9 episodes

In Omroep Onderwereld reconstrueren onze misdaadjournalisten, Joris van der Aa en Sam Reyntjens, de strafste misdaden ooit gepleegd op Antwerpse bodem. Van de tunnelroof op de Belgiëlei tot de granaataanslagen in onze straten, met daartussen ongeveer alles wat in Antwerpen het daglicht niet mag zien.

Omroep Onderwereld Gazet van Antwerpen

  • True Crime
  • 4.3 • 40 Ratings

In Omroep Onderwereld reconstrueren onze misdaadjournalisten, Joris van der Aa en Sam Reyntjens, de strafste misdaden ooit gepleegd op Antwerpse bodem. Van de tunnelroof op de Belgiëlei tot de granaataanslagen in onze straten, met daartussen ongeveer alles wat in Antwerpen het daglicht niet mag zien.

  Marc De Schutter

  Marc De Schutter

  25 jaar geleden verdween de Antwerpse Vera Van Laer. Haar toenmalige vriend Marc De Schutter was tot zijn dood in 2017 hoofdverdachte van de moord op Van Laer maar tot een proces kwam het nooit. De Schutter wordt door een ex-speurder omschreven als ‘maffia, een echte zware jongen’, hij was een van de spilfiguren in de fraudezaak rond de Kempische Steenkoolmijnen en Super Club en kwam voor in onderzoeken rond brandstoffraude. Maar De Schutter, die nauwe contacten onderhield met politiemensen en magistraten, zat nooit lang in de cel. In hun podcast Omroep Onderwereld schetsen misdaadjournalisten Joris van der Aa en Sam Reyntjens het portret van de flamboyante crimineel.

  • 25 min
  Kriva Rochem

  Kriva Rochem

  De 78-jarige Antwerpse zakenman, Willem Van de Graaf, wilde van zeewater drinkbaar water maken, de droogte in het Midden-Oosten oplossen en de hele Kaukasus van energie voorzien. Je zou hem, met enige zin voor overdrijving, de Antwerpse Elon Musk kunnen noemen. Tot in de zomer van 2020 bleek dat zijn familiezaak, Kriva Rochem, een dekmantel was om tonnen coke te smokkelen.

  • 25 min
  De tunnelroof

  De tunnelroof

  Hoeveel buit ze precies hebben gemaakt, is nog altijd een goed bewaard geheim. Maar in februari 2019 schrijft een Georgische dievenbende misdaadgeschiedenis. Via een zelf gegraven tunnelcomplex dringen ze binnen in de kluizenzaal van de BNP Paribas Fortis-bank aan de Belgiëlei om er 27 lockers van spaarders leeg te roven.

  • 20 min
  Lange Vingers

  Lange Vingers

  In amper enkele maanden tijd werd Gabriël C. een van Antwerpens bekendste drugscriminelen. In het najaar van 2019 werd de man opgejaagd door bendes die zijn vel wilden omdat partijen cocaïne verdwenen waren. De entourage van ‘Lange Vingers’ werd het doelwit van een reeks granaataanslagen en beschietingen. Misdaadjournalist Joris van der Aa legt uit waar dat geweld vandaan kwam, wie Lange Vingers juist is en hoe hij meermaals zijn dood ensceneerde.

  • 21 min
  Diamantroof van de eeuw

  Diamantroof van de eeuw

  Het was een roof die tot de verbeelding sprak. Zonder het minste geweld waren inbrekers erin geslaagd in het Valentijnsweekend van 2003 in te breken in de kluis van zowat het best beveiligde gebouw in Antwerpen, het Diamond Center in de Hoveniersstraat. Een kluis waar tijdens het weekend zowat alle diamantairs hun waardevolle spullen bewaarden. De kraak bleek het werk van een stel Italiaanse meesterdieven die zich uiteindelijk gemakkelijk lieten opsporen. Misdaadjournalist Joris van der Aa volgde de zaak ook toen al op de voet, hij vertelt over het onderzoek in een dossier dat haast om verfilming smeekt. Hoe zat het trouwens nog met die filmplannen, dat vroegen we aan Jean Charles Verwaest die een boek over de Diamantroof van de eeuw schreef.

  • 32 min
  De bende van de douanier

  De bende van de douanier

  Tim Deelen, douanier van de laagste klasse, bezorgde Antwerpen in 2012 wereldnieuws. In dienst van de drugsmaffia werd de douanier in amper enkele muisklikken multimiljonair. Zijn doorsnee bestaan als douanier wisselde hij af met een leven in de Europese jetset. Het dossier rond de bende van de douanier legde pijnlijk bloot hoe de onderwereld in de Antwerpse bovenwereld geïnfiltreerd was.

  • 19 min

Customer Reviews

4.3 out of 5
40 Ratings

40 Ratings

Tom Schyvens ,

Leuke podcast

Zeer aangename podcast. Intrigerende verhalen die je wel wat kent maar niet zo gedetailleerd. Komen er nog afleveringen aan? Ik hoop alleszins van wel.

Llnvd 01 ,

Boeiend.

Boeiende, interessante podcast. Vlot verteld. Aangenaam om naar te luisteren.
Lilieke Kalmthout

Q3671 ,

Spannend

Dit doet me denken aan een serie, ik heb er van genoten.
Criminele boodschappen in games daar had ik al van gehoord, succes met de podcast en de krant.

Mvg

Top Podcasts In True Crime

Listeners Also Subscribed To