55 afleveringen

Laura en Silke speculeren op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken.

de volksjury de volksjury

  • Waargebeurde misdaad
  • 4.5, 330 beoordelingen

Laura en Silke speculeren op een onverantwoorde manier over onopgeloste moordzaken.

  Aflevering 52 - Walter Collins

  Aflevering 52 - Walter Collins

  Los Angeles, 1928. De 10-jarige Walter Collins krijgt van zij mama Christine wat zakgeld om naar de cinema te gaan. Wanneer Walter 's avonds niet terugkeert, begint Christine zich zorgen te maken. De verdwijning van Walter krijgt nationale persaandacht en de LAPD volgt, tevergeefs, honderden tips op. Vijf maanden later lijkt dan toch het verlossende nieuws te komen: Walter is gevonden in DeKalb, Illinois. Christine betaalt graag Walters trein terug naar huis. Pers, politie en sympathisanten verzamelen en masse in het station. Maar wanneer Walter de trein afstapt, schrikt Christine zich een ongeluk. Deze Walter is haar Walter niet. Aflevering 52!

  • 1 u. 10 min.
  Aflevering 51 - de balpenmoord

  Aflevering 51 - de balpenmoord

  Wanneer in Leiden een 53-jarige vrouw thuis dood wordt aangetroffen, is er op het eerste gezicht niets bijzonders te merken aan het overlijden. Bij de autopsie echter treffen de onderzoekers een intacte zwarte balpen aan in de schedel van de vrouw. Hoe die daar terecht is gekomen? Daar zijn de meningen over verdeeld. Hier is aflevering 51!

  • 1 u. 14 min.
  Aflevering 50 - Kendrick Johnson

  Aflevering 50 - Kendrick Johnson

  Kendrick Johnson komt op 10 januari 2013 niet thuis na een schooldag. Zijn ouders maken zich zorgen en contacteren ‘s avonds laat de politie. Zij proberen de ouders gerust te stellen: een 17-jarige komt wel eens een nachtje niet thuis. De volgende ochtend trekt mama Jackie onmiddellijk naar de plek waar Kendrick het laatst gezien werd, zijn middelbare school. Terwijl Jackie bij de directeur zit, wordt aan de andere kant van de campus een lugubere ontdekking gedaan. Hier is aflevering 50!

  • 1 u. 30 min.
  Aflevering 49 - Moord in Het Vraagteken

  Aflevering 49 - Moord in Het Vraagteken

  Op maandag is het markt in Geraardsbergen. Wanneer er vroeg in de ochtend nog één auto geparkeerd staat op het kerkplein, komt de politie ter plaatse. Het blijkt de auto van Bryan te zijn, cafébaas van Het Vraagteken. Samen met de ouders van Bryan gaat de politie Het Vraagteken binnen. Zijn vader vindt Bryan vrijwel onmiddellijk, enkele uren later ontdekken ze ook barvrouw Cynthia en vaste stamgast Bjorn. Alle drie zijn ze gruwelijk vermoord. Van de daders is er in eerste instantie geen spoor en heel Geraardsbergen leeft in angst. En dan worden de gestolen gsm’s van de slachtoffers weer aangezet…

  • 1 u. 28 min.
  Aflevering 48 - Prinsen in de toren

  Aflevering 48 - Prinsen in de toren

  De koning is dood! Lang leve de koning! Wanneer koning Edward IV onverwachts het leven laat in 1483, moet zijn 12 jarige zoon Edward V worden klaargemaakt om de troon te bestijgen. Traditioneel gebeurt die voorbereiding in de Tower of London. Edward V wordt er samen met zijn jongere broer Richard ondergebracht door hun nonkel Richard III. Maar de prinsen worden steeds minder gespot in de toren, tot ze uiteindelijk zelfs van de aardbodem verdwenen lijken. Richard III bestijgt de troon en rept geen woord meer over de prinsen. Een spijtige toevalligheid of een koningsdrama? Hier is aflevering 48!

  • 1 u. 39 min.
  Aflevering 47 - Gypsy Rose & Dee Dee Blanchard

  Aflevering 47 - Gypsy Rose & Dee Dee Blanchard

  Slaapapneu, een chromosomale afwijking, verlamd vanaf haar middel, hoor- en zichtproblemen, uitsluitend sondevoeding, leukemie, epilepsie. De lijst met de aandoeningen van Gypsy Rose Blanchard is eindeloos. Wanneer Dee Dee, Gypsy Rose’s moeder, vermoord wordt teruggevonden en elk spoor van Gypsy Rose ontbreekt, ontstaat er uiteraard paniek. Tot ieders verbazing wordt Gypsy Rose gezond (letterlijk) teruggevonden. De sheriff opent de persconferentie over de moord met de woorden "things are not always what they appear." En dat is een understatement. Aflevering 47!

  • 1 u. 47 min.

Klantrecensies

4.5 van 5
330 beoordelingen

330 beoordelingen

lolalolololita ,

Tuuuuuuuut

Verslavende podcast....alleen begin ik wat last te krijgen van tinnitus door jullie enthousiaste gegiechel in de microfoon 🙉

EllenVD ,

Binge-worthy

Silke en Laura maken van elke aflevering een gezelligheid, ondanks het lugubere onderwerp. Fantastisch werk!

franchipans ,

Heel fijne podcast aanrader!

Mega verslaafd . Alles aan het bingen . Heerlijke ontspannen true crime podcast.

Top-podcasts in Waargebeurde misdaad

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op