31 episodes

Welkom bij de Business Mindset Podcast! In deze podcast proberen we Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business, zoals recruitment, sales, remote werken en veel, veel meer

The Business Mindset Podcast Jan Oris

  • Business
  • 5.0 • 4 Ratings

Welkom bij de Business Mindset Podcast! In deze podcast proberen we Belgische freelancers en zelfstandigen te helpen in hun onderneming door boeiende gesprekken over alle aspecten van de business, zoals recruitment, sales, remote werken en veel, veel meer

  Web3 en crypto voor ondernemers

  Web3 en crypto voor ondernemers

  In deze aflevering duiken we in de wereld van web3 en crypto currencies. In de laatste jaren hebben crypto munten zoals Bitcoin al heel wat aan populariteit gewonnen als betaalmiddel, maar de mogelijkheden voor bedrijven reiken veel verder dan enkel de betalingssystemen. In dit gesprek proberen we een licht te werpen op de opportuniteiten die hieruit voortvloeien voor bedrijven en hoe jij als ondernemer hierop kunt inspelen.

  We voeren dit gesprek met 2 ondernemers die volledig in deze wereld ondergedompeld zijn: Bert Marievoet van Moonbag Capital en Gianni Brisson van Hugsplatform.com .

  • 2 hrs 2 min
  Gezondheid in ondernemen

  Gezondheid in ondernemen

  In deze aflevering bespreken we de link tussen ondernemen en gezondheid. Hoewel weinig bedrijven dit als doel hebben, is zowel mentale als fysieke gezondheid onontbeerlijk voor de optimale werking van een bedrijf. Enkel zo kunnen zowel bedrijfsleiders als personeelsleden hun productiviteit maximaliseren en de groei van het bedrijf een nieuwe boost geven.

  We voeren dit gesprek met twee ondernemers die gezondheid in het ondernemersleven zowel in theorie als in praktijk uitdragen: Lieven Vanlommel van Foodmaker en Siebe Hannosset van kPNI Belgium.

  • 1 hr 26 min
  Duurzaam ondernemen

  Duurzaam ondernemen

  In deze aflevering hebben we het over duurzaam ondernemen. Deze term wordt nog te vaak fout begrepen als zijnde “milieubewust” ondernemen maar dit is slechts een heel klein onderdeel van wat duurzaamheid nu eigenlijk inhoudt. In deze aflevering proberen we een ruimer beeld hiervan te schetsen en concrete voorbeelden te geven van hoe je als bedrijf hierin kunt verbeteren.

  We voeren dit gesprek met 2 ondernemers die deze waarden al jaren meedragen en uitstralen: Aushim Koumar en Jocelijn Geurts.

  • 1 hr 50 min
  Revolutionair personeelsbeleid

  Revolutionair personeelsbeleid

  In deze aflevering hebben we het over revolutionair personeelsbeleid. In de meeste bedrijven houdt men tot op de dag van vandaag nog altijd vast aan de standaard werkweek van 38 of 40 uur, hoewel er sinds de invoering van dit systeem in 1961 al heel wat veranderd is. Langzaam maar zeker komen er echter ook alternatieven naar boven, die niet alleen de werknemers maar ook de werkgevers heel wat positieve resultaten met zich meebrengen.

  We verkennen deze wereld met twee ondernemers die binnen hun eigen bedrijf de normen rond het personeelsbeleid doorbroken hebben: Tom Herrijgers van Marbles en Matthias Laqueur van Bossdata.

  • 2 hrs 4 min
  Pivoteren en verandering

  Pivoteren en verandering

  In deze aflevering hebben we het over pivoteren en verandering. Als ondernemer is het niet meer dan logisch dat je ten alle tijde rekening houdt met wat er leeft in de markt, zeker bij je klanten maar vaak ook bij je concurrenten. Op die manier kun je altijd op de juiste manier inspelen op de noden en wensen van de markt en de beste service bieden aan jouw cliënteel. We voeren dit gesprek met 2 ondernemers die zelf het geweer al meermaals van schouder veranderd hebben: Giel Thomas van Dexxter en Vincent Ceunen van Spare Mobility.

  • 1 hr 51 min
  SAAS producten

  SAAS producten

  In deze aflevering werpen we een licht op SAAS businesses, oftewel Software As A Service. Op de dag van vandaag zijn er weinig of geen producten die je niet als online subscription kan afnemen, en met goede reden: indien goed uitgevoerd kan een dergelijk product uiterst schaalbaar en extreem winstgevend zijn. Het is dan ook niet verrassend dat dit voor veel ondernemers het favoriete model is om toe te passen op hun onderneming. We bespreken dit onderwerp met twee ondernemers met ervaring in SAAS producten: Cedric Spillebeen van Deftig en Kris Peeters van Data Minded.

  • 1 hr 53 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
4 Ratings

4 Ratings

EvertBE ,

Interessante onderwerpen met interessante gasten!

Heel vlotte en leuke podcast waarbij Jan zijn rol als moderator ten volle invult. Interessante (e-)business gerelateerde onderwerpen met interessante gasten. Ideaal om op de achtergrond op te zetten tijdens het werk.

JorisEvens.be ,

Immer inspirerende gesprekken

Doe zo verder!

DragonBe ,

Getting better insights in Belgian business mindsets

I listen to plenty of podcasts to learn about becoming a better entrepreneur myself, but I end up with mostly large business sessions or foreign business podcasts that weren’t applicable to my own situation.

This all changed when I was introduced to the Business Mindset podcast where the sessions are aimed at local, Belgian businesses I can relate and learn from. I certainly got inspired by the conversations and I hope you will too.

Top Podcasts In Business

De Tijd
DOAC
Roularta Media Group, Trends, Keytrade
Pushkin Industries
Sarah Aissani
Sans Permission - By Yomi & Oussama