207 afleveringen

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

Touch‪é‬ VRT

  • Maatschappij & cultuur
  • 4.2 • 254 beoordelingen

Elke zondag verwelkomt Friedl' Lesage een boeiende gast die vertelt wat hem of haar raakt in het leven.

  Touché - Peter De Graef

  Touché - Peter De Graef

  Theatermaker en acteur Peter De Graef bracht het voorbije coronajaar zittend door. Letterlijk. Elke dag gaat hij een paar uur zitten om na te denken over wat het leven precies betekent. Hij praat in Touché over de zin van het leven, de dood, verslavingen en verlies.

  • 1 u. 46 min.
  Touché - Steven Laureys

  Touché - Steven Laureys

  Voor zijn baanbrekend onderzoek naar hersenactiviteit bij comapatiënten kreeg Steven Laureys, internationaal gerenommeerd neuroloog, bijna de Nobelprijs voor Geneeskunde. Maar toen hij besloot om het effect van meditatie op ons brein te onderzoeken, verklaarden collega’s hem gek.

  • 1 u. 45 min.
  Touché - Hannelore Bedert

  Touché - Hannelore Bedert

  Het is bijna dag op dag twee jaar geleden dat muzikante en schrijfster Hannelore Bedert weduwe werd. Haar man Stijn overleed aan hartfalen en liet haar achter met twee jonge kinderen. Alsof dat nog niet genoeg verdriet met zich meebracht, kwam Bedert ook in een administratieve mallemolen terecht. En daar moet iets aan veranderen, vindt ze.

  • 1 u. 46 min.
  Touché - Fleur van Groningen

  Touché - Fleur van Groningen

  Journaliste, columniste en cartooniste Fleur van Groningen ontdekte op haar zesentwintigste dat ze hoogsensitief is. Ze werd misbruikt en gepest en daarna sukkelde ze in een depressie. Dankzij de kennis over hoogsensitiviteit kan ze nu haar grenzen beter bewaken en legt ze vooral de focus op de positieve eigenschappen.

  • 1 u. 44 min.
  Touché - Luc Coorevits

  Touché - Luc Coorevits

  36 jaar lang was hij de directeur van Behoud de begeerte. Tot nu. Hij houdt er vervroegd mee op omdat Alzheimer zijn hoofd is binnengedrongen.

  • 1 u. 45 min.
  Touché - Nancy Vermeulen

  Touché - Nancy Vermeulen

  Astrofysicus en ruimte-ambassadeur Nancy Vermeulen is al sinds haar kindertijd gefascineerd door de sterren. De films van Steven Spielberg over Ufo’s en aliens hebben daar zeker toe bijgedragen, maar ook haar gesprek met Dirk Frimout, de eerste Belg in de ruimte, deed haar dromen over een leven tussen de planeten.

  • 1 u. 43 min.

Klantrecensies

4.2 van 5
254 beoordelingen

254 beoordelingen

Kersie_Ann ,

Super programma

Ik hou van dit luister programma. Kwalitatief en non commercieel. Wel jammer van de samenvattingen tussen de reclame door die het wel commercieel laten klinken. Het neemt de echtheid van het interview weg.
Voor de rest super !

KrisjeDS ,

Prachtige verhalen, zo meeslepend mooi, stuk voor stuk parels

Hartverwarmende stem en gasten, ik ben zo’n fan!

david deg. ,

Hoe mooi radio kan zijn

Hoe mooi radio kan zijn,

Weg van de visuele leefwereld die heerst; weg van de stroboscoop-tv (want de aandacht wordt slechts enkele sec vastgehouden) en weg van ieders “15 minutes of famous” (die enkel is voor zij die hun ego gestreeld weten) is dit radio pur sang.

De mooiste interviews zijn deze waarbij de ademhaling, de intonaties en de stiltemomenten evenveel zeggen als de woorden ... want dan zijn het niet langer woorden maar wel emoties...

Mooi !

Top-podcasts in Maatschappij & cultuur

Luisteraars hebben zich ook geabonneerd op

Meer van VRT