17 episodes

Let’s talk about women riding bikes!

Een podcast waarbij we durven praten over vrouw zijn op de fiets. Wil je graag fietsen? Net begonnen met je eerste ritjes of ben je al jarenlang aan het trainen? Dan is onze podcast iets voor jou!

The Women Peloton Podcast The Women Peloton

  • Sports
  • 4.8 • 4 Ratings

Let’s talk about women riding bikes!

Een podcast waarbij we durven praten over vrouw zijn op de fiets. Wil je graag fietsen? Net begonnen met je eerste ritjes of ben je al jarenlang aan het trainen? Dan is onze podcast iets voor jou!

  The Women Peloton - Episode 16 Iris Slappendel

  The Women Peloton - Episode 16 Iris Slappendel

  Voor deze aflevering gingen we de landsgrens over richting Eindhoven. Daar ontmoette ik Iris Slappendel voor een gezellige babbel.
  Iris is ex-profwielrenster, founder van haar eigen wielerkledinglijn 'IRIS' en co- founder van The Cyclists Alliance. 

  We praten o.a. over: Iris haar profcarrière, haar creatief talent, waarom The Cyclist Alliance nodig was, hoe het vrouwenwielrennen geëvolueerd is, ... en nog zoveel meer! 

  Meer informatie over Iris haar kledinglijn vind je hier.
  En wil je meer te weten komen over The Cyclists Alliance dan kan je hier terecht. 

  Ben je nog geen lid van onze The Women Peloton Community? Ga dan snel naar onze website www.thewomenpeloton.be en word member. Nog tot eind december kan je gratis onze women - based content lezen. 

  Zoals altijd zijn we ook benieuwd wat jullie van deze aflevering vonden. Stuur een mailtje naar info@thewomenpeloton.be of ga naar onze website en laat het ons weten! 

  Tot snel!

  Elke - The Women Peloton

  • 37 min
  The Women Peloton - Episode 15 Fien Lammertyn

  The Women Peloton - Episode 15 Fien Lammertyn

  In deze episode maken we kennis met de Everesting Queen , Fien Lammertyn. Fien is de eerste Belgische vrouw die virtueel de Everesting Challenge heeft gedaan. Daarnaast heeft ze ook nog de Everesting Challenge gedaan op de Koppenberg en is ze de eerste vrouw wereldwijd die een dubbele Everesting offroad heeft volbracht. Een guitige dame met heel wat karakter en doorzettingsvermogen! Fien neemt ons mee in de Enduro wereld en doorheen haar verschillende Everesting challenges. Daarnaast is Fien ook een vegan atlete. 

  We hebben het o.a. over: wat enduro is, hoe voorbereiden op een Everesting, hoe ze haar Everesting uitdagingen ervaren heeft, de keuze om een plant-based levensstijl aan te nemen, tips om vegan uit te proberen, de Cape Epic, ... 

  Het leuke gemixte West/Oost-Vlaamse accent en Fien haar happy vibes krijg je er zomaar gratis bij! 

  Je kan Fien en haar avonturen volgen op haar Instagram: @pedalingpinkpanther
  Meer informatie over de Everesting Challenges vind je op deze website: https://everesting.cc/

  Laat ons zeker weten wat jullie vonden van deze aflevering! Dat kan via onze social media of via info@thewomenpeloton.be. Heb je zelf nog topics die je graag zou willen horen in deze podcast? Of interessante gasten waarover je graag meer zou weten? Ook dit horen we graag!

  Nog opzoek naar boeiende women-based artikels of interessante webinars? Neem dan een kijkje op onze website www.thewomenpeloton.be. 

  Tot de volgende!

  • 55 min
  The Women Peloton - Episode 14 Elsie Asumeng

  The Women Peloton - Episode 14 Elsie Asumeng

  In episode 14 zetten we graag samen met onze gaste, Elsie Asumeng, het thema 'diversiteit' in de spotlight. Elsie is van Ghanese afkomst en woont in Antwerpen. Sinds een jaar of twee heeft ze de liefde voor de fiets (en triatlon) ontdekt. Toch straf! Want daarvoor had ze eigenlijk bitter weinig met sport te maken. Ook in haar directe omgeving was er niemand die fietste. Toch was ze van de ene op de andere dag vastberaden en wou ze beginnen trainen voor een triatlon. Daarnaast werkt en studeert Elsie ook nog. Zonder twijfel een straffe madam, als je het ons vraagt! 

  We hebben het over: hoe 'wit' de fietssport in België is, drempels, culturele verschillen, gebrek aan veel 'anders kleurige' inspiratie (gelukkig is Ceylin Alvarado er!), hoe we meer multiculturaliteit op de fiets krijgen, ... 

  Een moedig en inspirerende getuigenis van een jonge dame die vastberaden is om meer kleur op de fiets te krijgen! 

  Heb je vragen voor Elsie of heb je zelf een andere culturele achtergrond en wil je beginnen fietsen, maar heb je misschien schrik om die drempel te nemen? Neem dan zeker contact op met Elsie via instagram (@ElsieFierce). 

  Heb je vragen voor ons of wil je ook graag bepaalde thema's onder de aandacht brengen? Stuur dan een mailtje naar info@thewomenpeloton.be. Ook reviews blijven welkom!

  Tot de volgende!

  • 30 min
  The Women Peloton - Episode 13 Erika Van Tielen

  The Women Peloton - Episode 13 Erika Van Tielen

  In onze 13de aflevering van onze The Women Peloton Podcast ontvangen we presentatrice/ actrice en sporty mama, Erika Van Tielen.
  Erika heeft sinds 'kort' naast het lopen, ook de liefde voor de fiets ontdekt. Zo reed Erika in september na een jaar trainen al enkele keren vlot de Mont Ventoux omhoog tijdens het jaarlijkse Sporta Mon Ventoux evenement.

  We hebben het o.a. over: hoe belangrijk sport is in Erika haar leven, de combinatie lopen en fietsen, sporten met een gezin, sportvakanties, prioriteiten durven stellen, vroeg opstaan, ... 

  Een nieuwe inspirerende aflevering met de sportieve Erika Van Tielen staat op jullie te wachten!

  Neem ook zeker een kijkje op onze website www.thewomenpeloton.be. Lees onze women- based artikels, test onze recepten uit en bekijk wat je kan bijleren in onze academy! 

  Laat ons ook weten wat je van deze aflevering vond! Dat kan via een mailtje naar info@thewomenpeloton.be of via onze social media kanalen. 

  Tot snel!

  • 43 min
  The Women Peloton- Episode 12 Nicky Degrendele

  The Women Peloton- Episode 12 Nicky Degrendele

  In deze aflevering verwelkomen we baanwielrenster en voormalige wereldkampioene in de Keirin, Nicky Degrendele!
  Nicky begon als jong meisje op de weg te fietsen na een blessure in de gymnastiek. Al snel merkte ze op dat op de weg fietsen niet echt haar ding was. Daardoor maakte ze de switch naar baanwielrennen en daar heeft ze tot op de dag van vandaag nog geen spijt van. 

  We hebben het over: de verschillende disciplines op de baan, de verschillen tussen baanwielrennen en wegwielrennen, vaak heel lang weg zijn van huis, trainen in de gym, Keirin in Japan, ... 

  Een heel boeiende en inspirerende aflevering over een minder bekende tak in de wielersport staat op jullie te wachten! 

  Ondertussen is ook onze nieuwe The Women Peloton website gelanceerd! We verwelkomen jullie dan ook graag in onze The Women Peloton Community. Tot nu toe hebben we al 1600 dames (en ongetwijfeld ook enkele mannen) mogen verwelkomen. We hopen jullie met onze The Women Peloton (online) Magazine en Academy te kunnen ondersteunen op allerlei vlakken. Zodat ook de wielersport voor vrouwen kwalitatiever en onderbouwder wordt!

  Tot de volgende episode waar we alweer een inspirerend verhaal binnen de wielersport met jullie zullen delen!

  • 41 min
  The Women Peloton - Episode 11 Maja Leye

  The Women Peloton - Episode 11 Maja Leye

  In deze episode introduceert Maja Leye ons ‘behind the scenes’ van de grootste koersorganisatie van België Flanders Classics. Met het wereldkampioenschap wegwielrennen dat start dit weekend in Knokke – Heist en eindigt in Leuven volgende week, zijn het heel drukke dagen voor Maja.

  Maja vertelt ons hoe ze via Lien Crapoen bij Flanders Classics is terecht gekomen. Daarnaast nemen we een kijkje in haar drukke agenda en lange werkdagen. Het professioneel vrouwenwielrennen wint ook aan populariteit. Gelukkig maar! Samen met Flanders Classics probeert Maja dit nog verder te laten ontwikkelen, ook dit bekijken we van dichterbij. 

  Wisten jullie trouwens dat Maja het woord 'wielertoerist' wel heel letterlijk neemt? Ze doet niets liever dan kuieren op de fiets en rondkijken en genieten van alle taferelen rond haar. Van 'cijfertjes en gemiddelden' is er bij haar geen sprake! Jammer genoeg heeft ze niet altijd evenveel tijd om te toeristen op de fiets. 

  Benieuwd hoe Maja haar dagen achter de schermen van de koers eruit zien? Hoe ze haar drukke dragen plant en uitkijkt naar rustige koffie ritjes op de fiets? Beluister dan zeker deze episode van onze The Women Peloton Podcast!

  Reviews zijn ook nog altijd welkom. We horen heel graag wat jullie van onze podcast vinden! Zo kunnen we ervoor blijven zorgen dat we leuke en interessante content op jullie afsturen. Stuur je review door naar info@thewomenpeloton.be of via onze instagram. 

  Tot de volgende aflevering!

  • 43 min

Customer Reviews

4.8 out of 5
4 Ratings

4 Ratings

klvrge ,

Dit maakt me blij!

Hier hebben vele vrouwen samen met mij lang op gewacht. Super leuk initiatief boordevol waardevolle informatie overgoten met grappige anekdotes. Ik volgde reeds wat Engelstalige/Amerikaanse podcast voor en door vrouwelijke duursporters maar The Women Peloton is DE podcast die nog ontbrak.

jelvdb ,

Zelfs voor mannen interessant!

Ik ben geen vrouw en zelfs geen fietser, maar toch vind ik het zeer geestig om de babbels over sport, voeding, training, etc… te beluisteren. Zelfs als loper steek ik er iets van op. Maar host Elke is zo’n aanstekelijke en naturelle verteller. Zo kan ik mijn vriendinnen, zussen en minnaressen inspireren met waardevolle content!

Top Podcasts In Sports

You Might Also Like