26 afleveringen

Welkom bij de Coach Jan Podcast met Annelies Harvent en Coach Jan Jacobs, waar het ons doel is om jou te inspireren en je te gidsen naar een sprankelend en betekenisvol leven.

Coach Jan Podcast Jan Jacobs

  • Gezondheid en fitness

Welkom bij de Coach Jan Podcast met Annelies Harvent en Coach Jan Jacobs, waar het ons doel is om jou te inspireren en je te gidsen naar een sprankelend en betekenisvol leven.

  Afl. 25 - Katrin Van de Water van Passion for Work #hoogvliegers

  Afl. 25 - Katrin Van de Water van Passion for Work #hoogvliegers

  In deze Coach Jan Podcast maak ik graag tijd voor boeiende gesprekken met bekende en minder bekende hoogvliegers, mensen die succes ervaren in wat ze doen of mensen die een opmerkelijke missie hebben in het leven. Ze leven een sprankelend en betekenisvol leven en vertellen in de podcast hoe ze dit precies doen.
  Voor de podcast van vandaag had ik een interessant gesprek met Katrin Van de Water. Ze is oprichtster en zaakvoerder van Passion for Work, maar is bovenal een zeer inspirerende persoon. Ze woont en werkt twee weken per maand in Ibiza en ze leeft haar eigen droomleven. Het gesprek vond plaats in haar mooi appartement in hartje Antwerpen.
  hoe Katrin begon met Passion for Work
  de burn-out die ze kreeg op haar 29ste
  hoe Katrin erin lukt om 2 weken per maand in Ibiza te wonen
  hoe je ervoor kunt zorgen dat werk nooit meer voelt als werken
  wie de rolmodellen zijn voor Katrin
  de boeken die Katrin graag leest
  de formule van Einstein die je helpt om je missie helder te krijgen
  linkjes:
  Vraag en het wordt gegeven, Esther Hicks
  Passion For Work
  Veel luisterplezier met deze podcast!

  • 28 min.
  Afl. 24 - Financiële vrijheid dankzij YNAB

  Afl. 24 - Financiële vrijheid dankzij YNAB

  Welkom in deze aflevering van de Coach Jan Podcast over geld.
  Je hoeft helemaal geen miljonair te zijn om ook financieel vrij te zijn. Als je geen schulden hebt, voldoende geld hebt om je rekeningen te betalen en je doelen te realiseren… dan ben je volgens mij financieel vrij.
  Stel je eens voor...Stel je voor dat jouw financiën helemaal op orde staan. Dat je geen schulden hebt en dat je alles kunt kopen wat je maar wil... maar daar eigenlijk niet zoveel behoefte aan hebt. Hoe zou dat zijn?
  In deze aflevering hebben we het over:
  jouw relatie met geld
  jouw overtuigingen over geld
  maakt geld gelukkig?
  de vicieuze cirkel ivm geld
  Hoe YNAB jou kan helpen
  Links:
  https://www.youneedabudget.com/
   
  Veel luisterplezier!

  • 21 min.
  Afl. 23 - Zo word je minimalist

  Afl. 23 - Zo word je minimalist

  Welkom in deze aflevering van de Coach Jan Podcast over Minimalisme.
  Minimalisme is het streven om met zo eenvoudig mogelijke middelen een doel te bereiken. Ofwel "less is more". Of anders: hoe je met minder toch meer kunt bereiken.
  Zelf zou ik minimalisme omschrijven als: “Minimalisme is een manier van leven, waarbij je het overtollige in je leven verwijdert zodat je je kan richten op jouw essentie. Dankzij dit proces krijg je meer vrijheid, meer tijd en vooral een sprankelend en betekenisvol leven. ”
  In deze aflevering bespreken we:
  geluk zit niet in hebben, wel in "zijn"
  waarom is minimalisme zo moeilijk?
  minimalisme gaat in tegen onze eigen natuur
  wat zijn de voordelen van minimalisme?
  hoe start je met minimalisme?
  Veel luisterplezier!

  • 21 min.
  Afl. 22 - Waarom kan ik niet gewoon gewoon doen?

  Afl. 22 - Waarom kan ik niet gewoon gewoon doen?

  Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast met in deze aflevering een persoonlijke reflectie op de vraag "waarom kan ik niet gewoon gewoon doen"?
  Gisterenavond gaf ik een webinar voor 271 ingeschreven deelnemers. Dat is veel ... toch voor mij. En ik stelde mij de vraag waarom ik dat toch allemaal doe. Waarom maak ik het mij soms zo moeilijk en lig ik niet gewoon lekker lui in de zetel? 
  In dit webinar geef ik je het antwoord op de vraag "waarom ik dit allemaal doe" en "waarom ik niet gewoon gewoon kan doen", net zoals anderen.
  Maar ik heb ook enkele vragen voor jou. Wil je ze weten? Luister dan naar deze korte podcastaflevering.

  • 11 min.
  Afl. 21 - Zo maak je van 2017 jouw beste jaar ooit + oefening

  Afl. 21 - Zo maak je van 2017 jouw beste jaar ooit + oefening

  Die dagen tussen Kerst en Nieuwjaar vind ik altijd iets magisch hebben. Het is de periode waarbij heel veel mensen even helemaal naar binnen keren.
  Elk jaar maak ik het voor mezelf stil tussen Kerst en Nieuwjaar, en reflecteer ik over het vorige jaar en kijk ik naar het nieuwe jaar. Ik neem hiervoor letterlijk een hele dag om in die stilte te zakken en aan de slag te gaan met reflectieve vragen over het voorbije jaar en het nieuwe jaar. Maar uiteraard ook in andere periodes van het jaar is het interessant om stil te staan.
  In deze podcast wil ik jou graag helpen om van 2017 misschien wel jouw beste jaar ooit te maken. Dankzij de juiste intentie en de juiste mindset is het mogelijk om die toekomst een handje te helpen. Ik deel met jou de vragen die ik zelf ook gebruik om mijn eigen toekomst te ontvouwen. Ik wens je er veel plezier mee en ben uiteraard erg benieuwd naar het resultaat. Deel je het in de reacties of op sociale media?

  • 16 min.
  Aflevering 20 - Hoe je zo ongelukkig mogelijk kunt worden

  Aflevering 20 - Hoe je zo ongelukkig mogelijk kunt worden

  Welkom bij een nieuwe aflevering van de Coach Jan Podcast met in deze aflevering een titel die tot de verbeelding spreekt: hoe je zo ongelukkig mogelijk kunt worden. 
  Hoe kun je jezelf in de soep laten draaien?
  Als we de valkuilen kent, worden ook de waardevolle tips zichtbaar.

  Er is een verschil tussen pijn en lijden. De pijn is de werkelijke ervaring, het lijden de manier waarop we met de pijn omgaan.
  In deze podcast gaan Annelies en Coach Jan dieper in op het thema hoe we komen tot lijden. En wat we kunnen doen om stappen te zetten richting een sprankelend en betekenisvol leven.Wat mag je verwachten?Bestaat balans eigenlijk wel in het leven?Als je uit balans bent, wat zeker niet doen?Wabi Sabi als levensfilosofie: de schoonheid van imperfectie6 ingrediënten voor een verschrikkelijk moeilijk leven!
  7 hefbomen voor een sprankelend en betekenisvol leve

  • 33 min.

Klantrecensies

roelsll ,

Inspiratie!

Zeer fijne podcast vol leuke ideeën en inspiratie om je leven onder controle te houden.

Top-podcasts in Gezondheid en fitness

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op