179 episodes

Thijs Lindhout gaat op zoek naar het geheim achter geluk & succes. Dit doet hij met een gezonde dosis energie en humor. Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven? Hoe kun je je droom realiseren? Hoe kun je succesvol worden door te doen wat je leuk vindt?

Hij interviewt bekende mensen en ontdekt het verhaal achter hun geluk & succes. Een must voor iedereen die meer uit het leven wil halen! Leef intens!

100% Inspiratie Podcast Thijs Lindhout

  • Business

Thijs Lindhout gaat op zoek naar het geheim achter geluk & succes. Dit doet hij met een gezonde dosis energie en humor. Wat maakt nu dat sommige mensen de top bereiken in het leven? Hoe kun je je droom realiseren? Hoe kun je succesvol worden door te doen wat je leuk vindt?

Hij interviewt bekende mensen en ontdekt het verhaal achter hun geluk & succes. Een must voor iedereen die meer uit het leven wil halen! Leef intens!

  INTENS 170: Peter Heerschop over de spagaat tussen 'succes' en 'geluk'

  INTENS 170: Peter Heerschop over de spagaat tussen 'succes' en 'geluk'

  Peter Heerschop! Wie kent 'm niet. Vroeger was er voor mij geen zaterdagavond denkbaar zonder het kijken van Kopspijkers. En ik was niet de enige. Dit programma trok elke zaterdag meer dan 3,5 miljoen kijkers! Ik was zelfs zo'n fan dat toen ze voor de grap de single 'One Day Fly' uitbrachten, ik drie weken zakgeld spaarde om er 1 te kopen, haha!

  Maar Peter is natuurlijk veel meer dan alleen zijn bekendheid van dit TV programma. Al 35 jaar (!!) speelt hij in alle Nederlandse schouwburgen met zijn theaterprogramma's. Hij heeft 17 jaar lang elke vrijdagochtend zijn actualiteiten column 'Lieve Marianne' op Radio 538 voorgelezen. Daarmee heeft hij mij (en de rest van Nederland) meerdere malen in lachen en tranen gekregen. Deze column zet hij overigens nu voort in het programma van Frank Dane onder de naam: De Week van Peter.

  Dan over dit interview. Bij het bepalen van gasten voor deze podcast maak ik niet domweg een lijstje van BN'ers. Ik probeer aan te voelen welke mensen een extra boeiend verhaal hebben en waarschijnlijk een eigen visie hebben op geluk en succes. Die sensor ging af bij Peter Heerschop. En dit bleek tijdens het interview 100% op zijn plek te vallen.

  Peter is namelijk zo bewust bezig met persoonlijke ontwikkeling dat hij 3 uur per week college geeft aan studenten van de ALO over zelfkennis en het vinden van geluk! In dit interview deelt hij zijn visie op de spagaat tussen 'geluk' en 'succes'. En oh wat is dit boeiend!! Tevens deelt hij het nummer 1 ding waar wat hem betreft het leven om gaat. En ik kan het niet meer met hem eens zijn.

  Nieuwsgierig? Je bent 1 klik verwijderd van er achter komen. Veel plezier!

  Belangrijke links:

  Peter boeken als spreker: https://www.sportsspeakers.nl/spreker/peter-heerschop-529/

  • 1 hr 10 min
  INTENS 169: Een nieuwe visie op betekenisvol leven en ondernemen - Kees Klomp

  INTENS 169: Een nieuwe visie op betekenisvol leven en ondernemen - Kees Klomp

  Hoe kun je 'betekenisvol leven' voor jezelf zo concreet mogelijk maken? Kees Klomp is gefascineerd door de vraag: "Wat kan het boeddhisme voor business en onze zoektocht naar geluk betekenen?". Hij is o.a. auteur van de boeken 'Verlichting in Business' en 'Handboek Betekenisvol Ondernemen'.

  Dit interview is een stortvloed aan interessante inzichten, concrete tips en een nieuwe visie op geluk. Je leert onder andere:

  --> Hoe het hebben van een 'purpose' volgens Kees vaak compleet verkeerd wordt geïnterpreteerd;
  --> Hoe je 'betekenisvol leven' voor jezelf heel concreet kunt maken;
  --> Waarom volgens Kees de theorie van Sinek de meest overschatte theorie van dit moment is;
  --> Hoe interpretatie van de Maslov pyramide die je nog niet eerder hebt gehoord;
  --> Een nieuwe visie op 4 niveaus van geluk.

  Meer info zie: https://www.purposepeoplepractice.nl/kees/

  • 1 hr 11 min
  INTENS 168: Rouwexpert Manu Keirse over de dood, rouw en verlies

  INTENS 168: Rouwexpert Manu Keirse over de dood, rouw en verlies

  Persoonlijk ben ik enorm bang voor de dood. Verder heb ik het geluk dat ik, behalve mijn drumleraar, nog nooit iemand heb verloren die heel dichtbij me staat. De dood is iets wat bij het leven hoort. We maken allemaal mee dat we dierbaren verliezen en weten dat we zelf ook een keer gaan. Tegelijkertijd denken we er liever niet over na, zien er niets over in het nieuws en er wordt al helemaal niet over gesproken op social media. Je zou bijna gaan denken dat we dit onderwerp liever wegstoppen en doen alsof het er niet is.

  Juist daarom leek het me zó interessant om een rouwexpert in de 100% Inspiratie Podcast aan het woord te laten. En dan is natuurlijk alleen de beste goede genoeg. Die heb ik gevonden! Namelijk Manu Keirse. Manu vertelt in dit interview adembenemende verhalen over hoe je om kunt gaan met de dood van je dierbaren en welke plek en betekenis je de dood in je eigen leven kunt geven.

  Zo vertelt Manu een verhaal over een vrouw die terminaal ziek is en dit niet wil accepteren omdat ze voor haar 4 kinderen wil blijven zorgen. Manu vertelt over de adviezen die hij haar heeft gegeven en welke impact dit heeft gemaakt. De tranen rolde over m'n wangen bij het luisteren naar dit verhaal.

  Ik kan al wel zeggen dat ik door de ontmoeting met Manu (en hem te interviewen) anders over de dood ben gaan denken. Het voelt luchtiger. Ik kan er voor het eerst een klein vleugje positieve betekenis aan geven. En dat gun ik jou ook. Wat mij betreft is deze aflevering een pareltje. Luisteren dus!

  • 1 hr 10 min
  INTENS 167: Iris Hond verbindt met haar muziek

  INTENS 167: Iris Hond verbindt met haar muziek

  Wat doe je als een puppy in de eerste 5 minuten van het interview je spiekbriefje opeet? Daar kom je achter in deze aflevering van de 100% Inspiratie Podcast ;). Een grote eer dat Iris Hond bij mij langskwam om haar verhaal te delen. En ze kwam niet alleen, haar kersverse puppy 'Moos' was er ook bij.

  In mijn shows heb ik het over dat niet iedereen een 'nummer 1 passie' heeft. Iris is duidelijk iemand die dat wel heeft. Als zij achter de piano zit dan verandert er iets. Dan kan ze mensen raken. Mensen inspireren. "Het is een beetje als eens soort drugs. Het versterkt wat je op dat moment voelt."

  Dat maakt dit interview voor mij super inspirerend. Wanneer Iris vertelt voel je de liefde die zij heeft voor piano spelen. Je voelt dat dit haar roeping is. Dat dit voor haar thuiskomen is. En of je zelf nu een duidelijke passie hebt of niet, dit inspireert om voor jezelf op zoek te gaan naar dit gevoel. Thanx Iris!

  Belangrijke links:

  Tickets Iris Hond: https://irishond.nl/events/

  Tickets Thijs Lindhout: https://thijslindhout.nl/inspiratieshow/

  • 58 min
  INTENS 166: Een leven vol leven - met Maartje Derksen

  INTENS 166: Een leven vol leven - met Maartje Derksen

  Maartje haar man overleed in 2010. Behalve dat dit een verschrikkelijke gebeurtenis is was dit ook een gigantische spiegel voor haar. Ze merkte dat ze eigenlijk full-time overspannen was geweest. Leven van moetje naar moetje. Druk op werk, druk met de kids, druk met iedereen pleasen, behalve zichzelf. Oftewel: een leven zonder echt te leven.

  Toen heeft Maartje het roer omgegooid. En dat is gelukt. Inmiddels geeft ze met haar bedrijf Master in Happiness coaching en trainingen. Hierin leert ze je enerzijds hoe je met alles wat er NU is gelukkig kunt zijn en anderzijds hoe je nog meer geluk kunt creëren.

  In dit gesprek is de verbinding tussen Maartje en mij duidelijk te voelen en hebben we het over onderwerpen die voor iedereen herkenbaar zijn, zoals: 'Oké leren zijn met je niet oké voelen.'. Volgens mij een gesprek voor leuke en praktische inzichten, maar ook realisme over de minder leuke kanten van het leven. Dus ga dat luisteren!

  Meer info over Maartje: https://www.masterinhappiness.nl

  • 58 min
  NIEUWJAARSSPECIAL: Terugkijken op 2019 en plannen maken voor 2020

  NIEUWJAARSSPECIAL: Terugkijken op 2019 en plannen maken voor 2020

  Ken je dat? Dat tussen Kerst en Oud & Nieuw de perfecte periode is om te reflecteren op het afgelopen jaar en plannen te maken voor het komende jaar? Dan is deze aflevering voor jou!

  In deze aflevering ga ik in gesprek met mijn goede vriend en mede-podcaster Glenn Vergoossen. Glenn interviewt mij voor zijn podcast Over Spreken Gesproken (ga die ook zeker checken). Daarom ligt de focus op het vak 'spreken'. Maar eigenlijk hebben we het over alle essentiële onderdelen van het leven. Zo zijn we heel eerlijk over onze f**k-ups in de liefde en onze plannen voor 2020 op dit gebied.

  Een open, kwetsbaar en herkenbaar gesprek tussen twee blije eikels die succesvol zijn als spreker/trainer en podcaster maar hopeloos in de liefde. Haha! Ga het checken!

  Links:

  Over Spreken Gesproken podcast: https://podcasts.apple.com/nl/podcast/over-spreken-gesproken-podcast/id1451875404

  • 1 hr 49 min

Customer Reviews

Reinout Van Zandycke ,

Beste podcast

Een van de beste podcast die ik beluister. Zeer inspirerend en erg afwisselend. Goede geluidskwaliteit. Heeft mij al zeer veel bijgebracht!

Top Podcasts In Business

Listeners Also Subscribed To