48 episodes

Samtidigt podcast: Samtidens Dick Erixon och Sverigedemokraternas Linus Bylund diskuterar aktuella ämnen och nyheter på onsdagar samt eviga frågor på fredagar, allt under uppsikt av programledare Erik Dahlin.

Samtidigt Samtidigt

  • Politics

Samtidigt podcast: Samtidens Dick Erixon och Sverigedemokraternas Linus Bylund diskuterar aktuella ämnen och nyheter på onsdagar samt eviga frågor på fredagar, allt under uppsikt av programledare Erik Dahlin.

  41. Korridorer och Karantänmys

  41. Korridorer och Karantänmys

  Har Mona Sahlin drabbats av ånger för sitt tidigare agerande mot Sverigedemokraterna? Åsiktskorridoren är stark, säger vissa. Det är den inte alls, den finns inte ens, säger andra. Varför är det så? Är coronaalarmismen vänster eller höger? Och, inte minst, lyssnartips kring frågan: Hur dödar man tid i självisolering eller karantän?

  Dessutom har Dick hittat en potentiellt intressant bok, Linus har fått på sig en byxa fast det bara är lunchtid, och Erik har köpt en NAS för att kunna njuta av tvivelaktig musik.

  • 1 hr 10 min
  40. Livet och Covid-19 - Coronaspecial II

  40. Livet och Covid-19 - Coronaspecial II

  I onsdagsavsnittet tidigare i veckan behandlades coronaepidemin mycket sparsamt, i detta helgavsnitt blir det tvärtom, på gott och ont. Linus är irriterad på irrationella utspel som skapar oro och panik, men samtidigt välkomnar han att alla gör sin röst hörd. Dick och Linus menar att det just nu finns skäl att överdriva åtgärderna, för att dämpa trycket på vården. Erik har lösningar som utan tvekan skulle utrota coronaviruset, men som tyvärr bara fungerar i teorin. 

  • 1 hr 39 min
  39. Återvändande och Åldringsrån

  39. Återvändande och Åldringsrån

  Ska staten flyga hem vissa medborgare men inte andra? Varför klarar inte Sverige att skicka hem illegala migranter? Buddhistmunkar som inte betalar skatt på sin ihoptiggda mat, är det ok? Joe Biden, kan han verkligen utgöra ett hot mot Donald Trump? Och hur i helskotta kan man slå ner en nittioårig kvinna för några smyckens skull?

  Dessutom bjuder Dick på ett poddtips och Linus på ett Netflixtips. Erik då? Ja Erik har gett sig ut i Stockholmsnatten för att slicka på karaokemikrofoner.

  • 1 hr 3 min
  38. Döden och Covid-19 - Coronaspecial

  38. Döden och Covid-19 - Coronaspecial

  En dag ska vi dö, alla andra dagar ska vi inte det.

  Döden, hur förhåller man sig till den på bästa sätt? Är det nuvarande läget en våt dröm för klimatalarmisterna? Vad borde regeringen göra och vad borde regeringen ha gjort för länge sen? Är det rimligt att bunkra toapapper? Hur kan enskilda agera för att minimera skadorna på samhället och ekonomin? 

  Veckans helgavsnitt handlar nästan uteslutande om den pågående viruspandemin och dess följder. Frågorna är många och för en gångs skull ges inga svar, i alla fall inga säkra sådana, men förhoppningsvis många givande och tänkvärda resonemang. 

  • 1 hr 48 min
  37. Slöseri och Tiggeri

  37. Slöseri och Tiggeri

  Erik och Dick tycker det är skönt att äntligen få en syl i vädret och passar därför på att göra ett extra långt program! Förutom det obligatoriska samtalsämnet Covid-19 så läggs stor vikt vid att försöka förstå vad Ylva Johansson vill egentligen. Ska det gå att söka asyl i Grekland eller inte?  Dick rabblar en massa absurda exempel på slöseri med skattemedel. Erik tycker att det vore mer rättvist om journalister på Public Service oroade sig för sin försörjning istället för strävsamma företagare som nu drabbats av coronapaniken samt förklarar varför tiggeri borde förbjudas.  Dick berättar om sin erfarenhet från att ha suttit i en socialnämnd och bl.a. beslutat om fosterhemsplaceringar. Detta med anledning av det tragiska fallet med ”Lilla hjärtat”.  Kort och gott ett avsnitt ni inte får missa.

  • 1 hr 14 min
  36. Jimmie Åkesson och Turkiet

  36. Jimmie Åkesson och Turkiet

  Veckans helgavsnitt är en unik gästspecial med Jimmie Åkesson och handlar om turerna kring hans resa till Turkiet och flyktingsituationen vid den turk-grekiska gränsen. Varför åkte han dit? Vad upplevde han där? Var han rädd? Blev han verkligen gripen?

  Alla tänkbara frågor kring den uppmärksammade resan får sina svar i detta djuplodande avsnitt av Samtidigt.

  • 1 hr 7 min

Top Podcasts In Politics

Listeners Also Subscribed To