147 episodes

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

Podcast Berg en Dal VRT

  • Maatschappij & cultuur
  • 4.2 • 55 Ratings

Pat Donnez gaat met zijn gast een zeer persoonlijke ‘tour de force’ aan. Te vertrekken vanop een berg, of vanuit een dal.

  Berg en Dal: Frederik Buyckx

  Berg en Dal: Frederik Buyckx

  Pat Donnez praat met Frederik Buyckx, varende herder en fotograaf. Mens en natuur, voor fotograaf Frederik Buyckx zijn het twee handen op één warme buik. En het kan niet ver genoeg zijn. Herders te paard in de Kirgizische bergen, naar de Balkan of Scandinavië. Dezer dagen ontfermt Frederik zich genoodzaakt op zijn woonboot in Gent met veel liefde over twee eenden en de urnepot van Xavier, zijn op jonge leeftijd vermoorde gans. Een varende herder, quoi.

  • 56 min
  Berg en Dal: Stijn Baert

  Berg en Dal: Stijn Baert

  Pat Donnez praat met Stijn Baert, de posterboy van de economie. Officieel heet Stijn Baert een arbeidsmarktexpert. Een scrabblewoord met hoge waarde. De posterboy-econoom, zoals Instagram hem graag noemt, klinkt dan weer te buzzy. Hoogleraar Arbeidseconomie dan maar. Hij is, in weerwil van zijn titel, een grote fan van Het Echt Antwerps Theater en Anderlecht. Met geen van beide gaat het echt goed. De enen kappen ermee, de anderen doen er alles aan om het niet te moeten doen.

  • 56 min
  Berg en Dal: Yasmien Naciri

  Berg en Dal: Yasmien Naciri

  Pat Donnez praat met Yasmien Naciri. Yasmien Naciri is een jonge onderneemster en het minste wat je van haar kunt zeggen is: ze heeft geen zittend gat. Als er een initiatief valt over sociale mobiliteit, is ze altijd wel ergens in de buurt. Niet slecht voor een meisje van Marokkaanse komaf dat in een gat in de Kempen opgroeide, en vaak uit arren moede met een lege broodtrommel naar school trok. Maar haar onverzettelijkheid bracht haar waar ze nu staat.

  • 53 min
  Berg en Dal: Steven Vanackere

  Berg en Dal: Steven Vanackere

  Pat Donnez praat met Steven Vanackere, directeur van de Nationale Bank en eeuwige beginner. Toen Steven Vanackere zijn moeder aankondigde dat hij, net als zijn vader en grootvader, in de politiek zou stappen, huilde ze. En dat waren geen tranen van blijdschap. Dat was enkele levens geleden. Intussen is Steven Vanackere veel exen. Ex minister van welzijn, ex vice-premier, ex senator. Vandaag is hij directeur van de Nationale Bank. En in weerwil van zijn weinig tot de verbeelding sprekende functie, is Steven een bezield man: voortdurend op zoek naar herbronning. Eeuwige beginner.

  • 55 min
  Berg en Dal: Hetty Helsmoortel

  Berg en Dal: Hetty Helsmoortel

  Pat Donnez praat met moleculair bioloog en kankeronderzoeker Hetty Helsmoortel. Hetty heeft een missie: wetenschap dicht bij de mensen brengen. En daar zijn alle trucen van de foor goed voor. Van boeken over theater tot interactieve voorstellingen. Wetenschap moet dansen en zingen, zo lijkt het wel. CRISPR noemt Hetty de uitvinding van de eeuw. Stukjes DNA knippen en plakken om een maakbare mens samen te stellen of grote ziektes de wereld uit te helpen. Daar zit muziek in!

  • 54 min
  Berg en Dal: Elise Bundervoet

  Berg en Dal: Elise Bundervoet

  Pat Donnez praat met Elise Bundervoet, actrice en verpleegkundige. De Vlaamse actrice Elise Bundervoet moet één van de weinige actrices zijn vandaag mét werk. Niet op de planken of in het theater maar als verpleegkundige. Want Elise combineert allebei. Zowel de kunsten als de verpleegkunde. ‘Zorg en kunst liggen heel dicht bij elkaar,’ zegt ze, ‘want het gaat over leven.’

  • 54 min

Customer Reviews

4.2 out of 5
55 Ratings

55 Ratings

gjGent ,

Dank u

Nog liefst van al, in bad - in bed - maar met Pat; naar het rechte pad ; ook hier in Tanzania ! Nog lang wandelen ,vleugelen, stappen en streven. Merci voor de wekelijkse portie “ verstandige praat . Geert van Gent .

Top Podcasts In Maatschappij & cultuur

Listeners Also Subscribed To

More by VRT