27 afleveringen

Een podcast waarin je leert hoe jij samen met je kind kan groeien in zelfvertrouwen door de aangeboren talenten te benoemen en te ontwikkelen.

SAMEN GROEIEN podcast Katrien Van Campenhout

  • Kind en gezin
  • 5,0 • 1 beoordeling

Een podcast waarin je leert hoe jij samen met je kind kan groeien in zelfvertrouwen door de aangeboren talenten te benoemen en te ontwikkelen.

  # 27: Investeren in verbindende communicatie met Sigrid Wilmsen

  # 27: Investeren in verbindende communicatie met Sigrid Wilmsen

  "Verbindende communicatie is geen quick fix. Het is geen tool die je leven van vandaag op morgen gaat veranderen. Uiteraard gaat het je leven wel veranderen, en dat van de mensen rond jou, maar het is een lange termijn investering. Het is een manier van in het leven staan."

  Mijn gast in deze aflevering is Sigrid Wilmsen, trainer in verbindende communicatie. We praten over: 
  wat verbindende communicatie is, en hoe doe je dat? waarom zelfzorg en mild zijn voor jezelf een belangrijke factor is bij verbindend communicerenwaarom het niet goed is om 'in the heat of the moment' verbindend te gaan communiceren en wat je dan wel kan doende 4 bouwstenen voor een verbindende boodschaphoe je kan uitzoeken welke behoefte er achter bepaald gedrag zit en waarom dat belangrijk is

  Voel je dat je aan het nieuwe traject ‘Open Up Light’ van Sigrid moet deelnemen?  Meer informatie over het Open Up Life traject vind je op haar website,  of e-mail haar op sigrid@openuplife.be
  Volg Sigrid ook op Instagram of Facebook voor meer tips en inspiratie rond verbindend communiceren.

  Op 6 mei geeft Sigrid een Open Up workshop bij De Wereld Van Nina. Inschrijven kan hier. 

  Wil je leren hoe je als ouder het zelfvertrouwen van je kind kan doen groeien vanuit de aangeboren talenten en het natuurlijke, authentieke zijn van jouw kind?
   
  Meld je dan aan voor de wachtlijst van de SAMEN GROEIEN academie.

  De deuren gaan open op maandag 25 april, en voor wie op de wachtlijst staat is er een extraatje ;-)

  Meer info over mij of contact opnemen kan via mijn website: https://katrienvancampenhout.be/

  Of volg me op Facebook of Instagram.

  • 1 u. 20 min.
  # 26: Kiezen voor verbinding met Ann Tordoor

  # 26: Kiezen voor verbinding met Ann Tordoor

  Ann en ik kennen elkaar al heel lang. Ik heb haar uitgenodigd voor deze aflevering om te praten over haar nieuwe avontuur als fulltime ondernemer en verbindingscoach. Ann coacht kinderen (en hun ouders) om meer zelfbewust en ontspannen in het leven te staan door meer aan zelfzorg te doen en verbinding te maken met zichzelf. 

  Zo leren ze bewust te voelen wat ze nodig hebben, waar hun grenzen liggen en zijn ze veerkrachtig genoeg om de juiste beslissingen te nemen in de toekomst. 
  We praten over: 
  de missie van Ann "Ik wil heel graag meer verbinding in de wereld zien. En ik wil meer mensen in hun kracht zien staan." - Ann Tordoor
  wat kinderen nu nodig hebben in de maatschappij en hoe dat niet altijd overeenstemt met de realiteithoe je als ouder met je kind kan praten over wat nodig is, over emoties en over grenzen"Het is heel belangrijk dat we onze kinderen het gevoel geven dat ze er mogen zijn, met alles wat er is op dat moment." - Katrien Van Campenhout
  het belang van 'cooling down' activiteitenvoor welk soort problemen ouders bij Ann terecht kunnenhet concept van de thematische verbindingsdagen die Ann organiseertde top 3 tips van Ann voor meer verbinding
  De links naar de eerdere podcast, boeken en Pano aflevering vind je hier:
  de podcastaflevering met Wendy Janssen over hoogsensitiviteit.info over de boeken van Verhalen voor Gevoelige Oortjes kan je hier vinden.de aflevering in Pano over de jongeren en hun mentale welzijn kan je hier herbekijken.
   Alle informatie over Ann en de verbindingsdagen die ze organiseert vind je op haar Facebook pagina. Er zijn nog enkele plekjes vrij voor de Paasvakantie, inschrijven kan via ann.tordoor@gmail.com. 
  Volg Ann ook op Instagram voor meer tips en inspiratie rond verbinding.

  Wil je als ouder extra ondersteuning om je kind er helemaal te laten zijn, met alles wat er is?
  Meld je dan aan voor de wachtlijst van de SAMEN GROEIEN academie.

  Meer info over mij of contact opnemen kan via mijn website: https://katrienvancampenhout.be/

  Of volg me op Facebook of Instagram.

  • 53 min.
  #25: hoe vind je je tribe?

  #25: hoe vind je je tribe?

  "It takes a village to raise a child."
  Het is een uitspraak die je vermoedelijk al wel eens gehoord hebt.
  Waar ik veel ouders mee zie struggelen, en waar ik zelf ook mee struggle, is het vinden van die village. Het vinden van een tribe waar je helemaal jezelf mag zijn zoals je bent. 
  Ik ben heel blij dat ik ondertussen mijn tribe gevonden heb. 
  In deze podcast aflevering deel ik het proces van mijn zoektocht. Hopelijk helpt het jou om ook jouw tribe te vinden. 

  In deze aflevering:
  vertel ik hoe ik altijd al op zoek was naar mezelf en hoe mezelf zien als een ajuin hielp om mezelf te vindenneem ik je stap voor stap mee in mijn zoektocht naar mijn tribeontdek je hoe belangrijk het is om je kernwaarden en kerntalenten te kennen om helemaal trouw te kunnen zijn aan jezelf"Zolang je niet weet wie je eigenlijk echt bent, kan je ook niet helemaal jezelf zijn bij iemand anders. Het is pas door helemaal jezelf te zijn, dat je je tribe vindt."
  Hoe vind je je talenten? Download hier mijn gratis ebook! Hoewel dit werkboek toegespitst is op je kind, is tip 10 heel belangrijk: Pas eerst deze tips en oefeningen toe op jezelf, zodat ook jij kan stralen ;-) 
  Download hier de kernwaardenoefening.

  Meer info over mij of contact opnemen kan via mijn website: https://katrienvancampenhout.be/

  Of volg me op Facebook of Instagram.

  • 28 min.
  #24: 3 productiviteit hacks met Katrien Adams

  #24: 3 productiviteit hacks met Katrien Adams

  Hoe vaak heb jij deze week gezegd: 'daar heb ik geen tijd voor hoor'?

  We hebben allemaal wel eens tijd tekort. Daarom heb ik voor deze aflevering Katrien Adams uitgenodigd.

  Met haar bedrijf The Office Manager wil Katrien vrouwen en vrouwelijke (solo) ondernemers inspireren en begeleiden in het groeien in hun zelf en in hun zaak.  Als Personal & Virtual Assistent ondersteunt Katrien vrouwelijke ondernemers op administratief en organisatorisch vlak. Als Productiviteitscoach helpt ze vrouwelijke ondernemers en particulieren met het bewuster omgaan met hun tijd. En als Notion coach bouwt ze Notion Workspaces voor vrouwelijke ondernemers zodat zij gestructureerd kunnen werken en focussen op wat écht belangrijk is in hun werk en hun leven. 

  We geven je in deze aflevering heel wat praktische tips over hoe je jouw tijd als ouder kan boosten binnen je gezin en Katrien deelt haar 3 beste productiviteit hacks.

  We praten o.a. over: 
  Wat Notion is en hoe je het kan gebruiken om tijd te winnen in je werk en privéHoe delegeren of uitbesteden je mentale rust geeftTips om het idee dat je het zelf beter doet los te latenHoe je als drukke mama of papa prioriteit maakt van je tijd"Als je later aan je kinderen gaat vragen wat hun mooiste momenten waren, gaan ze nooit zeggen 'dat het huis altijd opgeruimd was', de mooie herinneringen gaan altijd over tijd samen." (Katrien Van Campenhout)
  De cruciale vraag bij alles wat je doet: Moet - Ik - Dit - Nu - Doen?Apps die je helpen om meer focus te houden, o.a. News Feed Eradicator, BlockSite: Block Websites & Stay Focused, en nog eentje extra die niet in de podcast vermeld wordt: Braintoss (om snel memo's naar jezelf te sturen)De 3 beste productiviteit hacks van Katrien Adams
  Wil jij ook van je tijd je prioriteit maken?

  Katrien Adams is ook Productiviteitscoach in de SAMEN GROEIEN academie, waar ze maandelijks een coaching sessie geeft over productiviteit in het gezin.

  Het is momenteel niet mogelijk om in te schrijven, maar zet je alvast op de wachtlijst en je wordt als eerste verwittigd wanneer de inschrijvingen terug van start gaan.

  Kan je niet wachten en wil je nu al met Katrien aan de slag? Dan kan je nog tot 15 februari inschrijven voor haar 'Boost-je-tijd' traject.

  Je vindt meer info over Katrien - The Office Manager op Facebook, Instagram en LinkedIn.

  Meer info over mij of contact opnemen kan via mijn website: https://katrienvancampenhout.be/

  Of volg me op Facebook of Instagram.

  • 57 min.
  #23: Waarom samenwerking tussen ouders en school cruciaal is.

  #23: Waarom samenwerking tussen ouders en school cruciaal is.

  Wat ik vaak hoor van ouders in de SAMEN GROEIEN academie is dat er een enorme drempel is om in gesprek te gaan met de leerkracht of de school wanneer iets moeilijk gaat met de zoon of dochter.
   
  Hoe komt dat? Wat houdt ouders tegen om contact op te nemen? 

  Ik praat er in deze podcast aflevering over met Saar Van Loo. Saar geeft bijna 20 jaar les in een lagere school en is daarnaast ook stress en burn-out coach, met een warm hart voor mensen uit het onderwijs. 

  We bespreken in deze aflevering:
  hoe het komt dat zoveel leerkrachten te kampen krijgen met stress en burn-outde kracht van het co-teaching systeemwaarom een goede communicatie en samenwerking tussen ouders, de leerkracht en de school zo cruciaal iswat ouders tegenhoudt om een gesprek over hun kind aan te gaande leerkracht als eerste aanspreekpunt"Samen aan één zeel trekken is niet voor niets een uitdrukking", zoals Saar het zo mooi zegt in de podcast.  Goed afstemmen is daarbij cruciaal. 

  Wil je nog meer tips over hoe jij als ouder je kind kan doen groeien?
  Word dan lid van de SAMEN GROEIEN academie!

  Je krijgt toegang tot tal van masterclasses, alle 6 modules van de talententraining, een community van andere ouders die je inspireren en een wekelijkse Q&A call waarin je al je vragen kan stellen. 
  Samen met mij en de andere ouders ontdek je veel tools die je samen met je kind kan gaan uitproberen.  
  De inschrijvingen zijn momenteel gesloten, maar je kan je alvast op de wachtlijst zetten. 
  Meer info over mij of contact opnemen kan via mijn website: https://katrienvancampenhout.be/

  Of volg me op Facebook of Instagram

  Je kan met Saar in contact komen via haar website, via Facebook of Instagram.
  De website van Coachpraktijk Saar is nog in opbouw, maar hier alvast de link: https://coachpraktijksaar.be/ 

  • 48 min.
  #22: Hoe ik een grote fan van online groepstrajecten werd

  #22: Hoe ik een grote fan van online groepstrajecten werd

  Misschien denk je net als ik een aantal jaar geleden dat groepstrajecten en online trainingen niets zijn voor jou?
  Wel, ik kan je al verklappen dat ik heel dankbaar ben dat die gedachte voor mij niet meer klopt.
  Ik snap dus als de beste waarom jij denkt dat zo’n online training of een groepstraject niet bij je past of dat je met zo’n traject je doen niet kan bereiken.
  Zo’n online traject voelt zo onpersoonlijk aan en je hebt nood aan 1 op 1 aandacht van de coach waar je mee op staat gaat. Ik dacht dat dus ook. Tot ik een traject volgde dat mijn wereld op zijn kop zette en ik de grootste fan werd van online groepstrajecten.

  In deze aflevering deel ik:
  * waarom ik een hekel had aan online trajecten en cursussen
  * waarom ik amper effect zag van groepstrajecten
  * welk traject mijn wereld op zijn kop zette
  * hoe ik plots een mega fan ben van online groepstrajecten
  * de voordelen van een online groepstraject
  * 3 tips hoe jij het meeste kan halen uit zo'n online groepstraject en de Samen Groeien Academie

  Links en resources:
  * De Marketing Academie voor Coaches aka de MAC en hun gratis 3-daagse training: Verbinden verkopen.
  * De podcastaflevering over mijn visie op talenten.
  * De Samen Groeien Academie

  Wil je nog meer tips over hoe jij als ouder je kind kan doen groeien in zelfvertrouwen?
  Word dan lid van de SAMEN GROEIEN academie!

  Je krijgt toegang tot tal van masterclasses, alle 6 modules van de talententraining helemaal live gegeven, een community van andere ouders die je inspireren en een wekelijkse Q&A's en coachingcalls  waarin je al je vragen kan stellen. 

  Samen met mij en de andere ouders ontdek je veel tools die je samen met je kind kan gaan uitproberen.  


  Meer info vind je kan via mijn website: https://katrienvancampenhout.be/academie. 
  Nog vragen? Mail me op katrien@katrienvancampenhout.be 

  • 26 min.

Klantrecensies

5,0 van 5
1 beoordeling

1 beoordeling

Top-podcasts in Kind en gezin

TwentyFourSeven
Encore une histoire
Lingokids
Het Geluidshuis
La grande histoire de Pomme d'Api
Anna Roy