42 episodes

Een meditatie podcast met elke zondag een nieuwe meditatie van Dolly Heuveling van Beek. De meditaties zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Elke keer een ander thema; van ontspanning tot intuïtie en van slaapmeditaties tot meditaties die je meer energie geven. Probeer het en ervaar de magische effecten van meditatie.

Magische Momenten Podcast Dolly Heuveling van Beek

  • Alternative Health

Een meditatie podcast met elke zondag een nieuwe meditatie van Dolly Heuveling van Beek. De meditaties zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Elke keer een ander thema; van ontspanning tot intuïtie en van slaapmeditaties tot meditaties die je meer energie geven. Probeer het en ervaar de magische effecten van meditatie.

  EP 42 Van Angst Naar Liefde Meditatie

  EP 42 Van Angst Naar Liefde Meditatie

  Onze gedachten houden de illusie van controle graag in stand. Dit veroorzaakt niet alleen frustraties maar zorgt er ook voor dat we angstig worden. Want diep van binnen weten we dat we niet alles kunnen controleren. En ergens voelen we ook een andere kracht maar die krijgt niet de ruimte die ze nodig heeft. De kracht waar ik het over heb is de kracht van liefde. Een enorme kracht die pas echt haar werk door en voor jou kan doen als je dapper genoeg bent om het denken te zien voor wat het is. Dat gaan we ervaren in deze magisch mooie meditatie. Doe je mee?

  • 16 min
  EP 41 Door Weerstand Heen Meditatie

  EP 41 Door Weerstand Heen Meditatie

  Weerstand is een van de grootste blokkades als je iets wil creëren. Je kent vast wel die bekende writers block. Er is altijd een fase waarin het moeilijk wordt en de weerstand komt. Maar weerstand komt eigenlijk altijd als je wil groeien. Bij groei hoort weerstand. Helaas gaan we meestal op de verkeerde manier met weerstand om. We vermijden, stellen uit, pushen onszelf en raken moe en teleurgesteld. In deze meditatie deel ik een techniek met je die dit allemaal gaat veranderen. We gaan de weerstand anders benaderen. Dit is een echte game changer! Probeer maar.

  • 15 min
  EP 40 Hartopener Meditatie

  EP 40 Hartopener Meditatie

  In deze nieuwe meditatie open je je hart. Het is een fijn, mooie, helende meditatie. Het gebied van je hart is het gebied van de liefde, voor jezelf, voor anderen en het grotere geheel. Als je in connectie staat met je hart sta je in contact met je gevoelens. Als je je hart sluit, sluit je je af voor de rijkdom aan gevoelens. We doen dit vaak omdat we denken dat we onszelf hiermee beschermen. Niks is minder waar. De pijn sluiten we juist op in onszelf en ons hartgebied. We krijgen spanning van het sluiten, ook vaak in nek en schouders. We mogen deze spanning leren loslaten. In deze meditatie open je je hart en laat je zo de pijn los en de liefde toe. Probeer maar en laat je meevoeren in deze bijzondere meditatie.

  • 17 min
  EP 39 Nieuwjaarsmeditatie

  EP 39 Nieuwjaarsmeditatie

  De meditatie van vandaag is speciaal voor deze bijzondere tijd van het jaar. Je maakt contact met jezelf en de liefde voor jezelf. Van daaruit mag je een wens voor jezelf formuleren. Ik begeleid je hierin en laat je ervaren hoeveel effecten de realisatie van je wens heeft op jouw leven en dat van de mensen om je heen. Deze energie is heerlijk om te voelen en waardevol om mee te nemen in het nieuwe jaar. Geniet ervan en alvast een heel gelukkig en gezond nieuw jaar!

  • 17 min
  EP 38 Avond Ontspanning Meditatie

  EP 38 Avond Ontspanning Meditatie

  Als de avond valt, is het tijd om weer tot jezelf te komen. Alle prikkels van de dag laat je achter en je komt helemaal terug in contact met jezelf. Diep ontspannen is de beste overgang van de actieve dag naar een diepe herstellende slaap. Helaas zijn we vaak eerder geneigd een glas alcohol te drinken, een serie te kijken of over Instagram te scrollen. Wat de weg naar binnen in de weg staat? Onrust, de angst soms zelfs om te voelen hoe moe of onrustig het in ons is. In deze meditatie ga je een shift maken waardoor je echt kan gaan ontspannen. Heerlijk is het en het zal je inzicht geven over waar jouw ontspanning werkelijk zit. Geniet ervan en slaap lekker alvast. ;)

  • 21 min
  EP 37 Winter Meditatie

  EP 37 Winter Meditatie

  De winter is een seizoen dat ons veel wijsheid kan brengen. Het is een periode van stilte, naar binnen keren, het nodigt ons uit te kijken naar de essentie. De natuur leeft het ons voor: ze trekt zich terug, de levenssappen trekken naar de kern, ze laat alles los dat haar niet dient en beschermt zich met een dikke laag tegen de ergste kou. Deze periode is nodig om straks in de lente weer te kunnen groeien en bloeien. Wij slaan deze fase als mens soms graag over maar zonder opladen en introspectie is er voor ons ook geen duurzame groei mogelijk. In deze meditatie ervaar je de kwaliteiten en de lessen van dit seizoen. Geniet ervan.

  • 18 min

Customer Reviews

Artallami ,

Tijd voor jezelf

De meditaties op deze podcast zijn stuk voor stuk heel krachtig en concreet. Dolly heeft een rustige vertelstem en omdat de meditaties niet zo lang duren zijn ze perfect inpasbaar in een druk leven. Het is een mooie, gemakkelijke manier om telkens een beetje dichter te komen bij wie je bent en wat je verlangt 🥰.

Tinneke7 ,

Dolly laat een diepe indruk na!

Ondertussen heb ik reeds verschillende meditaties gedaan, een aantal samen met mijn zoon van twaalf. Ze blijven nazinderen op een positieve manier. Bedankt om mijn leven een stuk aangenamer te maken! Tinneke

Karolien.F ,

Aanrader

Ik heb heel erg genoten van de meditatie zelfliefde en ben benieuwd naar meer. Heel rustgevend en liefdevol gebracht!

Top Podcasts In Alternative Health

Listeners Also Subscribed To