186 episodes

Goed met Geld is dé podcast voor millenials die meer uit hun geld willen halen!

Wij zijn Bas en Arjan en we podcasten over geldzaken en financiële onafhankelijkheid.

Als twee echte millenials doen we dat luchtig en met humor, en mikken we dus ook bewust op onze generatiegenoten.

Maar niet getreurd! Als jij geen millenial bent dan ben je nog steeds van harte welkom om te luisteren, en om ook Goed met Geld te worden!

Goed met Geld Podcast Goed met Geld Podcast

  • Business
  • 4.7 • 13 Ratings

Goed met Geld is dé podcast voor millenials die meer uit hun geld willen halen!

Wij zijn Bas en Arjan en we podcasten over geldzaken en financiële onafhankelijkheid.

Als twee echte millenials doen we dat luchtig en met humor, en mikken we dus ook bewust op onze generatiegenoten.

Maar niet getreurd! Als jij geen millenial bent dan ben je nog steeds van harte welkom om te luisteren, en om ook Goed met Geld te worden!

  185: Langs een hypotheekadviseur

  185: Langs een hypotheekadviseur

  Op zoek naar een grote mensen huis. Arjan en zijn vriendin wonen op dit moment lekker in het appartement van Arjan. Maar bij een eventuele gezinsuitbreiding wordt dat appartement toch wel wat krap. De huizenmarkt staat ondertussen ook niet stil, dus ze zijn voorzichtig rond aan het kijken of ze een mooi grote mensen huis op de kop kunnen tikken, tegen een mooi prijsje. Maar wat is je budget? Maar één manier om daar achter te komen, en dat is langsgaan bij een hypotheekadviseur. Arjan deelt in deze aflevering zijn ervaring met het gratis hypotheek gesprek als start van hun zoektocht naar een nieuw huis.

  De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/185

  • 37 min
  184: True Pricing

  184: True Pricing

  Jouw kopje koffie is 23 cent te goedkoop! Afhankelijk van waar je je kop koffie koopt, hangt er een verschillend prijskaartje aan jouw kop. Zo is de koffie die je thuis in je eigen koffiemachine zet een stuk goedkoper dan de luxe koffie die een barista voor jou zet. Dat vind iedereen de normaalste zaak van de wereld. Maar waar je ook je koffie koopt, eigenlijk betaal je minder dan dat die koffie echt gekost heeft. Onze huidige kapitalistische economie kijkt bij het komen tot de verkoopprijs eigenlijk alleen maar naar de gemaakte kosten die de ketenpartners daadwerkelijk hebben gehad. Dat is echter niet de True Price de onzichtbare kosten zijn niet meegenomen. Benieuwd naar die onzichtbare kosten, luister dan deze aflevering.

  De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/184

  • 28 min
  183: Spelen met vuur

  183: Spelen met vuur

  Hoe kun je met vuur aan het spelen zijn, terwijl je een theezakje voor de tweede keer gebruikt? Nou heel simpel, het is een verwijzing naar meer geluk uit je geld halen. En als de smaak van je tweede kopje thee minder geluk brengt dan de kosten voor een nieuw zakje, kun je hem prima hergebruiken. Spelen met vuur is dan ook de verwijzing naar Playing with FIRE. De financiële onafhankelijkheidsbeweging is die over komen waaien uit Amerika. In deze aflevering vertelt Arjan over het boek dat hij gelezen heeft, de weg naar financiële vrijheid, wat de Nederlandse vertaling is van het oorspronkelijke Amerikaanse boek. Luister de aflevering om er achter te komen welke lessen hij uit het boek mee kan nemen op zijn FIRE reis.

  De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/183

  • 37 min
  182: Get a Grip - humanitas thuisadministratie

  182: Get a Grip - humanitas thuisadministratie

  "Iedereen heeft op een bepaald moment in het leven weleens extra hulp of ondersteuning nodig. Wie u ook bent, of wat de hulp vraag ook is, stichting humanitas helpt u bij het vinden van de juiste oplossing. Samen zorgen we ervoor dat u de regie over uw eigen leven weer terug pakt." Wat een ongelofelijk mooie missie beschrijving is dat. In deze aflevering spreken we met Iris en Hans van humanitas. We staan stil bij de humanitas thuisadministratie. Een support oplossing waarbij deelnemers geholpen worden om hun financiën op orde te krijgen en weer grip te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Dat sluit natuurlijk perfect aan bij de missie van de Goed met Geld podcast, waarbij we heel Nederland goed met geld willen maken. Luister deze aflevering om te horen hoe jij daar ook een steentje aan bij kunt dragen.

  De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/182

  • 52 min
  181: De verplichte warmtepomp

  181: De verplichte warmtepomp

  Rendementen van 500% komen we binnen de financiële wereld niet heel vaak tegen. Dus toen wij hoorden over deze hoge rendementen bij het gebruik van een warmtepomp, waren wij enigszins sceptisch. Tel daarbij bovenop dat het een verplichting wordt vanuit de Rijksoverheid en wij vonden het een onderwerp om eens wat beter uit te diepen. In deze aflevering kijken Arjan en Bas naar de voor- en nadelen van een (hybride) warmtepomp en wat goed met geld daarmee te maken heeft.

  De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/181

  • 28 min
  180: Het STAP budget

  180: Het STAP budget

  In een oude aflevering hadden we het over een studiekosten aftrek op jouw belasting. Maar die bestaat niet meer. Tegenwoordig kun je gebruik maken van het STAP budget. Maximaal 1000 euro die je zomaar van de overheid kun krijgen. In deze aflevering staan Arjan en Bas stil bij wat het STAP budget is en wat je ervoor moet doen om er gebruik van te kunnen maken. Als jij op kosten van de overheid jezelf verder wil ontwikkelen, dan is deze aflevering zeker te moeite waard voor je.

  De shownotes zijn te vinden op https://goedmetgeldpodcast.nl/180

  • 32 min

Customer Reviews

4.7 out of 5
13 Ratings

13 Ratings

YaBoyNico ,

Een podcast toegankelijk voor iedereen

Ik vind de podcast heel gemakkelijk op naar te luisteren.

Zelf heb ik een achtergrond in economie en bedrijfskunde, maar om deze podcast te beluisteren hoef je helemaal gaan voorkennis te hebben.

Iedereen zou deze moeten beluisteren!

A+

Grts uit België :)

Wytse Wellens ,

Makkelijk te beluisteren podcast die uitnodigd tot meer!

Het is een podcast die voldoende informatie biedt en de luisteraar inlicht over het reilen en zeilen van de beleggingswereld.

Verschillende thema’s komen aan bod en de podcast is vrij toegankelijk voor onervaren beleggers.

M.Roel ,

Top!

Heel aangename podcast en luistert als een trein. Als millenial zijn er heel wat zaken die ik uit deze podcast haal om meer kwaliteit aan mijn leven te geven. Het financiële leeraspect is niet zwaar en voor iedereen toegankelijk. Deze gasten zijn goed bezig!

Top Podcasts In Business

Pim Verlaan / Milou Brand
Proximus: Think Possible
Steven Bartlett
Matthieu Stefani | Orso Media
De Tijd
HLN

You Might Also Like

Pim Verlaan / Milou Brand
IEX
De AEX Factor
Rob Jansen
De Telegraaf
Aaf Brandt Corstius & Vincent Kouters