12 episodes

In Omroep Onderwereld reconstrueren onze misdaadjournalisten, Joris van der Aa en Sam Reyntjens, de strafste misdaden ooit gepleegd op Antwerpse bodem. Van de tunnelroof op de Belgiëlei tot de granaataanslagen in onze straten, met daartussen ongeveer alles wat in Antwerpen het daglicht niet mag zien.

Omroep Onderwereld Gazet van Antwerpen

  • True Crime
  • 4.4 • 49 Ratings

In Omroep Onderwereld reconstrueren onze misdaadjournalisten, Joris van der Aa en Sam Reyntjens, de strafste misdaden ooit gepleegd op Antwerpse bodem. Van de tunnelroof op de Belgiëlei tot de granaataanslagen in onze straten, met daartussen ongeveer alles wat in Antwerpen het daglicht niet mag zien.

  Marc Gadisseur

  Marc Gadisseur

  Als advocaat beleefde hij zijn hoogtepunt toen hij voor de slachtoffers van de overstroming in Merksem voor miljoenen euro aan schadevergoedingen in de wacht sleepte. Marc Gadisseur zal vooral herinnerd worden als de advocaat die de zuurverdiende centen van zijn cliënten verbraste aan dure sportwagens, een villa met zwembad, een motorjacht, en een riant buitenverblijf op Mallorca. Hoewel de Antwerpse balie alarmsignalen kreeg over de oplichtingspraktijken van hun confrater, kon Gadisseur meer dan twaalf miljoen euro buitmaken. Misdaadjournalisten Joris van der Aa en Sam Reyntjens schetsen in deze podcast een portret van de meester-oplichter die doorgaans snel het vertrouwen van zijn cliënten wist te winnen.

  • 25 min
  Willy Van Mechelen - deel 2

  Willy Van Mechelen - deel 2

  Als politieman ontmaskerde hij de moordenaar van baron Bracht en zorgde hij voor een doorbraak in het onderzoek naar de ontvoering van Anthony De Clerck, maar tegelijk is Willy Van Mechelen. Samen met zijn zakenpartner Tom Bastiaanse (51) stond hij aan hoofd van een omvangrijk crimineel netwerk dat tonnen cocaïne ons land binnensmokkelde. Het netwerk rond De Nonkel was ondermeer verantwoordelijk voor de 11 ton cocaïne die vorig jaar in beslag werd genomen. Een Europees record.

  • 20 min
  Willy Van Mechelen - deel 1

  Willy Van Mechelen - deel 1

  Als politieman ontmaskerde hij de moordenaar van baron Bracht en zorgde hij voor een doorbraak in het onderzoek naar de ontvoering van Anthony De Clerck, maar tegelijk is Willy Van Mechelen. Samen met zijn zakenpartner Tom Bastiaanse (51) stond hij aan hoofd van een omvangrijk crimineel netwerk dat tonnen cocaïne ons land binnensmokkelde. Het netwerk rond De Nonkel was onder meer verantwoordelijk voor de 11 ton cocaïne die vorig jaar in beslag werd genomen. Een Europees record.

  • 24 min
  Marc De Schutter

  Marc De Schutter

  25 jaar geleden verdween de Antwerpse Vera Van Laer. Haar toenmalige vriend Marc De Schutter was tot zijn dood in 2017 hoofdverdachte van de moord op Van Laer maar tot een proces kwam het nooit. De Schutter wordt door een ex-speurder omschreven als ‘maffia, een echte zware jongen’, hij was een van de spilfiguren in de fraudezaak rond de Kempische Steenkoolmijnen en Super Club en kwam voor in onderzoeken rond brandstoffraude. Maar De Schutter, die nauwe contacten onderhield met politiemensen en magistraten, zat nooit lang in de cel. In hun podcast Omroep Onderwereld schetsen misdaadjournalisten Joris van der Aa en Sam Reyntjens het portret van de flamboyante crimineel.

  • 25 min
  Kriva Rochem

  Kriva Rochem

  De 78-jarige Antwerpse zakenman, Willem Van de Graaf, wilde van zeewater drinkbaar water maken, de droogte in het Midden-Oosten oplossen en de hele Kaukasus van energie voorzien. Je zou hem, met enige zin voor overdrijving, de Antwerpse Elon Musk kunnen noemen. Tot in de zomer van 2020 bleek dat zijn familiezaak, Kriva Rochem, een dekmantel was om tonnen coke te smokkelen.

  • 25 min
  De tunnelroof

  De tunnelroof

  Hoeveel buit ze precies hebben gemaakt, is nog altijd een goed bewaard geheim. Maar in februari 2019 schrijft een Georgische dievenbende misdaadgeschiedenis. Via een zelf gegraven tunnelcomplex dringen ze binnen in de kluizenzaal van de BNP Paribas Fortis-bank aan de Belgiëlei om er 27 lockers van spaarders leeg te roven.

  • 20 min

Customer Reviews

4.4 out of 5
49 Ratings

49 Ratings

Tom Schyvens ,

Leuke podcast

Zeer aangename podcast. Intrigerende verhalen die je wel wat kent maar niet zo gedetailleerd. Komen er nog afleveringen aan? Ik hoop alleszins van wel.

Llnvd 01 ,

Boeiend.

Boeiende, interessante podcast. Vlot verteld. Aangenaam om naar te luisteren.
Lilieke Kalmthout

Q3671 ,

Spannend

Dit doet me denken aan een serie, ik heb er van genoten.
Criminele boodschappen in games daar had ik al van gehoord, succes met de podcast en de krant.

Mvg

Top Podcasts In True Crime

HLN
de volksjury
RMC Crime
Europe 1
RTBF
RTL

You Might Also Like

HBvL
Nieuwsblad
Jamie-Lee
Het Parool
Carrie & Eddie
de volksjury