49 afleveringen

Eigenzinnige podcast, ver weg van de clichés, die grenzen van Vlamingen verlegt en raakvlakken opzoekt.

Tweespraak Thinkedge Storytelling Agency

  • Zaken en persoonlijke financiën
  • 5,0 • 7 beoordelingen

Eigenzinnige podcast, ver weg van de clichés, die grenzen van Vlamingen verlegt en raakvlakken opzoekt.

  Episode 49 (Michael Schack & Brenda Froyen)

  Episode 49 (Michael Schack & Brenda Froyen)

  Michael Schack is zowat de bekendste drummer van België die speelde als live-drummer bij Clouseau, Ozark Henry, Soulsister, Milk Inc, Netsky, Regi Live en vele anderen. Hij toert de wereld rond als performer voor elektronische percussie-instrumenten en solo DJ-drummer met zijn eigen label FatKick. Brenda Froyen kreeg een psychose na de geboorte van haar derde zoontje en schreef er het boek ‘Kortsluiting in mijn hoofd’ over. Ze was één van de voortrekkers van de vernieuwingsbeweging in de geestelijke, Vlaamse gezondheidszorg. Daarnaast leidt ze nieuwe leerkrachten op in Gent en schrijft ze boeken gaande van geestelijke gezondheidszorg naar kinderboeken tot zelfs tuineren. Boeiende gasten, zoveel is wel zeker.

  • 1 u. 19 min.
  Episode 48 (Francky Dury & Jochen Callens)

  Episode 48 (Francky Dury & Jochen Callens)

  Francky Dury is 64 en voetbaltrainer die zijn grootste successen kende bij Zulte Waregem met twee Belgische bekers in 2006 en 2017. Hij werd in 2013 met zijn team tweede. Met verschillende teams werd hij kampioen van 2de provinciale tot 2de klasse. Voordien werkte hij voor de federale politie waar hij bendecriminaliteit bestreed. Hij zat in 38 jaar nog nooit een maand zonder werk, maar sinds december is hij wel op zoek naar een nieuwe club. Naast hem vinden we Jochen Callens, co-founder van Jobtoolz. Dat is een all-in-one recruitment tool. Hij is sportief, ondernemend en ambitieus. En ver moest Jochen niet lopen. Jobtoolz & Thinkedge zijn namelijk buren. Hoe leuk is dat?

  • 1 u. 13 min.
  Tweespraak - Episode 47 (Lisbeth Imbo & Rika Ponnet )

  Tweespraak - Episode 47 (Lisbeth Imbo & Rika Ponnet )

  Lisbeth Imbo studeerde Germaanse Filologie en raakte via Radio Donna uiteindelijk bij Radio 1 waar ze meewerkte aan verschillende actualiteitsmagazines. Ze presenteerde onder meer Terzake maar werd daarna adjunct-hoofdredactrice en vervolgens hoofdredacteur bij De Morgen. Uiteindelijke keerde ze terug naar de VRT om er sinds 2018 De Zevende Dag op zondag te presenteren. Ook Rika Ponnet is vanavond onze gast. Ze is seksuologe, schrijfster en in de media veel gevraagd als relatie-expert. Ze studeerde zowel Germaanse filologie als seksuologische wetenschappen. Met Lisbeth en Rika maken we een reis door het leven aan de hand van tien ongewone vragen.

  • 1 u. 17 min.
  Tweespraak - Episode 46 (Fanny Lecluyse & Justin Couturon)

  Tweespraak - Episode 46 (Fanny Lecluyse & Justin Couturon)

  Fanny Lecluyse is een voormalig zwemster. In 2015 werd ze Europees kampioene op de 200m schoolslag in klein bad. Ze nam deel aan drie Olympische Spelen. Ze sloot haar professionele zwemcarrière af op het WK in Abu Dhabi en ging dit jaar aan de slag als leerkracht én trainster in een zwemclub. Meteen naast Fanny vinden we Justin Couturon. En als je Justin zegt dan zeg je personal coaching in een en dezelfde zin. De flamboyante eigenaar van GYMLOFT, maar enkele panden verder dan Thinkedge, runt een succesvol bedrijf met meerdere coaches. Sporten op afspraak, zou je kunnen zeggen. Maar vandaag heeft hij een afspraak met ons!

  • 1 u. 5 min.
  Tweespraak - Episode 45 (Louis De Jaeger & Siel Verhanneman)

  Tweespraak - Episode 45 (Louis De Jaeger & Siel Verhanneman)

  Louis De Jaeger is ondernemer en auteur en richtte de ByeByeGrass-campagne op. Daarmee wil hij zowel burgers als de overheid oproepen om zoveel mogelijk gazon te vervangen door een duurzamer alternatief. Met zijn architectenbureau Commensalist ontwerpt hij voedselbossen, tuinen en duurzame landbouwprojecten. En hij durft al eens een brief te sturen naar koning Filip. Dichter-schrijfster Siel Verhanneman publiceerde begin 2022 haar derde dichtbundel ‘Wat nu met het licht dat binnenvalt’. In haar werk, zowel romans als poëzie, maakt ze angst, verdriet en rouw wijd bespreekbaar. Toen ze 24 was verloor ze haar vader, drie jaar later stierf haar zus. Vaarwel zeggen lijkt een jammerlijke constante in haar leven. Een boeiende, pakkende aflevering staat voor je klaar! Welkom!

  • 1 u. 7 min.
  Tweespraak - Episode 44 (Chayenne Van Aarle & Katrien Vermeire)

  Tweespraak - Episode 44 (Chayenne Van Aarle & Katrien Vermeire)

  Kersvers Miss Belgie Chayenne Van Aarle mag zich een jaar lang het mooiste meisje van het land noemen. De 22-jarige Antwerpse woonde lang in het kasteel van Izegrim. Haar job als stewardess bij Air Belgium zet ze nu aan de kant voor een avontuur als Miss. Aan de andere kant zit Katrien Vermeire, CEO van John & Jane, het premium eventbedrijf dat audiovisuele ondersteuning biedt op events. Ze was genomineerd voor de Womed Awards als een van de meest beloftevolle ondernemers in Vlaanderen. Door nieuwe strategieën te implementeren, loodste Katrien het bedrijf door de coronacrisis.

  • 1 u.

Klantrecensies

5,0 van 5
7 beoordelingen

7 beoordelingen

BM8510 ,

Toppie !

Een verademing en verrijking om te luisteren. Zeer aangenaam

JayVL8400 ,

Interessante gesprekken!

We kijken uit naar meer ;-)

Top-podcasts in Zaken en persoonlijke financiën

De Tijd
Steven Bartlett
Pim Verlaan / Milou Brand
majelan
Farnam Street
Nies Cools

Suggesties voor jou