131 episodes

Hoe run je een kleine onderneming

De Businesslab Podcast De Businesslab Podcast

  • Business
  • 5.0 • 4 Ratings

Hoe run je een kleine onderneming

  🎙 Hoeveel geld gooi je weg aan de verkeerde marketing? En wat werkt nu écht?

  🎙 Hoeveel geld gooi je weg aan de verkeerde marketing? En wat werkt nu écht?

  Je bent zaakvoerder van een kleine onderneming.

  Je hebt het druk. Je springt van het ene naar het andere. En je marketing blijft liggen.

  En als je dan toch eens in actie schiet, heeft jouw marketingactie een bom geld gekost en NIETS opgebracht.  Als jij ook een haat-liefde relatie hebt met marketing, dan is deze podcastaflevering van vitaal belang.  De meeste ondernemers zijn kraks in hun vak. En ze geloven als ze maar goed genoeg zijn dat de juiste klanten van zelf wel komen. Met andere woorden: ze hopen dat de klanten zomaar binnenkomen. Dit is precies wat voor onrust en stress zorgt: onvoorspelbaarheid…  Als je rust wil ervaren in jouw business heb je de juiste marketing nodig. Hoe zou het voor jou zijn mocht je WETEN dat iedere dag de juiste klanten aan jouw deur staan? Hou ziet jouw leven en jouw business er dan uit?  Marketing is letterlijk de zuurstof van je onderneming. Jammer genoeg leerde je niet op school hoe je als zaakvoerder van een kleine onderneming, marketing op maat van jouw zaak aanpakt.

  In het beste - of eerder slechtste geval - pas je één van de vier strategieën toe die NIET werken voor de kleine onderneming.  Tijdens mijn live presentatie laat ik je eerst zien waarom de marketing die je vandaag toepast NIET werkt, maar vooral de ENIGE marketing die ECHT werkt, die voorspelbaar en betaalbaar is.  De honderden klanten van Businesslab die deze strategie toepassen trekken de juiste klanten aan die met plezier de juiste prijs betalen. Het systeem dat ze gebruiken leg ik hier uit: https://meerklanten.be 💪🏻  Luister en kijk hier naar de Businesslab Podcast aflevering. 🚀  Ben je benieuwd naar meer?

  Abonneer je op onze podcast. Zo mis je geen enkele aflevering.  Bekijk je liever de videopodcast in plaats van enkel de audio?

  Ga dan naar YouTube en geniet van de podcast!

  • 44 min
  🎙 Hoe niet de goedkoopste zijn jou meer winst oplevert

  🎙 Hoe niet de goedkoopste zijn jou meer winst oplevert

  In deze Businesslab Podcast aflevering verwelkom ik ondernemer en Businesslab Triber Patrick. 🎙️

  Patrick is zaakvoerder van drukkerij Groendruk en levert duurzame print oplossingen.

  In dit boeiende gesprek ontdek je...  1️⃣ hoe zijn zaak crisissen zoals de bankencrisis in 2008 en corona overleefde.

  2️⃣ hoe je uit hoe-gaat-het gesprekken met je klanten nieuwe deals en verkopen binnenhaalt.

  3️⃣ waarom hij soms "neen" zegt tegen aanvragen van (potentiële) klanten en leveranciers wanneer het buikgevoel niet 100% "ja" zegt.

  4️⃣ dat je klant op voorhand laten betalen jou wel meer dan €100 000 in je cashflow oplevert

  5️⃣ hoe je jouw personeel efficiënter laat werken en dit zowel voor jou als ondernemer, als voor je personeel, meer rust oplevert.

  6️⃣ hoe Patrick van 16 uur werken per dag, 7 op 7, naar een normale werkweek ging waar hij éindelijk zijn kinderen naar school kan brengen en ook kan ophalen.  Op zoek naar de snelste manier om de resultaten te bereiken waar jij al zo lang van droomt?

  💪 Plan een gratis telefonisch groeigesprek in met het Businesslab Groeiteam. Wij maken graag een tijdslot voor jou vrij om jou persoonlijk te leren kennen en jouw drie grootste valkuilen in kaart te brengen. Zodat je terug dat gevoel van vrijheid ervaart als de dag waarop je startte met jouw onderneming.

  • 44 min
  🎙 Welke beslissing ben je nu aan het uitstellen?

  🎙 Welke beslissing ben je nu aan het uitstellen?

  Weet jij nog welke beslissing je 7 minuten geleden nam? Vaak is het antwoord neen.
In deze Businesslab podcastaflevering deel ik jou inspiratie over beslissingen nemen én beslissingen uitstellen. 🎙️  Dagelijks nemen we talloze beslissingen, vaak onbewust. Zelden nemen we échte beslissingen.
En dat is logisch, want we denken niet na over de meeste beslissingen die we nemen.
We volgen onze gewoontes en voorkeuren.  We hebben nooit geleerd om bewuste keuzes te maken, noch op school, noch thuis.
Zelfs de samenleving probeert zo veel mogelijk beslissingen voor ons te nemen.
Toch is het zo belangrijk om hier bij stil te staan, want mijn mentor vertelde me ooit:

  "Succesvolle mensen zijn mensen die snel beslissingen nemen."

   

  Daarom wil ik jou in deze inspiratievideo meegeven om te stoppen met jouw beslissingen uit te stellen...
Want het grootste risico voor een ondernemer is het niet nemen van beslissingen.  Luister en kijk hier naar de Businesslab podcastaflevering. 🚀

  Ben je benieuwd naar meer?
Abonneer je op onze podcast. Zo mis je geen enkele aflevering.

  • 11 min
  🎙 Waarom 5 sterrenreviews een betere klantenbinding opleveren

  🎙 Waarom 5 sterrenreviews een betere klantenbinding opleveren

  In deze Businesslab Podcast aflevering verwelkom ik ondernemers en Businesslab Tribers Jan en Evi. 🎙️  Jan en Evi bouwen samen aan de groei van hun fietswinkel XTR Shop.

  In dit boeiende gesprek ontdek je...  1️⃣ waarom ze andere vragen stellen in hun sollicitatieproces dan een aantal jaren geleden.  2️⃣ hoe ze afstapten van de speelbal te zijn in de fietsbranche en hun zaak opnieuw in eigen handen namen.  3️⃣ dat twee keer per week een uur sporten wonderen kan doen.  4️⃣ waarom een Facebook-bericht plaatsen 'wanneer het eens past' geen goed idee is.  5️⃣ waarom je een klantenlijst van +10.000 contacten beter niet laat liggen.  6️⃣ 3 tips om meer klantvriendelijkheid uit te stralen bij de klant.

  • 59 min
  🎙 Ondernemen in stilte

  🎙 Ondernemen in stilte

  In deze Businesslab Podcast aflevering vertel ik jou meer over de eerste etappe van een leiderschapstraject dat ik volg, een week die me diep deed nadenken over de impact van stilte op een ondernemer.🎙️  Een bijzonder moment in deze week was de 24 uur durende stilte, waarbij we alleen aten, sliepen en mediteerden.

  Die meditatiesessies waren intens. Het bewust worden van elke beweging en elk gevoel.  Soms voelde het ongemakkelijk, maar geleidelijk aan kwam er rust.

  Het dwingt je om te luisteren naar je lichaam en geest.  Ik heb geleerd dat geloven dat je het waard bent, blijven leren en een ondersteunende gemeenschap hebben, cruciaal zijn op onze levensweg.  Dus, ik nodig je uit om jezelf af te vragen:

  👉 "Geloof ik dat ik het waard ben?"

  👉 "Heb ik alle kennis en inzichten die ik nodig heb?"

  👉 "Heb ik een ondersteunende gemeenschap?"  Als het antwoord op deze vragen ja is, schrijf het dan op en omarm je succes.

  • 25 min
  🎙 Het bouwen van een sterk team: van 3 naar 15 medewerkers

  🎙 Het bouwen van een sterk team: van 3 naar 15 medewerkers

  In deze Businesslab Podcast aflevering verwelkom ik inspirerende zaakvoerder en genomineerde tot Bouwvrouw van het jaar 2023, Businesslab Triber, Claire Dewispelaere. 🎙️  Claire, ervaren ondernemer en mede-zaakvoerder van Houtskeletbouw Sidati, samen met haar man, neemt je mee door de uitdagingen en hoogtepunten in haar ondernemerschap.  In dit boeiende gesprek ontdek je...  1️⃣ hoe en waarom Claire mee stapte in de zaak van haar man.

  2️⃣ hoe ze sollicitatiegesprekken aanpakken om de juiste mensen aan te werven.

  3️⃣ welke angst, maar ook drive het gaf om het team uit te bouwen van 3 medewerkers naar een sterk team van 15 medewerkers.

  4️⃣ hoe ze hun omzet hebben vervierdubbeld.

  5️⃣ waarom ondernemen net als topsporten is.

  6️⃣ hoe ze tot de vrijheid is gekomen om samen met het gezin even ertussenuit te kunnen gaan, wetende dat er een team is die de zaak draaiende houdt.

  Luister en kijk naar de Businesslab Podcast aflevering, en laat je inspireren door het ondernemersverhaal van Claire Dewispelaere. 🚀  Ben je benieuwd naar meer?  Schrijf je in voor de Businesslab Kick-off op https://businesslab.be/ko.

  En abonneer je op onze podcast. Zo mis je geen enkele aflevering.  Via Spotify: https://open.spotify.com/show/1IdmbveVl6HxC34R1jbCpo?si=3385d4bebd644f79

  Via iTunes: https://podcasts.apple.com/be/podcast/de-businesslab-podcast/id1020933272  #businesslab_be #workliveplay #ondernemerscoaching #ondernemers #zaakvoerders #meerwinst #meertijd #meeromzet #binnenhetjaar #podcast

  • 52 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
4 Ratings

4 Ratings

Top Podcasts In Business

The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC
De Trends Beleggen Podcast
Roularta Media Group, Trends, Keytrade
A Book with Legs
Smead Capital Management
Génération Do It Yourself
Matthieu Stefani | Orso Media
De Beursvoyeurs
De Tijd
Zero: The Climate Race
Bloomberg

You Might Also Like

De 7
De Tijd
DS Vandaag
De Standaard
De Stemmen van Assisen
Nieuwsblad
Cut The Crap
Pieter Loridon