178 afleveringen

Koken is zilver, spreken is goud

Interne Keuken VRT

  • Maatschappij & cultuur
  • 4.6, 600 beoordelingen

Koken is zilver, spreken is goud

  Interne Keuken - 27 juni

  Interne Keuken - 27 juni

  De tweedeling van de mensheid in vossen en egels leidt tot interessante bespiegelingen over de aard van de wereld en de aard van onze kennis. Muziek is wiskunde. Het gaat in de muziek over verhoudingen. Verhoudingen zijn breuken. Breuken zijn wiskunde. Kenneth Lasoen is de auteur van 'Geheim België. Een geschiedenis van de Belgische inlichtingendiensten'. Een heerlijk boek. En hoe maak je een opera?

  • 1 u. 41 min.
  Interne keuken - 20 juni

  Interne keuken - 20 juni

  Joseph Farrell heeft de biografie geschreven van Dario Fo, en van zijn partner Franca Rame. En Johan Thielemans heeft die voor ons gelezen. 20 juni is de langste dag van het jaar. Dan begint de zomer. Jan De Zutter, een moderne heks/druïde/heiden/paganist is van plan om de nacht virtueel in Stonehenge door te brengen. Vrouwen leven langer, hebben een veel beter immuunsysteem, zijn intelligenter, hebben een groter uithoudingsvermogen... Het sterke geslacht dus. Hoeveel altviolistengrappen zijn er eigenlijk? Veel, en Tine Janssens is ze beu. Ze heeft ons gemaild omdat ze iets goeds over de altviool wil komen vertellen.

  • 1 u. 41 min.
  Interne keuken - 13 juni

  Interne keuken - 13 juni

  Sana Valiulina schreef een roman. Over Keizer Tiberius, de triestigste aller mensen. Alles wat er in staat is echt gebeurd. Gertjan Willems en collega historicus Bruno De Wever schreven "Een geschiedenis van media en natievorming in Vlaanderen". De geschiedenis van de loterij en Kris Struyf vertelt over zijn leven met de ooievaars.

  • 1 u. 44 min.
  Interne Keuken - 6 juni

  Interne Keuken - 6 juni

  Over hoe wij allemaal een vertekend beeld hebben van het verleden en dus van onszelf. Een mooi boek over de landpissebedden van België. Bart Morlion schreef een boek over pijn. Vanuit een passie, maar ook vanuit ergernis. En spiraallicht: licht dat niet rechtdoor gaat, maar om een as tolt.

  • 1 u. 46 min.
  Interne Keuken - 30 mei

  Interne Keuken - 30 mei

  Liesbeth Aerts, wetenschapsvoorlichter van de KU Leuven deed jarenlang onderzoek naar parkinson en dementie. Met proefdieren, jawel. Teun Voeten, de bedenker van het woord ‘yogasnuivers’, heeft in opdracht van de Stad Antwerpen een studie gemaakt over de zogenaamde mocromaffia. Voorts blijkt dat we allemaal zoogdieren zijn en zoeken we naar een antwoord op de vraag 'Wie vermoordde de neanderthaler?'

  • 1 u. 45 min.
  Interne Keuken - 23 mei

  Interne Keuken - 23 mei

  "Des Duivels", een boek over de wortels van de populaire muziek, een kritisch boek over Amerika en de Amerikanen. Een boek over wat er tussen het einde van WOII en de Val van de Muur met de wereld gebeurd is en Sven blijkt een Atlantische zalm te zijn.

  • 1 u. 45 min.

Klantrecensies

4.6 van 5
600 beoordelingen

600 beoordelingen

GielV ,

Meest onderhoudende en fijnste podcast!

Altijd geweldig interessant en aangenaam om naar te luisteren, met Koen en Sven als toppers van Radio 1. Voor de Nederlandse luisteraars stoppen ze er ook altijd minstens één Nederlander in per uitzending ;-)

Steven Alting ,

Sven en Koen top!

Prachtige radio gemaakt door 2 top mensen. Luister dit nooit live maar verlang altijd tot de podcast online staat. Spraak- en muziekduur in goede combinatie.

burntskin56 ,

Zéér interessant programma

Wat een onderhoudend én informatief programma. Wat een geslaagde combinatie van 2 gastheren Sven en Koen, personnages als vrienden die van mening kunnen verschillen maar ook ook veel humor en relativiteitszin tonen. Zelfs onderwerpen die oppervlakkig gezien me niet zouden interesseren worden toch interessant gebracht ! Chapeau !

Top-podcasts in Maatschappij & cultuur

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op

Meer van VRT