32 episodes

POWERED BY MEUG & Negroni.be

Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.

Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.

Van Dyck & Van Dyck - De Smaakadvocaten MEUG

  • Arts
  • 5.0 • 1 Rating

POWERED BY MEUG & Negroni.be

Een podcast over bier, wijn, spirits en cocktails.

Van Dyck en Van Dyck, de Advocaten van de Smaak, nodigen elke aflevering een gast uit de drankenwereld uit op de beklaagdenbank. Hun doel is de gast vrij te pleiten van aantijgingen of veroordelen voor bewezen feiten.

  S3 #3 Alistair Walker (Infrequent Flyers)

  S3 #3 Alistair Walker (Infrequent Flyers)

  Another English episode! Our guest for today is Alistair Walker of the Alistair Walker Whisky Company, known for its range of Infrequent Flyers bottlings.


  Alistair's whisky journey began in January 1997, when took on a job at the sales and marketing department of Burn Stewart Distillers. At that time Burn Stewart was the custodian of two iconic single malt distilleries: Deanston and Tobermory.


  In October 2004, Alistair started a new chapter in his professional life, joining The BenRiach Distillery Company. For over twelve years, he played a pivotal role in the company's growth, working with renowned distilleries such as BenRiach, GlenDronach, and Glenglassaugh.  In early 2018, Alistair's entrepreneurial spirit led him to establish his own venture, The Alistair Walker Whisky Company. As an independent bottler, under the Infrequent Flyers label, Alistair sources whiskies from various distilleries, from big names to lesser-known distilleries and hidden gems.  If you like this episode, be sure to scroll back to season 2 where we had Alistair's father, the legendary Billy Walker, as a guest in our podcast.  with special thanks to:

  Blue Wave Theory (music)

  TastToe (location)

  • 47 min
  S3 #2 Sam Nagels (Brouwland)

  S3 #2 Sam Nagels (Brouwland)

  In deze aflevering hebben we opnieuw een gast uit de bierwereld op bezoek, Sam Nagels van Brouwland. Maar het zou de Van Dyck & Van Dyck-podcast niet zijn als er ook over andere dranken gebabbeld wordt, afwijken daar zijn wij namelijk goed in!  Waar Sam Nagels goed in is, is brouwen maar vooral ook ànderen laten brouwen. Hij zette zijn eerste stappen in de professionele bierwereld als barman in een café met meer dan 400 bieren. Van zijn baas leerde hij daar de perfecte pint tappen, maar hij voelde toch al snel de noodzaak om zich nog verder bij te scholen tot biersommelier. Later ging hij aan de slag bij de bekendste brouwerij van de koekenstad - brouwerij De Koninck dus - en sinds enkele jaren werkt hij voor Brouwland, waar hij zich onder andere over de Brouwland Biercompetitie ontfermt.  De winnaar van die competitie, daar krijgen we in deze aflevering de àllerlaatste flesjes van te proeven!  Met dank aan:

  Jones Foodbar

  Blue Wave Theory

  • 1 hr 34 min
  S3 #1 Bert Kruismans (Tournee Generale)

  S3 #1 Bert Kruismans (Tournee Generale)

  De smaakadvocaten ontvangen deze keer een rechtvaardige rechter!  Onze gast van vandaag heeft weinig introductie nodig. Bert Kruismans is een van 's lands beste en bekendste comedians. Ken je 'm daar niet van, dan ken je hem misschien als tv-quizzer. Hij werd niet alleen de grote winnaar van het derde seizoen van 'De Slimste Mens Ter Wereld', maar ook eindwinnaar van 'De Allerslimste Mens Ter Wereld', het negende seizoen van de reeks waarbij alle vorige 8 winnaars tegen elkaar streden.  Dat hij een slimme mens is, dat las je wellicht ook al in de boeken die hij schreef. Maar wat je misschien nog niet weet is dat hij ook een enorme bierliefhebber en -kenner is!  Met dank aan:

  Jones Foodbar (locatiesponsor)

  Blue Wave Theory (generiek)

  • 1 hr 21 min
  S2 #16 Ronald Mengerink (De Dochter van de Korenaar)

  S2 #16 Ronald Mengerink (De Dochter van de Korenaar)

  In deze aflevering gaan de heren Van Dyck en Van Dyck semi-internationaal. Ze moesten immers 2 landsgrenzen over om ter plaatse te geraken, maar kwamen toch terug in België terecht. In Baarle-Hertog bij brouwerij De Dochter van de Korenaar meer bepaald.  Samen met zijn vrouw Monique de Baat is brouwer Ronald Mengerink de eigenaar van de brouwerij die bekend staat om haar barrel aged bieren. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we een barrel aged bier te proeven krijgen. Op het einde van de aflevering trakteert Ronald bovendien nog op iets heel speciaal, maar vooral heel lekker.

  • 1 hr 19 min
  S2 #15 Irish Bingo met Paula Rutten, Benny Janssens en Tom Verbruggen

  S2 #15 Irish Bingo met Paula Rutten, Benny Janssens en Tom Verbruggen

  In de nasleep van onze aflevering met Chris Hayes van Teeling Distillery stuurde Chris ons nog een cadeau'tje. Het afgewerkte product van het sample dat hij bijhad voor de podcast-opname: Teeling Crystal Malt. We kregen de fles in avant-première want op het moment van de opname van déze aflevering was de fles nog niet gereleased.  In plaats van de whiskey voor onszelf te houden wilden we dit lekkers delen met enkele van 's lands grootste liefhebbers van Ierse whiskey. Samen met Tom Verbruggen, Paula Rutten en Benny Janssens proeven we de whiskey en spelen we een potje (veel te gemakkelijke) Irish Bingo. Nog minder voorbereid dan anders, full-on MALM* dus!  *Micro Aan & Lullen Maar.

  Met dank aan: Jones Foodbar & Blue Wave Theory

  • 44 min
  S2 #14 Chris Hayes (Teeling Whiskey)

  S2 #14 Chris Hayes (Teeling Whiskey)

  Another international guest, so again in English! We're delighted to have the European brand ambassador for Teeling Whiskey as our guest today. Chris Hayes is a familiar face which we're always happy to see on spirit fairs or elsewhere, so we're glad to have him on the podcast!  Once home to over 37 distilleries, the city of Dublin is no stranger to the craft of whiskey making and since 2015 Teeling Whiskey is bringing back the tradition of distilling back into the heart of Dublin city centre. Teeling has tradition at heart, but is also known for being innovative. And that's why we at the Van Dyck & Van Dyck podcast really love their whiskey!  As a former winner of the Teeling Cocktail Competition, Yannick really wanted to be there for the recording of this podcast, but unfortunately he couldn't make it. So it's another episode with just 1 Van Dyck, Meugman Jeroen Van Dyck.  Wederom een internationale gast, dus opnieuw in het Engels! We zijn verheugd om vandaag de Europese brand ambassador voor Teeling Whiskey als onze gast te hebben. Chris Hayes is een vertrouwd gezicht dat we altijd graag zien langskomen in België, dus we zijn blij hem in de podcast te hebben!  Ooit thuis voor meer dan 37 distilleerderijen, is de stad Dublin geen vreemde voor het ambacht van whiskey maken, en sinds 2015 brengt Teeling Whiskey de traditie van distilleren terug naar het hart van het stadscentrum van Dublin. Teeling heeft traditie in het hart, maar staat ook bekend om innovatief te zijn. En daarom houden wij bij de Van Dyck & Van Dyck-podcast echt van hun whiskey!

  Als voormalig winnaar van de Teeling Cocktail Competition wilde Yannick er heel graag bij zijn voor de opname van deze podcast, maar helaas was hij verhinderd op de dag van de opname. Dus het is weer een aflevering met slechts 1 Van Dyck, Meugman Jeroen Van Dyck.  Thanks to Blue Wave Theory (intro music) and Belroy's at Nine (location).

  • 1 hr

Customer Reviews

5.0 out of 5
1 Rating

1 Rating

Top Podcasts In Arts

drie boeken
Wim Oosterlinck
Espions, une histoire vraie
France Inter
Le Cours de l'histoire
France Culture
Huis van de Dichter
De Standaard
Face à l'histoire
France Inter
99% Invisible
Roman Mars