201 afleveringen

Koken is zilver, spreken is goud

Interne Keuken VRT

  • Maatschappij & cultuur
  • 4.5 • 674 beoordelingen

Koken is zilver, spreken is goud

  Interne Keuken - 19 juni

  Interne Keuken - 19 juni

  Frank Albers over "Lincoln in his times" van David S. Reynolds, Wieteke van Zeil over het tekort aan vrouwelijke schilders in de kunstgeschiedenis; Jan Leyers over zijn prof filosofie, Rudolf Boehm. Van de Vier Gentse Filosofen was hij de minst bekende (Etienne Vermeersch, Leo Appostel, Jaap Kruithof), Linde Verjans over haar boek "Musiceren is topsport".

  • 1 u. 43 min.
  Interne Keuken - 12 juni

  Interne Keuken - 12 juni

  Wat er op de zeebodem gebeurt, dat weten we niet. Wij niet en de wetenschap ook niet. De diepzee is letterlijk en figuurlijk één groot zwart gat. Hij was de wreedste aller Romeinse keizers. Nero. Hij liet Rome in brand steken en keek naar de vuurzee terwijl hij danste en viool speelde. Maar is dat ook zo? Rond 1450 vindt Johannes Gutenberg een drukpers uit met losse metalen drukletters. De belangrijkste boekhandelaar uit die tijd, Vespasiano Da Bisticci in Florence, bleef halsstarrig vasthouden aan de oude manier van boeken maken: met de hand overschrijven, stuk per stuk. Marjolein Vanoppen, bio-ingenieur aan de Ugent en wetenschapscommunicator Toon Verlinden hebben een boek geschreven over waar ons water vandaan komt, waar het naartoe gaat en alles daar tussenin.

  • 1 u. 43 min.
  Interne Keuken - 5 juni

  Interne Keuken - 5 juni

  Wouter Ryckbosch van de VUB heeft 'Werk' van de Britse antropoloog James Suzman gelezen. Een geschiedenis van de werkende mens, is dat, van de prehistorie tot vandaag. Frantz Pieter Van Dorpe was een Belgisch industrieel en burgemeester van Sint-Niklaas. Lid van Verdinaso, maar vanaf eind 1941 actief in het verzet. Ben Felten is blind. Hij wil het wereldsnelheidsrecord op een motor breken. Het wereldsnelheidsrecord voor blinden. Eva Küpper heeft over de recordpoging van Ben Felten een documentaire gemaakt. Professor Marjan Sterckx is Kunstwetenschapper en curator van 'Interbelluminterieurs door de lens van de forensische fotografie.'

  • 1 u. 41 min.
  Interne Keuken - 29 mei

  Interne Keuken - 29 mei

  Liesbeth De Ceulaer heeft een documentaire gedraaid in Jakoetië, een autonomie republiek in Siberië. Over "Het leven van de pepel" komt Hans Van Dyck vertellen. Duurzaam hout stoken? Het kan. Kris De Decker weet hoe. Koh-I-Noor is de beroemdste diamant ter wereld. En hij werd gestolen.

  • 1 u. 43 min.
  Interne Keuken - 22 mei

  Interne Keuken - 22 mei

  Matthijs van Boxsel had een ambitieus plan om 's werelds domoorden te verzamelen en te beschrijven. In 'De Topografie van de Domheid' heeft hij dat plan waargemaakt. Dierlijk magnetisme. Le tout Paris was er mee weg. De muziek van Frank Zappa is raar. Peter Vermeersch snapt dat. Liesbeth Gijsel heeft een podcast gemaakt over menstrueren.

  • 1 u. 45 min.
  Interne Keuken - 15 mei

  Interne Keuken - 15 mei

  Beatrice de Graaf ging in gesprek met terroristen, Lucas Vanclooster hoopt dat Jonathan Coe ooit nog een Nobelprijs wint, NOS-correspondent Peter d’Hamecourt over zijn herseninfarct en 'Four season in a day’, de nieuwe documentaire van Annabel Verbeke.

  • 1 u. 46 min.

Klantrecensies

4.5 van 5
674 beoordelingen

674 beoordelingen

casperwuy ,

Kwalitatief en onderhoudend

Vele boeiende thema’s en gasten, onderhoudende presentatie en een fijne selectie van vaak onbekendere, muzikale parels

Mayanne+2 ,

Interne keuken

Heel informatief programma , leuk dat de podcast er is . Mochten de thema’s gefragmenteerd herbeluisterd kunnen worden zou dat ook leuk zijn.

GielV ,

Meest onderhoudende en fijnste podcast!

Altijd geweldig interessant en aangenaam om naar te luisteren, met Koen en Sven als toppers van Radio 1. Voor de Nederlandse luisteraars stoppen ze er ook altijd minstens één Nederlander in per uitzending ;-)

Top-podcasts in Maatschappij & cultuur

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op

Meer van VRT