomat i det nazi-ockuperade Ungern.
  För 76 år sedan greps Raoul Wallenberg av Röda armén och fördes till Moskva för att sedan spårlöst försvinna i sovjetisk fångenskap.
  Riksdagsmannen Mikael Oscarsson berättar i denna podd hur Sverige efter kriget övergav Raoul Wallenberg trots att han med risk för sitt eget liv hade räddat tiotusentals judar i Budapest undan gaskamrarna i en enastående hjälteinsats. Skälet var en svensk miljardkredit till Stalin. Vad var det egentligen som hände Raoul Wallenberg? Detta är en fruktansvärd historia som lyfter fram korruptionen i svensk politik under och efter kriget. 

  • 45 min
  40. Johanna Ottosson

  40. Johanna Ottosson

  Johanna Ottosson är en av Sveriges största YouTube-fenomen. Men parallellt med de mediala framgångarna löper en hård kamp mot den psykiska ohälsan. Mobbingen i skolan spårar ut. Utanförskapet leder Johanna till de mörker många av Sveriges ungdomar fastnar i. Självskadebeteenden, alkohol och droger, bup-mottagningar och socialtjänsten. En dag förs hon i en polisbil till en SiS institution. Det ska visa sig att där ska helvetet bara börja. Hör Johanna berätta om sin kamp, samhällets svek och hennes fantastiska mamma som aldrig slutar kämpa för sin dotter. Det här är den fantastiska och modiga Johanna Ottosson.

  • 45 min

Top Podcasts In Personal Journals

Listeners Also Subscribed To