23 episodes

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

Berg en Dal VRT MAX

  • Maatschappij & cultuur
  • 4.1 • 77 Ratings

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

  Johan de Boose

  Johan de Boose

  Auteur en oud-Klaracollega Johan de Boose kan het niet onder stoelen of banken stoppen, hij zou ook niet weten waarom. Johan koestert een levenslange passie voor Oost-Europa. Toen hij vier decennia geleden voor het eerst de sovjetachtige hal van de Gentse universiteitscampus betrad en in doorrookte lokalen vol stoffige boeken plaatsnam, had hij zich niet kunnen voorstellen dat hij een wereld zou ontdekken waar hij – naar eigen zeggen – zijn hele leven niet meer los van zou komen.

  • 55 min
  Hester Knibbe

  Hester Knibbe

  Volgende week zijn gedichten de allerbelangrijkste bijzaak in de wereld. Hester Knibbe schrijft samen met Miriam Van hee het Poëziegeschenk. Ze beheerde als klinisch-farmaceutisch analiste lange tijd het laboratorium van een ziekenhuisapotheek. Dat klinkt behoorlijk prozaïsch. Misschien dat een mens zich dan vanzelf op gedichten gooit. De poëzie van Knibbe is persoonlijk zonder sentimenteel te zijn. Ze schrijft in heldere taal over ingrijpende thema’s zoals dood, verdriet en vergankelijkheid.

  • 53 min
  Wouter Kusters

  Wouter Kusters

  Je hebt ze niet vaak te gast. Experts die praten vanuit hun eigen, bloedstollende ervaring. Wouter Kusters is taalkundige en filosoof. Hij schrijft graag en veel over waanzin. Dat doen filosofen graag. Alleen, Wouter is ook een ervaringsdeskundige. Hij had tot nu toe twee zeer ingrijpende en levensbedreigende psychoses.

  • 55 min
  Conny Aerts

  Conny Aerts

  Als er één Belg grote kans maakt om binnen afzienbare tijd de Nobelprijs te winnen, zo zeggen kenners, dan zou het wel eens Conny Aerts kunnen zijn. Ze staat er nog een stapje van verwijderd, om ze te zeggen. Conny is hoogleraar in de sterrenkunde aan de KU Leuven, en won vorig jaar de Kavli Prijs in Astrofysica. Een miljoen euro, dat ze weliswaar moet delen met een Amerikaan en een Deen. Ze worden geprezen om hun werk dat de grondslagen heeft gevormd voor de huidige theorie van sterstructuren.

  • 52 min
  Patrick van der Vorst

  Patrick van der Vorst

  Patrick van der Vorst veroverde als kunstdealer uit het Play4-programma ‘Stukken van mensen’ het hart van vele Vlamingen. Een flamboyante en sympathieke kunstkenner die schoonheid voor een breed publiek bracht. Een kunsthandelaar in Londen bovendien die goed geld verdiende. Maar dat is voorbij.
  Van Der Vorst gooide het roer radicaal om. Hij wordt priester en studeert vier jaar in Rome. Eindelijk, eindelijk, doet hij exclusief zijn verhaal in Berg en Dal.

  • 59 min
  Peter Bernaerts

  Peter Bernaerts

  Peter Bernaerts is veilingmeester. Wie bij huis Bernaerts wat aanbiedt om te verkopen valt onder één van de drie S’en. Hij of zij gaat Scheiden, heeft Schulden of is Stervende. En wie koopt, zo vragen wij ons af, omarmt die dan de drie G’s? Hij of zij is Gelukkig Getrouwd, heeft Geld en is Gezond. Of dat te eenvoudig?

  • 57 min

Customer Reviews

4.1 out of 5
77 Ratings

77 Ratings

Graag bij ,

Dank je wel

Ik ben dankbaar omdat ik elke zondag naar je uitzending in alle stilte en concentratie kan luisteren. Zowel het gesprek, aanvullende teksten en keuze muziek maken me innerlijk rijker
Frieda

gjGent ,

Dank u

Nog liefst van al, in bad - in bed - maar met Pat; naar het rechte pad ; ook hier in Tanzania ! Nog lang wandelen ,vleugelen, stappen en streven. Merci voor de wekelijkse portie “ verstandige praat . Geert van Gent .

Top Podcasts In Maatschappij & cultuur

Radio 1
MNM
RTBF
Radio 1
Klara
France Inter

You Might Also Like

Radio 1
Wim Oosterlinck
Radio 1
Radio 1
Nieuwsblad
De Standaard

More by VRT

Radio 1
MNM
Radio 1
Klara
Radio 1
Klara