64 episodes

In deze podcast leer je hoe je zichtbaar kunt worden, supergoede content kunt creëren en meer klanten aan je kunt binden, op een manier die bij jou en bij jouw business past.

En dat alles zonder 24 uur per dag online te hoeven zijn en zonder je hele privéleven op social media te hoeven gooien.

Online Marketing Met Impact - Content, Social Media & Online Zichtbaarheid voor Coaches & Online Ondernemers Paulien Pierik

    • Business

In deze podcast leer je hoe je zichtbaar kunt worden, supergoede content kunt creëren en meer klanten aan je kunt binden, op een manier die bij jou en bij jouw business past.

En dat alles zonder 24 uur per dag online te hoeven zijn en zonder je hele privéleven op social media te hoeven gooien.

    Starten met ChatGPT of AI - maak deze 4 veelgemaakte fouten niet

    Starten met ChatGPT of AI - maak deze 4 veelgemaakte fouten niet

    Bij het leren van nieuwe vaardigheden, zoals het gebruik van AI / ChatGPT zie ik veel online ondernemers een of meer fouten maken.
    In deze podcastaflevering ga ik in op deze fouten en bespreek ik waarom het zo belangrijk is dat je deze fouten niet maakt.
    Deze fouten zijn:
    AI inzetten, terwijl de basis van het bedrijf nog niet staat. AI inzetten en verwachten dat dit een magische tool is die al je problemen oplost. Teveel tijd besteden aan het consumeren van content over AI in plaats van aan het creëren van content met AI. Het proces van contentcreatie met AI onvoldoende leren en daardoor te snel besluiten dat het niet werkt. Te weinig bereid zijn om hier voldoende tijd in te steken. Ik zie dit overigens niet alleen bij het aanleren van AI, maar ook bijvoorbeeld bij het starten met TikTok / zichtbaar worden / emailmarketing.
    Al deze fouten passen in mijn ogen in de tijdsgeest: we willen dat dingen makkelijk zijn, razendsnel gaan en voor ons opgelost worden. We besteden uren aan het consumeren van content. En daardoor zijn we snel ongeduldig, snel gedemotiveerd en verspillen we stiekem veel tijd die we ook zouden kunnen steken in het grondig aanleren van een nieuwe vaardigheid.
    Nuttige links: De funderingen van je bedrijf die je moet leggen VOOR je kunt beginnen met content maken. De AI Content Club – voor ondernemers die willen leren hoe AI in te zetten om sneller, creatiever en beter content te maken. Momentum – voor ondernemers die consistent aan de slag willen met content creëren en zichtbaar worden. Meer leren van mij? En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:
    1) Luister naar de ‘Online Marketing Met Impact Podcast.’
    Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.
    2) Volg mij op Instagram
    Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video’s. Hier vind je mij elke dag. 
    3) Boek jouw gratis impact-sessie
    In deze gratis sessie van 45 minuten kijken wij samen naar waarom het nog niet stroomt in jouw bedrijf. Na de sessie heb jij duidelijkheid over waar je op kunt gaan focussen in de komende maanden om sneller meer resultaten te halen!
    4) Werk samen met mij als je coach
    We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach. Of koop hier de Masterclass “Creatief met ChatGPT”.

    • 15 min
    Waarom ik besloot een membership van 7 euro te beginnen - en wat jij daarvan kan leren

    Waarom ik besloot een membership van 7 euro te beginnen - en wat jij daarvan kan leren

    Gisteren kreeg ik een vraag over mijn nieuwe membership de AI Content Club. Dit nieuwe membership kost maar 7 euro per maand. De vraag was: zit er een addertje onder het gras? Dit kan toch eigenlijk niet uit, voor maar 7 euro per maand? Ik heb in maart ook een workshop gegeven voor 9 euro en ik merkte toen ook al dat mensen huiverig waren om mee te doen omdat ze dachten dat het voor 9 euro eigenlijk niets anders kon zijn dan een webinar met een pitch.
    Ik wil daarom vandaag met je delen waarom ik dit membership heb gestart, wat de strategie erachter is. En ik ga ook in op voor wie zo’n membership wel of niet geschikt zou zijn – en waarom.
     
    Mijn visie op high ticket coaching Ik wilde al heel lang lagere prijs producten aanbieden, omdat ik mij erger aan de focus op high ticket in de markt (high ticket betekent: hele hoge prijs). Daarmee bedoel ik dat ik mij erger aan business coaches die andere coaches leren om een zo hoog mogelijke prijs te vragen voor hun producten. Ik ben op zich niet tegen high ticket coaching, maar wel tegen een aantal aspecten daarvan. En sommige business coaches hebben wat mij betreft de verkeerde intentie waarom ze high ticket aanbevelen.
    Specifiek zijn dit mijn bezwaren:
    Een superhoge prijs vragen als je supergoede kwaliteit levert? Niks mis mee zou ik zeggen! Maar een superhoge prijs vragen “omdat je het waard bent”, terwijl je eigenlijk pas net begint met coachen en nog niet weet hoe je je klanten ook echt waarde moet bieden, daar ben ik het niet mee eens. En toch zie ik het keer op keer gebeuren, coaches die bijna 1.000 euro per uur vragen, terwijl ze nog geen klant gehad hebben, ik vind het nergens over gaan. De droom die door sommige business coaches wordt verkocht: zo weinig mogelijk werken en daarmee zoveel mogelijk verdienen, door middel van hoge prijzen. Dat vind ik geen juiste intentie, dan ben je niet met de juiste energie aan het ondernemen als coach. Ik vind dat je als coach met de intentie moet werken om zoveel mogelijk impact te maken voor je klanten. Mag je daarbij absoluut heel goed beloond worden? Zeker! Maar het doel moet niet zijn om zo weinig mogelijk te doen en zo rijk mogelijk te worden, vooral niet als dat er uiteindelijk toe leidt dat je je klanten gewoon te weinig aandacht geeft, wat ik vaak zie gebeuren. Het idee dat vaak verkocht wordt, dat mensen (potentiële klanten) die high ticket coaching niet kunnen betalen “alleen maar een money mindset probleem” hebben. Ik denk dat we financieel in een heel lastige tijd zitten en dat het heel begrijpelijk is dat lang niet iedereen zich een coachingprogramma van 5.000, 10.000 of zelfs 30.000 euro kan veroorloven. Het idee dat ook vaak verkocht wordt, dat coaches (zoals ik) die niet zoveel voelen voor high ticket coaching ook “een money mindset probleem” hebben. De (business) coaching markt wordt hierdoor verpest. Natuurlijk zijn er ook goede high ticket coaches die gewoon gaan voor kwaliteit, maar bovenstaande dingen zie ik echt vaak, ook in de internationale coach markt.
    Hoe ik tot mijn membership idee kwam Ik droomde al lang van een membership. Ik hou van groepen mensen en ik hou van veel mensen helpen en het leek mij altijd al leuk om content te maken die door veel mensen gebruikt kan worden.
    Maar ik voelde me steeds tegengehouden door de “high ticket” bezwaren die ik van andere ondernemers kreeg en bleef maar twijfelen.
    Toch heb ik nu de knoop door gehakt, vooral gezien de tijd waarin we leven en de steeds maar stijgende kosten en besloten om voor een lage prijs iets heel moois aan te gaan bieden.
    Ik heb besloten voor het onderwerp AI & Content, omdat ik heel graag wil dat mensen goed leren hoe ze AI kunnen inzetten, omdat 1. het echt baanbrekend is en 2. er alweer allerlei mensen op de markt komen die onzin vertellen over AI.
    Waarom voor 7 euro? Maar waarom dan voor 7 euro. En niet voor 47 euro. Of voor 97 euro? Dat is nog steeds een lage prijs. Dat ga ik nu met je delen. En ik volg daarin de

    • 25 min
    Een mogelijk verbod van TikTok - wat jij daarvan kan leren als ondernemer.

    Een mogelijk verbod van TikTok - wat jij daarvan kan leren als ondernemer.

    Wat jij kan leren van het mogelijke verbod op TikTok.
    Relevante links:
    Aflevering 47 -  waarom je NU in moet gaan zetten op emailmarketing Aflevering 48 - starten met emailmarketing in 7 simpele stappen Boek een gratis impactsessie

    • 13 min
    4 soorten ondernemers - en wat jij kan leren over influencers

    4 soorten ondernemers - en wat jij kan leren over influencers

    In deze podcastaflevering ga ik in op de denkfout die veel ondernemers die experts zijn maken als het aankomt op het vinden van klanten - en wat je hierin van influencers kunt leren.
    Op mijn website vind je een plaatje van de 4 kwadranten die ik uitleg in de podcast.

    En als je klaar bent voor meer hulp, dan zijn hier 4 manieren hoe ik je kan helpen:

    1) Luister naar de 'Online Marketing Met Impact Podcast.'

    Elke week zijn er nieuwe aflevering over online ondernemen, social media, content en zichtbaarheid. Je kunt hier luisteren.

    2) Volg mij op Instagram

    Kom langs, stel vragen, en leer van mijn content en video's. Hier vind je mij elke dag. 

    3) Boek jouw gratis impact-sessie

    In deze gratis sessie van 45 minuten kijken wij samen naar waarom het nog niet stroomt in jouw bedrijf. Na de sessie heb jij duidelijkheid over waar je op kunt gaan focussen in de komende maanden om sneller meer resultaten te halen!

    4) Werk samen met mij als je coach

    We kunnen op verschillende manieren samenwerken, altijd met als doel jouw bedrijf sneller, makkelijker en fijner te laten groeien. Lees hier alles over hoe je met mij kan samenwerken als jouw business coach. Of koop hier de Masterclass "Creatief met ChatGPT".

     

    • 9 min
    Is ChatGPT een hype - of moet je er iets mee als ondernemer?

    Is ChatGPT een hype - of moet je er iets mee als ondernemer?

    Is ChatGPT een hype?




    Als je in de contentwereld zit, dan heb je de afgelopen tijd waarschijnlijk wel het een en ander gehoord over ChatGPT. Ik heb veel mensen gesproken die twijfelen over ChatGPT: is dat nu niet weer de zoveelste hype, net zoals bitcoin en NFTs en clubhouse? En is AI niet gewoon heel gevaarlijk en moeten we daar ver van blijven?
    In deze podcast wil ik ingaan op de vraag of ChatGPT vooral een hype is, wat ik van veel mensen hoor, of misschien toch niet.
    Wat is ChatGPT? ChatGPT is software gebaseerd op kunstmatige intelligentie (KI / AI) die is ontworpen om op een menselijke manier te kunnen communiceren. KI / AI is volgens Google de mogelijkheid van een machine om mensachtige vaardigheden te vertonen – zoals redeneren, leren, plannen en creativiteit ChatGPT kan door het analyseren van grote hoeveelheden tekst leren menselijke taal te begrijpen en gebruiken. ChatGPT DENKT niet zelf. Geïntroduceerd op 30 november 2022 en nu nog gratis beschikbaar voor onbeperkt gebruik. Betaalde account is sneller en beter beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld aan ChatGPT vragen om een blog voor je te schrijven, om ideeën te verzinnen voor social media, om een naam te verzinnen voor je product, om een salespage te schrijven, om teksten te vertalen enzovoorts. En de output is echt heel goed, vooral als je weet hoe je de juiste vragen stelt (hoe je dat doet, leer je hier).
    Is ChatGPT een hype? Een hype is volgens Google “een verschijnsel dat tijdelijk bovenmatig veel media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is.”
    Het eerste gedeelte klopt zeker, ChatGPT krijgt enorm veel media-aandacht. Het tweede deel daarentegen klopt in mijn ogen niet.
    Ik zie ChatGPT niet als een hype, maar als een revolutie, een plotselinge wijziging die tot een blijvende verandering leidt.
    Wat is er dan zo bijzonder aan ChatGPT? Specifiek voor het onderwerp content maken (dat is mijn expertise) zie ik de volgende voordelen aan ChatGPT:
    Het is getraind met heel veel data. Het is daardoor als het ware een specialist op elk gebied dat je je maar kan bedenken. Het kan heel snel ideeen genereren voor van alles en nog wat. Het kan content maken, schrijven. Op basis van jouw instructie over waar het over moet gaan en hoe het moet klinken. Kortom, het zorgt ervoor dat jij je werk sneller, beter en creatiever kan doen. Waarom zou ik AI gebruiken als ik ook prima zelf content kan maken? Een passende vergelijking vind ik de volgende: als je ongeveer mijn leeftijd hebt, dan heb je misschien net als ik vroeger met een bandje naast je cassetterecorder gezeten als de top40 uitgezonden werd om je favoriete liedjes op te nemen. Zo maakte je je eigen playlist. Als je een liedje nog eens wou horen moest je terugspoelen en als je er een liedje tussenuit wou halen dan moest je heel ingewikkeld met een tweede bandje het eerste bandje overnemen enzovoorts.
    Nu is er Spotify, waarmee je met 1 zoekopdracht 10 playlists maakt.
    Content maken zonder AI is hetzelfde als in 2023 nog steeds je playlists maken met je cassetterecorder. Het KAN wel, maar het is gewoon niet handig…
    Wat zijn de nadelen van ChatGPT en AI? ChatGPT is nog niet “volwassen” en er kleven op dit moment nog nadelen aan:
    ChatGPT is getraind met data t/m 2021. Nieuwe dingen weet hij niet! ChatGPT kan dingen zeer stellig zeggen, terwijl ze totale onzin zijn. Je hebt dus kennis nodig van het onderwerp om de inhoud te kunnen controleren. Je moet de content meestal nog wel herschrijven. Voor je eigen sausje en voor de kwaliteit. De juridische status van content is niet 100% duidelijk.  
    Wat gaat er veranderen in contentland dankzij ChatGPT? Met AI kunnen ondernemers veel sneller meer content creëren. Daardoor zal er veel meer content gepubliceerd worden. Veel van die content zal middelmatig zijn. Omdat ondernemers AI vooral gebruiken om snel veel content te maken, om snel rijk te worden. Met weinig oog voor kwaliteit en connectie.
    I

    • 27 min
    Hoe je als online ondernemer kunt groeien in je rol als expert (de kracht van gewoon beginnen!)

    Hoe je als online ondernemer kunt groeien in je rol als expert (de kracht van gewoon beginnen!)

     




    Vorige week gaf ik de workshop “Creatief met ChatGPT”. Ik ben sinds december druk bezig met dit onderwerp en ben er waanzinnig enthousiast over en ik voelde aan alles dat ik er een workshop over wilde geven.
    Onmiddellijk stak mijn imposter syndroom de kop op. Wie ben ik om daar een workshop over te geven? Ben ik wel een expert? Ik heb hier toch geen opleiding voor gevolgd?
    Ik denk dat dit een heel herkenbaar gedachtenpatroon is voor veel online ondernemers die zichtbaar willen gaan worden met een onderwerp waar ze nog nieuw in zijn. Het gevaar van dit gedachtenpatroon is dat je je supertoffe idee uiteindelijk op de plank laat liggen en dat is zonde. Geloof me, dat heb ik te vaak gedaan.
    Ik was nu echt zo enthousiast over ChatGPT, dat ik mijzelf hierdoorheen gecoacht heb en binnen 2 weken de workshop bedacht en verkocht en gegeven heb.
    En ik wil in deze podcast mijn proces met je delen!
     
    Hier zijn de stappen die je kunt nemen als je aan de slag wil met jezelf positioneren als expert op een vakgebied dat nog nieuw voor je is, waar je nog geen naam in hebt gemaakt:
    Start altijd met focus op je mindset. Ik raad je altijd aan om te beginnen met te kijken welke gedachtes en overtuigingen je allemaal hebt. Ik doe dit door middel van freewriting (lees hier meer over wat freewriting is).
    Dump al je gedachten op papier, zo kom je erachter wat je nou eigenlijk dwars zit. Wat denk jij over jezelf of vind jij over jezelf op dit gebied? Vaak zitten er beperkende overtuigingen achter dit soort gedachtes, zoals “ik ben niet goed genoeg” of “ik ben niet relevant”. Deze beperkende overtuigingen kun je vervolgens ombuigen tot helpende gedachtes. Wellicht heb je hier zelf een methode voor, zo niet, dan kun je deze eenvoudige methode gebruiken (kadootje van mij!).
    Denk niet te groot – dit is niet het eindstation Zie wat je nu gaat creëen niet als het eind-onderwerp wat meteen heel goed moet en alles omvattend moet zijn. Sta jezelf toe om te experimenteren, te spelen, te testen, in plaats van meteen van jezelf te eisen dat je een expert moet zijn, alles moet weten en alles moet kunnen.
    Kader je expertise af Heel belangrijk, als jij je op de markt wil gaan begeven met een bepaald onderwerp, kader het dan af. Zie jezelf niet als een expert in “ChatGPT” of “Essentiele olien” of “webdesign” of “de huizenmarkt”, maar kader het af. Dat afkaderen doe je op 3 manieren:
    Kies een sub-onderwerp waar je verstand van hebt. In mijn workshop koos ik heel specifiek voor “content” als subonderwerp bij ChatGPT. Ik had het ook kunnen gaan hebben over programmeren, automatiseren, boeken schrijven, want dat kan ChatGPT ook allemaal, maar dat is niet mijn expertise. Content wel. Daarom koos ik specifiek voor content. Kies een specifieke doelgroep. De hele wereld kan waarschijnlijk baat hebben bij jouw onderwerp, maar kies een specifieke doelgroep voor je praatje / video / workshop / cursus. Dit kan dezelfde doelgroep zijn die je al bedient, maar als je nog geen doelgroep hebt, bedenk dan “voor welke groep mensen zou ik over dit subonderwerp iets kunnen vertellen? Welke doelgroep ken ik goed en heb ik affiniteit mee? Kies een specifieke transformatie. Zelfs met een subonderwerp en een doelgroep kun je waarschijnlijk nog 100 dingen vertellen over het onderwerp waar je het over wil gaan hebben. Kies daarom een specifieke transformatie, een specifiek probleem waar jij over gaat praten. Bijvoorbeeld: hoe maak ik sneller en creatiever content met ChatGPT voor mijn online bedrijf? Hoe zet ik essentiële oliën in voor de nacht, zodat mijn kind beter kan slapen? Wat zijn de verwachtingen voor de huizenmarkt voor starters in de Randstad in 2023? Wat zijn webdesign trends op het gebied van mobiel design in 2023? Zo maak je je onderwerp specifieker en kleiner en behapbaarder en is het veel makkelijker om genoeg informatie te verzamelen om ook echt die expertrol te claimen.
    Ben eerlijk en realis

    • 23 min

Top Podcasts In Business

A Book with Legs
Smead Capital Management
PreventiePraat
Groep IDEWE
Generatie Alfavrouw - Self Made, Self Paid
Alfavrouwen met Amy Vandeputte en Jessica De Block
The Diary Of A CEO with Steven Bartlett
DOAC
De Trends Beleggen Podcast
Roularta Media Group, Trends, Keytrade
De Beursvoyeurs
De Tijd