5 episodes

Een podcast over intuïtief en emotioneel eten, zelfzorg, mindset, mentale gezondheid en zo veel meer.

The Mindset Dietitian Podcas‪t‬ Alessia Couvreur

  • Nutrition
  • 5.0 • 18 Ratings

Een podcast over intuïtief en emotioneel eten, zelfzorg, mindset, mentale gezondheid en zo veel meer.

  #5. Mijn eigen dieetverleden

  #5. Mijn eigen dieetverleden

  Open en bloot over mijn eigen dieetverleden en wat er gebeurde toen ik intuïtief ging eten. Ja, ook ik heb een moeilijke relatie met voeding gehad. De focus op mijn gewicht slorpte me helemaal op en mager zijn leek wel het belangrijkste in mijn leven; want dan zou ik geaccepteerd worden. Gelukkig weet ik nu dat dit me allesbehalve gelukkig maakte en mijn lichaamsbeeld alleen maar slechter werd.

  Herken je je hierin en wil je hier graag zelf dieper op ingaan? Dan is mijn nieuwste cursus "At one with food, mind & body" iets voor jou.

  Meer info vind je hier: https://themindsetdietitianacademy.thinkific.com/courses/at-one-with-food-mind-body

  Instagram: https://www.instagram.com/alessia_themindsetdietitian/

  Website: www.dietiste-alessia.com

  • 32 min
  #4. Q&A met Celine Vereeck

  #4. Q&A met Celine Vereeck

  Intermittent fasting, koolhydraten en diëten, YAY OR NAY? Voor deze aflevering nodigde ik vriendin en collega Celine Vereeck van Lust uit. Samen beantwoorden we veelgestelde vragen over voeding en intuïtief eten. Vind je deze aflevering interessant? Laat het me asjeblieft weten! Ook doe je mij er een heel groot plezier mee de aflevering te delen in je instastories en/of sterretjes achter te laten als je via Apple Podcast luistert. Vergeet je zeker ook niet te abonneren ;) !  Instagram Celine: https://www.instagram.com/lust.celinevereeck/

  Instagram Alessia: https://www.instagram.com/alessia_themindsetdietitian/

  Website Alessia: https://www.dietiste-alessia.com

  • 1 hr 4 min
  #3. Over oordelen en beoordeeld worden

  #3. Over oordelen en beoordeeld worden

  Oordelen doen we allemaal, maar hoe gaan we er mee om? En waarom doen we het? Wat zijn de effecten van oordelen op ons eigen zelfbeeld en gedrag? In deze aflevering leg ik uit wat ik het laatste jaar heb geleerd over oordelen en hoe ik er nu naar kijk.  Interessant? Abonneer je op mijn kanaal en laat gerust weten wat je er van vond! :)  Instagram Alessia: https://www.instagram.com/alessia_themindsetdietitian/

  Website Alessia: https://www.dietiste-alessia.com

  Instagram Hanane: https://www.instagram.com/free_your_mindset/

  • 38 min
  #2. Intuïtief eten bij kinderen - met Elisabeth Van Lierop

  #2. Intuïtief eten bij kinderen - met Elisabeth Van Lierop

  In deze aflevering komt Elisabeth Van Lierop van plantbased.be alles vertellen over hoe zij de opvoeding van haar kinderen Nala (4j) en Iggy (1j) aanpakt. Ik volg Elisabeth al even op instagram en vind het prachtig om te zien hoe ze met haar kinderen omgaat. Ze laat ze volledig in hun recht waardoor ze de keuzes vanuit hunzelf leren maken. Ook hebben we het over haar visie op plantaardig eten en zelfzorg als jonge mama. Een MEGA boeiende aflevering, al zeg ik het zelf! Vergeet geen rating achter te laten en een reactie te plaatsen als je het ook interessant vond. Ik ben je heel dankbaar! :)

  Shownotes:

  Instagram Elisabeth: https://www.instagram.com/elisabeth.van.lierop/

  Blog Elisabeth: plantbased.be

  Podcast aanrader: Radio Mama

  • 1 hr 4 min
  #1. Nice to meet you!

  #1. Nice to meet you!

  In deze eerste aflevering stel ik mezelf voor en vertel ik je mijn weg naar The Mindset Dietitian aan de hand van mijn eigen dieetverleden. Privé en werk, hier kom je alles te weten! :)

  Vergeet je niet te abonneren op mijn podcast-kanaal als je geen aflevering wilt missen. Ook sterretjes ***** geven en een review achterlaten mag altijd! Heb je feedback? Let me know ;). Veel luisterplezier!

  Website www.dietiste-alessia.com 

  Instagram: https://www.instagram.com/alessia_themindsetdietitian/ 

  • 38 min

Customer Reviews

5.0 out of 5
18 Ratings

18 Ratings

Java_ne ,

Eindelijk een goeie NL podcast over intuïtief eten

Ik volg al enkele Engelstalige podcasts over intuïtief eten. Heel inspirerend, maar ik verlangde toch naar een NL podcast. Soms mis je toch de nuances in het Engels als non native. En daarbovenop een super zen ervaring door de rustige manier van spreken.

siham91 ,

Leuk!

Leuk dat je jouw visie met ons deelt. Je hebt zo een rustgevende stem. Is zalig om naar te luisteren. Keep them coming! <3

Lucas819 ,

So proud of you!

Super aangenaam om naar te luisteren. Zo leuk dat je jouw verhaal deelt & af en toe gasten uitnodigt. Ik kijk er naar uit om veel bij te leren!

Top Podcasts In Nutrition