7 afleveringen

Podcast by Radio Rix

Radio Rix Podcast Radio Rix

  • Maatschappij & cultuur
  • 5.0 • 1 beoordeling

Podcast by Radio Rix

  Don Vitalski's Antwerpen In De Jaren '90 - Aflevering 6 Met Guy Lee Thys En Johan Petit

  Don Vitalski's Antwerpen In De Jaren '90 - Aflevering 6 Met Guy Lee Thys En Johan Petit

  In aflevering zes zijn Johan Petit en Guy Lee Thys te gast bij Vitalski. Ze praten over theater en film in de jaren negentig. Over waarom het niet slim is om met je hoofdacteur pinten te gaan pakken. Over het doorbreken van de vierde (én zelfs de vijfde) wand in het theater en over de apocalyptische en grimmige sfeer eind jaren negentig - door Johan verwoord met zijn voorstelling BANG, Guy op zijn beurt zette het scenario voor Kassablanka op papier…

  Komen verder ook aan bod: kabouters, de opgefokte Camino van Johnny en Marina, het oudste Chinese restaurant van ’t stad en nog maar eens de chihuahua van Mickey Rourke aka Mr. 9 ½ days.

  • 1 u. 4 min.
  Don Vitalski's Antwerpen In De Jaren '90 - Aflevering 5 met Chris Van Camp en Ingrid Veerman

  Don Vitalski's Antwerpen In De Jaren '90 - Aflevering 5 met Chris Van Camp en Ingrid Veerman

  In aflevering vijf spreekt Vitalski met Chris Van Camp en Ingrid Veerman. Chris Van Camp heeft het over de booming magazinesector in de jaren ’90 en de eerste stappen in de online media. Pionierswerk, want er werden nog vragen gesteld over wat de relevantie van internet voor Vlaanderen zou kunnen zijn. Ingrid Veerman, alias Inneke23, vertelt over haar Antwerpse punkrockband De Bossen, de voorspellende kracht van albumtitels en haar ‘beroemde’ Ufsia-klas. Twee verschillende achtergronden, wederom één boeiend gesprek in je favoriete podcast: een kolfje naar de almachtige hand van de Don!

  Komen ook aan bod: de grote klep van Yves Desmet, de zwembroekfoto van Serge Simonart, het bad van fotograaf Guy Kokken en het slechte humeur van Lemmy van Motorhead.
  foto Ⓒ Istvan Lee-Lössy

  • 1 u. 14 min.
  Don Vitalski's Antwerpen in de jaren '90 - Aflevering 4 met Ernst Löw & Axel Daeseleire

  Don Vitalski's Antwerpen in de jaren '90 - Aflevering 4 met Ernst Löw & Axel Daeseleire

  In aflevering 4 interviewt Don Vitalski twee mensen die de gouden jaren van de Studio Herman Teirlinck hebben meegemaakt: Ernst Löw en Axel Daeseleire. Hoewel de ene niet zo héél veel ouder is dan de andere, leerden ze elkaar op het Mechelseplein kennen als docent en student. De befaamde theaterschool op dat plein is voer voor véle anekdotes, en biedt het antwoord op die ene vraag die ongetwijfeld al jaren in je hoofd speelt: ‘wat zijn de mimetische oefeningen van Stanslawski weer?’

  Komen ook nog aan bod: de zitbal van An Pierlé, het eeuwige werkpunt van Axel, het handdoekje van Robbe De Herdt en de chihuahua van Mickey Rourke.

  • 58 min.
  Don Vitalski's Antwerpen in de jaren '90 - Aflevering 3 met Cis Van Kets & Peter Haex

  Don Vitalski's Antwerpen in de jaren '90 - Aflevering 3 met Cis Van Kets & Peter Haex

  In aflevering 3 spreken Cis Van Kets en Peter Haex over hun beleving van de jaren ’90. Cis zijn naam doet misschien niet zo veel belletjes rinkelen, maar de kans is zeer groot dat je destijds een pint dronk in één van zijn kroegen. Zo baatte hij onder andere Het Spiegelbeeld, de Spaghettiworld en Het Salon uit. In dat laatste etablissement kwam menig DJ met een mixtape langs om een feest te bouwen. Peter is geen native Antwerpenaar, maar recenseerde jarenlang kroegen in de koekenstad. In de schaarse vrije tijd die hij overhield, bezocht hij naar schatting zo’n slordige 100 à 150 (!) toneelstukken per jaar.

  Komen onder andere aan bod: cassettes, minidiscs, ghettoblasters, acid jazz, en waarom je maar beter (geen) Russische blondines naakt op je toog laat dansen.

  • 55 min.
  Don Vitalski's Antwerpen in de jaren '90 - Aflevering 2 met Klaas Janzoons & Axl Peleman

  Don Vitalski's Antwerpen in de jaren '90 - Aflevering 2 met Klaas Janzoons & Axl Peleman

  In aflevering 2 nemen twee muzikanten plaats in Don Vitalski’s studio. Klaas Janzoons beweert dat dat ‘covergroepje’ genaamd dEUS pas écht muziek begon te maken nadat hij zich aansloot, begin jaren ’90. Ergens terzelfdertijd stond Axl Peleman meer dan waarschijnlijk poedelnaakt de basgitaar te bezigen met z’n band Ashbury Faith. Samen – maar misschien niet altijd bewust - brachten ze veel tijd door in beruchte kroegen Het Oerwoud en De Muziekdoos. Het ene stond bekend om z’n muzikale publiek, in het andere kwam meer vrouwelijk schoon – we laten in het midden wie je waar kon vinden…

  Komen nog aan bod: waarom de Vrijdagmarkt even het epicentrum van de Antwerpse muziekscene was, de niet te onderschatten rol van De Rode Ridder, en waarom je beter geen LSD neemt als je kaartjes hebt voor een optreden van Nirvana.

  • 1 u. 5 min.
  Don Vitalski’s Antwerpen in de jaren ’90 - Aflevering 1 met Marc Verstappen & Eric Smout

  Don Vitalski’s Antwerpen in de jaren ’90 - Aflevering 1 met Marc Verstappen & Eric Smout

  In de eerste aflevering van Don Vitalski’s Antwerpen in de Jaren ’90, ontvangt Vitalski twee collega’s.
  De ene, Don Marc Verstappen, is founding father van Villanella, het kunstenhuis voor kinderen dat aan de oorsprong lag van wat nu onder andere De Studio is. De andere, Don Eric Smout, nam begin jaren ’90 de beruchte Pacific over en startte enige tijd later vzw 5voor12, een organisatie die zich specialiseerde in het organiseren van concerten in Antwerpen. Hun wegen kruisten elkaar in de nasleep van Antwerpen ’93, en samen organiseerden ze jarenlang het crossover-festival De Nachten, destijds hét m’as-tu vu- event van ’t stad... Beide heren gaven elk op hun manier vorm aan het Antwerpse uitgaansleven in ‘het meest interessante muzikale decennium sinds de 50’s’.

  Komen verder aan bod: Albanese portiersmaffia, de verloren kunst van het flyeren, Nick Cave (of was het Guido Belcanto?), het onvermijdelijke dEUS, en nog veel meer!

  foto Ⓒ Istvan Lee-Lössy

  • 1 u. 3 min.

Klantrecensies

5.0 van 5
1 beoordeling

1 beoordeling

Top-podcasts in Maatschappij & cultuur