198 episodes

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

Berg en Dal VRT

  • Maatschappij & cultuur
  • 4.1 • 67 Ratings

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

  Berg en Dal: Hendrik Vos

  Berg en Dal: Hendrik Vos

  Hendrik Vos staat naar eigen zeggen gulzig in het leven. Een dubbele bergrit van 330 kilometer over zeven cols, daar draait hij zijn hand – laat staan zijn benen – niet voor om. Dertig uur per week keihard trainen voor alweer een uitputtende triatlon, ach, kinderspel. Een boek over Europa schrijven, zijn specialiteit als hoogleraar, dat mag ineens anderhalve kilogram wegen. Waarom? ‘Ik zal straks nog lang genoeg dood zijn,’ aldus Vos, ‘dus wil ik het maximum uit dit korte bestaan zuigen.’

  • 55 min
  Berg en Dal: Anna Enquist

  Berg en Dal: Anna Enquist

  Anna Enquist eet van vele walletjes. Ze is behalve auteur ook psychoanalytica, pianiste en celliste. ‘Sloop’ heet haar nieuwste roman. Over kunst en liefde, scheppen en baren. Vrijwel haar hele oeuvre – zowel poëzie als proza – cirkelt steeds om drie leidmotieven of thema’s: psychologie, verlies en muziek en hoe die met elkaar zijn verbonden. Dat is haar leven samengevat in drie woorden.

  • 54 min
  Berg en Dal: Veerle Malschaert

  Berg en Dal: Veerle Malschaert

  Om 10 uur gaat Pat Donnez in Berg en Dal het gesprek aan met actrice en comédienne Veerle Malschaert. Van televisie kan je haar herkennen als Carla uit Flikken. Ze heeft intussen echter ook al vijf onewomanshows op haar palmares staan. De laatste was 'Deel mij', een hartverwarmende tragikomische voorstelling over alleen staan en samen vallen.

  • 56 min
  Berg en Dal: André Pelgrims

  Berg en Dal: André Pelgrims

  Een nieuw jaar. Daar horen als vanouds goede voornemens bij die we over enkele weken weer glorieus zijn vergeten. Maar veranderen kan. André Pelgrims verdient er zelfs zijn brood mee. Hij noemt zichzelf een beetje duur change & culture architect. In mensentaal, veranderingscoach. Dansen naar Vrijheid heet zijn boekdebuut. We dansen met hem een uur lang een pas de deux, het verse jaar in.

  • 53 min
  Berg en Dal: Meskerem Mees

  Berg en Dal: Meskerem Mees

  Muziekjournalisten hebben met hun collega’s van de sport gemeen dat ze graag grossieren in hyperbolen. Over singer-songwriter Meskerem Mees klinkt het zo. “Neem een stemgeluid zo helder als bronwater, voeg een gulle dosis puurheid toe en werk af met een portie panache, en je hebt Meskerem Mees.” Ze wordt een grande dame van vooraan in de twintig genoemd. Wat mij vooral interesseert is: wie is ze en waar haalt Meskerem haar inspiratie vandaan?

  • 53 min
  Berg en Dal: Ann Dooms

  Berg en Dal: Ann Dooms

  Als u ook overhoop ligt met algoritmes omdat ze vooral hun eigen leven leiden en niet het uwe, één adres: Ann Dooms. Zij bedenkt ze. Dooms is gespecialiseerd in cybercriminaliteit. Ze zet wiskunde in om onder meer kunstwerken en oude manuscripten te bestuderen, en voor het opsporen van vervalste foto's en kunstwerken. Ann schreef voor de Nerdland-reeks van Lieven Scheire een nieuw boek over haar passie. Het heet kort en bondig 'Wiskunde'.

  • 56 min

Customer Reviews

4.1 out of 5
67 Ratings

67 Ratings

Graag bij ,

Dank je wel

Ik ben dankbaar omdat ik elke zondag naar je uitzending in alle stilte en concentratie kan luisteren. Zowel het gesprek, aanvullende teksten en keuze muziek maken me innerlijk rijker
Frieda

gjGent ,

Dank u

Nog liefst van al, in bad - in bed - maar met Pat; naar het rechte pad ; ook hier in Tanzania ! Nog lang wandelen ,vleugelen, stappen en streven. Merci voor de wekelijkse portie “ verstandige praat . Geert van Gent .

Top Podcasts In Maatschappij & cultuur

Radio 1
Radio1
France Inter
Radio 1
Radio 1
Het Nieuwsblad

You Might Also Like

Radio 1
Radio 1
Wim Oosterlinck
Radio 1
De Standaard
Radio 1

More by VRT

Radio 1
Klara
Radio 1
Radio 1
Radio 1
Klara