25 afleveringen

Radio Roels is de persoonlijke podcast van radiomaker Lode Roels. Inhoud en meningen staan volledig los van mijn journalistiek werk voor de VRT.

Radio Roels Podcas‪t‬ Lode Roels

  • Persoonlijke dagboeken
  • 4.7 • 32 beoordelingen

Radio Roels is de persoonlijke podcast van radiomaker Lode Roels. Inhoud en meningen staan volledig los van mijn journalistiek werk voor de VRT.

  77 - Nicky Aerts in Iran (deel 1)

  77 - Nicky Aerts in Iran (deel 1)

  Kennen jullie Nicky Aerts nog? Trouwe luisteraars van Radio 1 en/of Klara zullen haar natuurlijk kennen als presentatrice (vroeger en nu). Vaste klanten van Radio Roels hebben Nicky in 2015 ook gehoord in een interview over haar leven in Duitsland en Jeruzalem. Na enkele jaren in België, is ze ondertussen begonnen aan een nieuw immigratie avontuur. Nicky woont momenteel halftijds in Teheran, Iran. Reden genoeg dus om eens bij te praten! Your browser does not support this audio  Nicky zit ook op Twitter: @peacenick3 Zin in meer? Vind ons in de iTunes Store, of abonneer je gratis op andere manieren. Schrijf je in en krijg een email bij elke nieuwe aflevering. Ga eens kijken op Twitter en Facebook.

  76 - Podcast met video

  76 - Podcast met video

  We maken allemaal goede voornemens bij de start van een nieuw jaar, ik ben daarop geen uitzondering. Het plan is om dit jaar met volle overgave weer meer te gaan podcasten. Klinkt bekend in de oren, niet? Ik heb diezelfde dure eed ook de voorbije vijf jaar gezworen. Nieuw dit jaar is dat ik in 2019 wil leren vloggen. Ik wil - met andere woorden - van Radio Roels ook een YouTube kanaal maken. Geen paniek, de podcast blijft bestaan, maar krijgt er voortaan een video broertje bij. In deze aflevering leg ik uit waarom ik besloten heb om naast audio ook voluit voor video te gaan in 2019. Your browser does not support this audio Bij deze aflevering hoort ook een filmpje van de podcast (audio) opname. Dat kan je bekijken op mijn YouTube Kanaal. Klik op de link of op onderstaand logo. Vergeet ook vooral niet om je te abonneren, als je op de hoogte wil blijven van mijn nieuwe vlogs. Zin in meer? Vind ons in de iTunes Store, of abonneer je gratis op andere manieren. Schrijf je in en krijg een email bij elke nieuwe aflevering. Ga eens kijken op Twitter en Facebook.

  75 - Road trip naar Zweden

  75 - Road trip naar Zweden

  Geen enkele maand telt zoveel feestdagen als de maand mei. Dit jaar vallen die bijzonder gunstig in de week, en bovendien hielp de school van de kinderen ook nog eens door een strategisch geplande pedagogische studiedag te voorzien. Dat maakte dat ik aan 1 extra vakantiedag voldoende had om een XL weekend te scoren. We gebruikten de vrije dagen voor een road trip naar Zweden, een land dat al langer op ons lijstje stond. Sinds Canada malen we niet meer om 1000 km meer of minder op de teller. We sloegen onze spreekwoordelijke tenten op in Almhult, een stadje dat de thuisbasis van het legendarische IKEA bleek te zijn. Een kort verslag in deze mini-aflevering. Your browser does not support this audio Bij deze aflevering horen ook twee filmpjes. Die worden in de loop van de week vrijgegeven. Klik op het logo hieronder om ze te bekijken op mijn YouTube Kanaal. Zin in meer? Vind ons in de iTunes Store, of abonneer je gratis op andere manieren. Schrijf je in en krijg een email bij elke nieuwe aflevering. Ga eens kijken op Twitter en Facebook.

  74 - The British Store en Podcaster Nigel Williams

  74 - The British Store en Podcaster Nigel Williams

  Wist je dat in Kortenberg (Everberg) een stukje Engeland ligt? Stonemanor is een winkel die Britse producten verkoopt. Een tijdje geleden gingen we er (eindelijk) eens langs. In de rekken lagen ook opvallend veel dingen die we nog kenden uit onze tijd in Canada. Het was alsof we weer even terug in onze vertrouwde winkels in Toronto stonden. Foto: Benny De GroveOók Brits (maar al sinds mensenheugenis in ons land) is stand-up comedian en podcaster Nigel Williams. Al meer dan een jaar brengt Nigel (zo goed als) elke dag een aflevering uit. Hij geeft wat meer uitleg over die fantastische prestatie. Nigel's podcast vind je HIER. Stonemanor kan je vinden op www.stonemanor.uk.com The American Food Store zit op www.theamericanfoodstore.com Your browser does not support this audio Zin in meer? Vind ons in de iTunes Store, of abonneer je gratis op andere manieren. Schrijf je in en krijg een email bij elke nieuwe aflevering. Ga eens kijken op Twitter en Facebook.

  73 - Podcaster Begijn Lebleu van de Fwiet Fwiet Podcast

  73 - Podcaster Begijn Lebleu van de Fwiet Fwiet Podcast

  Wie me vorig jaar gezegd dat ik een verstokte fan zou worden van een vogel-podcast, had ik wellicht als zotte mus weggezet. Maar kijk, het kan verkeren. Samen met vele andere mensen kijk ik elke maand weer uit naar een nieuwe aflevering van Fwiet! Fwiet!, de eerste (en enige) vogelpodcast van de Lage Landen. Vogelspotters, natuurliefhebbers en leken die meer willen weten over alles wat vliegt en pluimen heeft kunnen er hun hartje ophalen, maar het gaat over veel meer dan dat. Stand-up comedian en acteur Begijn Lebleu is de man achter deze originele podcast. Hij is onze gast deze week. We benoemen ook een nieuwe ambassadeur van de podcast: @christeldecorte Your browser does not support this audio Zin in meer? Vind ons in de iTunes Store, of abonneer je gratis op andere manieren. Schrijf je in en krijg een email bij elke nieuwe aflevering. Ga eens kijken op Twitter en Facebook.

  72 - Katja De Bock, Vlaamse immigrant in Canada

  72 - Katja De Bock, Vlaamse immigrant in Canada

  Naar goede gewoonte zoeken we in de laatste aflevering van de maand andere oorden op. Na Nieuw-Zeeland enkele weken geleden, neem ik jullie in deze aflevering meer naar bekend terrein. Voor mij tenminste. Wat volgt is een verhaal dat zeer internationaal getint is. Ik spreek met Katja De Bock, een Vlaamse vrouw die al jaren in Vancouver woont, aan de Westkust van Canada. Katja is publicist bij The National Film Board (NFB). Naast dat Belgische kantje, zit er ook een Pools luik aan dit verhaal. En een Duits. En natuurlijk een groot Canadees onderdeel. Luister mee naar het boeiende immigratie verhaal van Katja in Vancouver. Your browser does not support this audio Zin in meer? Vind ons in de iTunes Store, of abonneer je gratis op andere manieren. Schrijf je in en krijg een email bij elke nieuwe aflevering. Ga eens kijken op Twitter en Facebook.

Klantrecensies

4.7 van 5
32 beoordelingen

32 beoordelingen

vaesk ,

Een gelukske

Nee nog niks gehoord maar toch al helemaal blij. In mijn ogen één van de beste radiomakers, een heerlijke stem met een naturel alsof je samen aan de keukentafel zit, kom ik hier nu tegen.
Ik ga er even voor zitten.

Filip Vanderstappen ,

Ik mis geen enkele aflevering!

Ik mis geen enkele aflevering van deze podcast.
Van zodra er een nieuwe aflevering is, luister ik ernaar tijdens de eerst volgende autorit :-)

Goede kwaliteit, zowel technisch als inhoudelijk. Aangenaam om naar te luisteren.

Sjon Deer, de podcastploeger ,

Loze beloftes!

in z'n laatste podcast beloofd deze Roels van alles, maar hij is totaal inconsequent met uploaden, wil zich nu gaan richten op vlogs omdat ie niet meer luisteraars krijgt, geen wonder als je niet enig ritme in het uploaden hebt!

Top-podcasts in Persoonlijke dagboeken

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op