92 episodes

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

De Popcast van de Week Studio Brussel

  • News
  • 4.8 • 149 Ratings

Stijn Van de Voorde laat elke week zijn licht schijnen over het popnieuws. Hij krijgt daarbij de hulp van een bekende gast.

  #91 — Otto-Jan en zijn romantische gevoelens voor Sandra Kim

  #91 — Otto-Jan en zijn romantische gevoelens voor Sandra Kim

  Samen met Otto-Jan, Kirsten en Sandra Kim blikken we vooruit op het Eurovisiesongfestival. Kirsten legt uit waarom je de stem van Florence Welch niet zomaar als 'gekrijs' mag omschrijven. Otto-Jan vindt eerst dat muziek gescheiden moet worden van politiek. Daarna vindt hij dat muziek niet gescheiden mag worden van politiek. Otto-Jan geeft eerlijk toe dat hij als tiener gevoelens van romantiek koesterde voor Sandra Kim. Hij is dan ook erg blij als ze opmerkt dat ze hem kent vanop televisie. 

  • 1 hr 5 min
  #90 — X!NK over cocaïne en een potentiële reünie

  #90 — X!NK over cocaïne en een potentiële reünie

  Thibault heeft Jonas en Thomas van X!NK uitgenodigd. Ze hebben het over een potentiële reünie, hun exploten in het Glazen Straatje in Denemarken en de VRT-topfiguren die hen cocaïne gaven tijdens Eurosong For Kidzzzz.

  • 1 hr 9 min
  #89 — Ruzie tussen High Hi en Compact Disk Dummies?

  #89 — Ruzie tussen High Hi en Compact Disk Dummies?

  Lennert Coorevits maakt met Compact Disk Dummies kans op een MIA. Via de trashtalk pakt hij zijn mede-genomineerden genadeloos aan. Anne-Sophie van High Hi vertelt over haar gloednieuwe album 'Return To Dust'. De plaat speelt zich af in een andere warp zone die je enkel met een VR-bril kan zien, maar gelukkig kan je ook gewoon naar de nummers luisteren. Komen verder nog aan bod: de keyboardspeler van Maroon 5, het spraakgebrek 'West-Vlaams' en het nut van wegwerpfototoestellen.

  • 1 hr 2 min
  #88 — Otto-Jan, wil je op Pukkelpop spelen?

  #88 — Otto-Jan, wil je op Pukkelpop spelen?

  Flip Kowlier praat niet enkel over zijn gloednieuwe plaat September, maar ook over zijn collectie uurwerken (ter waarde van 5 miljoen euro). Eppo Janssen van Pukkelpop verrast Otto-Jan met de vraag of Hairbaby op Pukkelpop wil spelen. Flip en Otto-Jan worden beiden betrapt op plagiaat. Otto-Jan legt uit waarom hij even verliefd kan worden op een man als op een vrouw.

  • 1 hr 2 min
  #87 — Compact Disk Dummies in Liefde Voor Muziek?

  #87 — Compact Disk Dummies in Liefde Voor Muziek?

  Stijn Van de Voorde is nog al-tijd op vakantie dus vervangt Lennert Coorevits hem als presentator van de Popcast van de Week. Samen met Joris Hessels en Sarah Vandeursen bespreekt hij de zwangerschap van Britney, de ruzie tussen M-Kids én muziek voor jongeren want "Stijn Van de Voorde is een boomer."

  • 1 hr 7 min
  #86 — Vervangt Otto-Jan Ham echt Kanye West op Coachella?

  #86 — Vervangt Otto-Jan Ham echt Kanye West op Coachella?

  Stijn Van de Voorde is op vakantie dus neemt Otto-Jan Ham de zware taak op zich om de Popcast van de Week te presenteren. Daar komt enorm veel stress bij kijken. Ook bij Thomas Huyghe die te gast is. Al ligt het bij die laatste vooral aan de defecte toiletten op de VRT. Otto-Jan en Thomas hebben het samen over de diagnose K-Pop, een Sportpaleis uitverkopen én de opportuniteit om een nieuw festival te organiseren: Thomasfest.

  • 1 hr 3 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
149 Ratings

149 Ratings

KVSmiley ,

Fan van het eerste uur!

Hi Guys, ik ben een fan. Laat dat duidelijk zijn. Ik vind het ook leuker als de week gefileerd wordt dan als één artiest eruit gelicht wordt. Echter dit is relatief, want bepaalde van die afleveringen waren ook echt steengoed. Ik vind jullie grappig, eerlijk en ik luister graag, maar…

Met één ding ben ik het niet eens. Jullie blijven altijd maar beweren dat bepaalde artiesten niet meer relevant zijn. Ik denk daarbij aan U2, Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers of The Rolling Stones. Die mannen blijven echter stuk voor stuk hits scoren, halen nog steeds enorm veel streams (ook met nieuwe nummers) en boren telkens opnieuw een nieuw publiek aan. Want één voor één stonden de genoemde bands de voorbije jaren of in de hitlijsten of in de afrekening van Studio Brussel. Van Simple Minds kan je dat bijvoorbeeld wel zeggen. Die blijven proberen, maar bereiken geen publiek meer. Maar als je een publiek bereikt, ben je voor mij nog altijd relevant. De hitlijsten worden hoofdzakelijk bepaald door de jeugd en als je als ouwe rocker daarin nog een plaatsje krijgt, dan ben je nog altijd goed bezig. Een mooi, heel recent voorbeeld is Living in a Ghost Town van The Rolling Stones. Bijzonder actueel en een dijk van een hit. Relevanter kan een band toch niet worden…

I rest my case en blijf luisteren, want ik ben en blijf een fan van het eerste uur en ik vind jullie nog steeds relevant ;-).

Mvg,
Kurt

Trimpo ,

Teleurgesteld

Erg teleurgesteld dat de aflevering met Lennie en Joris maar 55 minuten was

LeFox19 ,

Popcast van de week?

Wat begon als een wekelijks overzicht van de muziekactualiteit is meer en meer een wekelijks overzicht van een artiest zijn/haar carrière aan het worden. Dit zouden gerust 2 verschillende podcasts kunnen zijn…

Jammer, maar omdat de artiesten meestal wel boeiende verhalen hebben en Stijn een goede host is met een rustgevende stem toch nog kudos.

Top Podcasts In News

RTL
De Tijd
Het Nieuwsblad
De Standaard
Het Nieuwsblad
Anna Rvr

You Might Also Like

Alex Agnew & Andries Beckers
Fokke van der Meulen
Xander De Rycke
Lieven Scheire
Studio Brussel
Friends of Sports

More by VRT

Radio 1
Radio 1
Radio 1
Klara
Klara
Radio 1