59 episodes

Croqueta is the podcast for Spanish football in Dutch. Each week our aim is to discuss the results of La Liga and tackle the hot topics of the Primera Division.

Croqueta - LaLiga Podcast croquetapodcast

  • Sports
  • 4.6 • 22 Ratings

Croqueta is the podcast for Spanish football in Dutch. Each week our aim is to discuss the results of La Liga and tackle the hot topics of the Primera Division.

  DE CROQUETA EK SPECIAL

  DE CROQUETA EK SPECIAL

  Na lang dralen dan toch: de Croqueta EK-special. Ons hart bloedt na de uitschakeling van de Rode Duivels, maar La Roja kan België wreken tegen de Italianen in de halve finale. Wie zijn de uitblinkers? Hoe doet Luis Enrique het? Wat staat er te gebeuren met Messi en welke kwaliteitsimpuls kan Carlo Ancelotti nog gebruiken. Een tussentijdse Croqueta om de honger te stillen tot de start van het nieuwe LaLiga-seizoen. 

  • 1 hr 7 min
  S02A30 Forza Atleti Yo Te Quiero Campeón

  S02A30 Forza Atleti Yo Te Quiero Campeón

  Atléti viert zijn 11e landstitel na een zege op Valladolid. Koen en Michael bespreken nogal chaotisch (en da's treffend) de allerlaatste speeldag. We proberen de selectie van Luis Enrique voor het EK te begrijpen, blijven weeral veel te lang stilstaan bij Barcelona en Michael maakt zijn ideale elf van La Roja voor het EK en geeft ook zijn Team of The Season. Of dit de laatste Croqueta wordt van het 2e seizoen is nog niet geheel duidelijk...

  • 1 hr 7 min
  S02A29 Negentig procent kans dat Atléti kampioen wordt

  S02A29 Negentig procent kans dat Atléti kampioen wordt

  Dit LaLiga-seizoen is ongemeen spannend. We weten met nog één wedstrijd te gaan nog altijd niet wie er kampioen wordt en wie er naast Eibar nog mee degradeert. Koen en Michael bespreken de zeges van Atletico en Real Madrid en het falen van Barcelona tegen Celta. Team Januzaj liep een blauwtje na de bekendmaking van de EK-selectie van de Rode Duivels, terwijl Deschamps een moeilijk karakter wel kan gebruiken: met de toevoeging van Benzema is Frankrijk echt topfavoriet op EK-winst. 


  We blikken ook vooruit op de slotspeeldag. Atléti wordt (hopelijk) kampioen. 

  • 52 min
  S02A28 De Nederlandstalige El Chiringuito

  S02A28 De Nederlandstalige El Chiringuito

  We gooien een late night kroketje in het vet. Koen Frans morst met bier, we vergissen ons in Dimata en El Chiringuito-imitator Michael Van Vaerenbergh krijgt Koen in het Atleti-kamp. Hay Liga, nog steeds!

  • 42 min
  S02A27 Escape to victory

  S02A27 Escape to victory

  Ook hoofdstuk 34 van dit LaLiga-boek is ronduit geniaal. Graag elk seizoen deze spanningsboog: met nog 4 speeldagen te gaan winnen Barça, Atlético en Real Madrid hun wedstrijden. Sevilla kan daar nog bijkomen als ze winnen van Athletic. Koen Frans en Michael Van Vaerenbergh bespreken het kampioenengeluk van Atletico, de penaltykillercapaciteiten van Jan Oblak en de problemen die Messi nog altijd heeft vanop 11 meter. Militao is dé ontdekking bij Real Madrid de voorbije weken en Kike Garcia lijkt een pakje ouder dan de leeftijd op zijn paspoort. In de donkere krochten van het klassement wordt er even hard gevochten als hoog in de toren van het kasteel. 

  • 36 min
  S02A26 Spanning troef!

  S02A26 Spanning troef!

  Koen Frans en Michael Van Vaerenbergh zijn nog niet goed wakker voor deze mañana-uitzending van Croqueta. De truitjes-muur heeft weer 3 aanwinsten dankzij de vrijgevigheid van Eleven. Koen is iets minder uitgelaten dan gewoonlijk door de nederlaag van Barça tegen Granada. Villarreal maakt een goeie kans om eindelijke een Europese finale te behalen en Hazard staat absoluut niet te dik. En een broer van een kandidaat-Rode Duivel sluit de podcast af met een eerbetoon aan zijn Asturiaanse roots. 

  • 37 min

Customer Reviews

4.6 out of 5
22 Ratings

22 Ratings

blb83 ,

Lekkere kroket

Goeie podcast, ondanks hun Catalaanse voorkeur.

ThomasBrockmans ,

Top-coverage van het Spaanse voetbal

Als je het reilen en zeilen van de hoogste Spaanse competities wil kennen, dan heb je twee opties: Optie 1: lees de dagelijkse sportkatern van minstens drie aangevende Spaanse kranten, bekijk uiteraard zoveel mogelijk wedstrijden en volg nog wat voetbaltalkshows mee. Optie 2: luister La Croqueta, en deze twee gasten brengen je helemaal bij over hetgeen echt belangrijk is

Top Podcasts In Sports

Listeners Also Subscribed To