191 episodes

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

Berg en Dal VRT

  • Maatschappij & cultuur
  • 4.1 • 66 Ratings

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

  Berg en Dal: Karel Goetghebeur

  Berg en Dal: Karel Goetghebeur

  Een man van twaalf stielen en dertien of meer ongelukken. Was begrafenisondernemer, zat in de farmacie en lag twee maand in coma en onderging 9 longoperaties nadat hij werd geveld door de Mexicaanse griep. Maar Karel Goetghebeur is een overlever. In zijn atelier in Brugge werkt hij elke dag met de eigen handen aan alweer een nieuw pronkstuk: een saxofoon zoals de wereldbefaamde Adolphe Sax ze destijds ook ontwierp.

  • 57 min
  Berg en Dal: Samira Azabar

  Berg en Dal: Samira Azabar

  Ze komt uit een – naar eigen zeggen – warm nest van tien kinderen. Als één van de weinige gekleurde kinderen studeerde ze Latijn in een katholieke school. De buitenwereld leek soms een andere planeet. Misschien prikkelt dat wel om sociologe te worden? Samira Azabar doet onderzoek aan de UAntwerpen en ze is – naar eigen zeggen - activiste en feministe voor Boeh, Baas over Eigen hoofd.

  • 55 min
  Berg en Dal: Dirk Braeckman

  Berg en Dal: Dirk Braeckman

  Een fotograaf laten vertellen over zijn werk heeft altijd iets heikel. Beelden worden geluid. Maar met Dirk Braeckman durven we dat. Hij exposeert nog tot begin december op de Biënale van Sao Paulo in Brazilië. Dat is een beetje ver en moeilijk, voor u, daarom halen we Dirk maar naar hier. Zijn foto’s zijn als een bom die niet explodeert. Er zit energie en spanning in zijn werk, wel duizend verhalen. Maar ze blijven onaangeroerd en stil liggen.

  • 55 min
  Berg en Dal: Lisette Ma Neza

  Berg en Dal: Lisette Ma Neza

  Lisette Ma Neza (23) wordt de nieuwe literaire stem van de studentengeneratie genoemd. Een perfomer voor wie het podium haar taal is. Brussel is haar thuis, maar net zo Breda waar ze vandaan komt, als Rwanda waar haar ouders werden geboren. Lisette noemt zichzelf ‘een meisje van dualiteiten’. En dat is wellicht een understatement.

  • 53 min
  Berg en Dal: Jinnih Beels

  Berg en Dal: Jinnih Beels

  Het leven van Jinnih Beels leest als een spannend kortverhaal. Als ze drie jaar is wordt haar moeder vergiftigd. Op haar zes jaar wordt ze door haar vader uit Calcutta weggehaald en naar België gebracht. “Die zes jaar eerste jaren van mijn leven hebben mij gemaakt tot wie ik vandaag ben,” zegt ze zelf. Jinnih wou vechten voor rechtvaardigheid en ging criminologie studeren. In 2003 werd ze de eerste vrouwelijke politieofficier van vreemde origine. In 2017 ging ze de politiek in.

  • 53 min
  Berg en Dal: Hans Bourlon

  Berg en Dal: Hans Bourlon

  Studio 100 viert haar vijfentwintigjarig bestaan. Een amusementsimperium. Van de eeuwige Samson en K3 over Kabouter Plop tot Maya de Bij. Producent van gewaardeerde musicals als Daens en 40-45. Als baas van het jarige Studio 100 heeft Hans Bourlon naar eigen zeggen een annus horribilus achter de rug. Een pak mensen ontslaan die er van bij het begin bij waren, dat kruipt niet in je kouwe kleren. Naast ondernemer in hart en nieren is Bourlon ook een gepassioneerde kunstcollectioneur.

  • 54 min

Customer Reviews

4.1 out of 5
66 Ratings

66 Ratings

Graag bij ,

Dank je wel

Ik ben dankbaar omdat ik elke zondag naar je uitzending in alle stilte en concentratie kan luisteren. Zowel het gesprek, aanvullende teksten en keuze muziek maken me innerlijk rijker
Frieda

gjGent ,

Dank u

Nog liefst van al, in bad - in bed - maar met Pat; naar het rechte pad ; ook hier in Tanzania ! Nog lang wandelen ,vleugelen, stappen en streven. Merci voor de wekelijkse portie “ verstandige praat . Geert van Gent .

Top Podcasts In Maatschappij & cultuur

You Might Also Like

More by VRT