29 afleveringen

Podcast by Radio Rix

Radio Rix Podcast Radio Rix

  • Maatschappij & cultuur
  • 5,0 • 4 beoordelingen

Podcast by Radio Rix

  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 4 met Dafne Maes

  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 4 met Dafne Maes

  Een podcast over vrouwen met pit èn een link met cc Deurne of Cinema Rix. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe? Via 5 funky nummers vertellen ze hun persoonlijk verhaal. Onze vierde gaste is Dafne Maes. Dafne zag het licht in ’84. Dafne danst en komt uit Deurne. Dansen is haar passie. Lap vzw haar educatief dansgezelschap. Ze beschikt over een gigantische dosis drive en enthousiasme. Bemiddelen is haar middle name. Goesting vat alles samen. We praten over pleasen en perfectionisme, over plannen en durven. Talenten zal ze benutten en aan kiezen doet ze niet. Over thuiskomen en losgaan. Hoogzwanger tijdens de opname – ondertussen bevallen van een tweede dochter, Julia Rio Kussé.

  • 1 u. 19 min.
  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 6 met Inès Eshun

  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 6 met Inès Eshun

  Een podcast over vrouwen met pit èn een link met cc Deurne of Cinema Rix. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe? Via 5 funky nummers vertellen ze hun persoonlijk verhaal. Onze 6de gaste is Inès Eshun. Inès zag het licht in ’85. Als jonkie was ze cultuurtoeleider in cc Deurne. Ze schrijft, vroeger dagboeken vol, vandaag scenario’s voor films en tv. Ze regisseert en reflecteert. Over ontsnappen in boeken en films. Over impact creëren. Al haar werk is een ode aan echtheid en kwetsbaarheid. Ze wil zelf de verandering zijn en durft falen. Over thuiskomen en verbondenheid zoeken in alles. Over het omarmen van al haar puzzelstukken. We praten over pleasures zonder guilt, money en moodswings.

  • 1 u. 14 min.
  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 5 met Kristien Maus

  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 5 met Kristien Maus

  Een podcast over vrouwen met pit èn een link met cc Deurne of Cinema Rix. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe? Via 5 funky nummers vertellen ze hun persoonlijk verhaal. Onze 5de gaste is Kristien Maus. Kristien zag het licht in ’91. Haar tentakels verspreiden zich over verschillende sectoren. Ze is danstherapeute en maakt voorstellingen waarin ze haar verhalen deelt met de wereld. Over stoefen, spelen en helen. Gedachten en krachten. Over verbinding, groei & spiritualiteit. Voelen en vrijheid. En be carefull what you wish for want jouw wensen kunnen wel eens waarheid worden! Kristien spreekt uit ervaring. Geef je over en luister …

  • 1 u. 22 min.
  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 3 met Aline Goffin

  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 3 met Aline Goffin

  Een podcast over vrouwen met pit èn een link met cc Deurne of Cinema Rix. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe? Via 5 funky nummers vertellen ze hun persoonlijk verhaal. Onze derde gaste is Aline Goffin. Aline zag het licht in ’89. Ze acteert met haar stem en improviseert met klanken. Zangeres van Ivori Moss en haar eigen muziektheatergezelschap Kopseer. Bijna buren, want Aline woont achter de hoek van het cc. Aline aka Prinses Anna is geen durver, praat over diva allures en rituelen. Het moet voor echt zijn om alles te kunnen geven. Over pleasen en perfectionisme. Over inspiratie, proeven en zoveel mogelijk proberen.

  • 1 u. 13 min.
  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 2 met Ikram Aoulad

  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 2 met Ikram Aoulad

  Een podcast over vrouwen met pit èn een link met cc Deurne of Cinema Rix. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe? Via 5 funky nummers vertellen ze hun persoonlijk verhaal. Onze tweede gaste is Ikram Aoulad. Ikram zag het licht in ’78. Ze is actrice en laat zich inspireren door jongeren. Ze is een rolmodel voor velen van hen. Ikram heeft een hekel aan labels en is solidair met ALLE vrouwen. Over een tribe of women en rusteloosheid. Over migratie, activisme en identiteit.

  • 1 u. 25 min.
  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 1 met Shamisa Debroey

  Mia Heeft Het Licht Gezien - Aflevering 1 met Shamisa Debroey

  Een podcast over vrouwen met pit èn een link met cc Deurne of Cinema Rix. Ze weten wat ze willen en flashen op hun grillen. De zoektocht. Het proces. Waar staan ze nu en waar willen ze naartoe? Via 5 funky nummers vertellen ze hun persoonlijk verhaal. Onze eerste gaste is Shamisa Debroey. Shamisa zag het licht in ‘89. Ze is tekenaar, schrijver, poëet en art organiser. Het gaat over representatie en de verandering willen zijn – ambitie versus overcompensatie. Ze zegt ja op het leven en creëert graag een safe space voor alle soorten mensen. Ze doet een ode aan Jaouad en Stromae mag haar altijd bellen. Shamisa grijpt àlle kansen en wil iets betekenen in de wereld! Oh, en Cinema Rix is haar chichi.

  • 1 u. 17 min.

Klantrecensies

5,0 van 5
4 beoordelingen

4 beoordelingen

J_lie ,

van klein naar groot(s)

(H) eerlijke Babbels uit Deurne. De basis vertrekt vanuit een pure eigenheid, lokaal en dichtbij. Alsof je stiekem die vlieg bent bij een vlotte babbel in dat ene gezellige café onder de kerktoren. Maar de onderwerpen, toon, vlotheid gaan zoveel verder dan dat: werelds.
Verbinding tussen “Woorden & muziek”, “jij & ik”, “WIJ”, ... van klein naar groot ... grootS. Heel fijn om naar te luisteren! Een tip.

Top-podcasts in Maatschappij & cultuur