102 afleveringen

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

Bende van het Boek Bende van het Boek

  • Kunst
  • 4,5 • 27 beoordelingen

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

  #99 De Bende kust ze

  #99 De Bende kust ze

  In deze zomerse podcast geven Trees en Sara vier boekentips om deze zomer te verslinden. Toevallig (of niet) hebben ze allevier een link met de zee! Sluit dus je ogen, beeld je in dat je op een bankje zit op de dijk, voel dat zeebriesje en luister naar onze boekenbabbel. Zelf nog leuke tips voor deze zomer? Laat het ons weten!

  • 52 min.
  #98 De Bende droomt even weg naar Japan

  #98 De Bende droomt even weg naar Japan

  Wie ons al een tijdje volgt, weet dat we allebei fan zijn van Japan. Niet alleen maakten we er twee jaar geleden de reis van ons leven, we lezen ook als eens graag een Japans streepje literatuur. Twee jaar geleden maakten we er al een eerste podcast over, dit jaar doen we dat gewoon nog eens.

  • 42 min.
  #97 De Bende op Erfgoeddag

  #97 De Bende op Erfgoeddag

  Op 24 en 25 april 2021 is het Erfgoedweekend met als thema de nacht. Op vraag van het Lijsternest in Ingooigem maken we met onze Bende een podcast én video over Stijn Streuvels. Om helemaal in het thema te blijven focussen we op Het leven en de dood in den ast, een novelle uit 1926. In deze podcast kom je zowel iets te weten over Streuvels, zijn huis het Luisternest, Het leven en de dood in den ast en geven we nog 6 tips over boeken die een link hebben met de nacht. Zo hopen we Erfgoeddag toch een beetje tot bij jou te brengen.

  • 50 min.
  #96 De Bende en een gevarieerde stapel

  #96 De Bende en een gevarieerde stapel

  In deze podcast bespreken we maar liefst 5 boeken die onlangs ons hart hebben warm gemaakt én dan nog eens 5 totaal verschillende exemplaren: de Young Adult De vermisten van Maneschijn van Christelle Dabos, het heftig verhaal Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld, de mijmerpassages in Langs de rivier van Esther Kinsky, Ik ben er niet van Lize Spit en tot slot de graphic novel From Hell van Alan Moore en Eddie Campbell.

  Deze keer kunnen we echt wel stellen: voor elk wat wils!

  • 55 min.
  #95 De Bende lust dit ribbetje wél

  #95 De Bende lust dit ribbetje wél

  Varkensribben is een tragikomisch verhaal over zorgzaamheid, loyaliteit, hoe herinneringen een leven beïnvloeden en hoe eten alle basisemoties kan vervangen. Perfect leesvoer voor Trees en mezelf dus! Die indruk werd alleen maar bevestigd. Spoiler: we zijn fan van deze debutant en nu al benieuwd naar meer van Amaryilis de Gryse.

  • 29 min.
  #94 De Bende blikt terug

  #94 De Bende blikt terug

  De tijd gaan snel en andere cliché uitspraken horen bij deze tijd van het jaar. Een kerstvakantie vraagt om een terugblik op de boeken die we in 2020 hebben gelezen en ons het meest zullen bij blijven. Dat we dit jaar vooral nog meer hebben gelezen komt misschien een klein beetje door dat virus, maar vooral door onszelf want troost vinden wij nog steeds het liefst in een mooie roman.

  Trees en ik selecteerden elk drie boeken voor jullie waarover we in deze podcast vertellen waarom ze ons dit jaar zo hebben aangesproken.

  • 30 min.

Klantrecensies

4,5 van 5
27 beoordelingen

27 beoordelingen

Michellevnh ,

Rustgevend

Fantastisch om naar te luisteren!
Hebben jullie geen leeslijst op jullie website?

AmelieGent ,

Een verademing

Een verademing in het podcastlandschap. Niet gejaagd of doorspekt met hipsterweetjes, maar authentiek en vol oprecht enthousiasme.

lubo19 ,

Trager spreken

Kunnen jullie eens iets trager spreken soms is het onverstaanbaar

Top-podcasts in Kunst

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op