76 episodes

Ontdek hier éénmalige podcasts van VRT NWS.

VRT NWS Extra VRT NWS

  • News
  • 4.1, 122 Ratings

Ontdek hier éénmalige podcasts van VRT NWS.

  Vertrek nooit zonder vooropgezet vluchtplan

  Vertrek nooit zonder vooropgezet vluchtplan

  Aan de vooravond van de coronaquarantaine kwam het werk in de rekken te liggen: "Als liefde overleven wordt". Een boek waarin Triene-Mie Le Compte getuigt over de vele gezichten van partnergeweld. Zij was jarenlang zelf het slachtoffer van emotionele en financiële chantage. In deze podcast praat Helen Goedgebeur met haar en met co-auteur en criminologe Anne Groenen.

  • 26 min
  Schoolfobie: wat als je kind niet meer naar school durft?

  Schoolfobie: wat als je kind niet meer naar school durft?

  Een spinnenfobie of claustrofobie kent u. Maar ook schoolfobie, angst om naar school te gaan, bestaat. Bij sommige jongeren is de vrees voor de schoolbanken zo groot dat ze in de psychiatrie terechtkomen. Officiele cijfers zijn er niet, maar volgens experten zou er sprake zijn van een stijging. VRT NWS sprak met enkele jongeren die aan schoolangst lijden. We vinden antwoorden bij jongeren met schoolangst, maar ook bij Hilde Sijmons, kinder- en jeugdpsychiater en bij Heidi Adriaensen van het CLB, het centrum voor leerlingenbegeleiding. We gaan langs bij psycholoog Gino Ameye in De Kaap, een psychiatrisch dagcentrum voor jongeren met schoolangst en bij Muriel Meskens, leerkracht in Robert Du Bois, een Franstalige school in Brussel voor leerlingen die niet meer naar school durven.

  • 21 min
  Een memorabel interview met Jeroen Brouwers

  Een memorabel interview met Jeroen Brouwers

  Auteur Jeroen Brouwers wordt 80 en heeft net een nieuwe roman uit, misschien wel zijn laatste. Ruth Joos sprak hem thuis, in Lanaken. Het werd memorabel.

  • 32 min
  Jaaroverzicht 2019, deel 4: het jaar van Christophe, Marieke en Marie

  Jaaroverzicht 2019, deel 4: het jaar van Christophe, Marieke en Marie

  In vier afleveringen vat Joris Vergeyle het jaar 2019 samen. Deze vierde en laatste aflevering brengt hulde aan de mensen die het einde van 2019 niet hebben gehaald. Om het met de woorden van de betreurde zanger Mark Hollis te zeggen: It's my life, don't you forget, it never ends.

  • 11 min
  Jaaroverzicht 2019, aflevering 3: verwarrende tijden

  Jaaroverzicht 2019, aflevering 3: verwarrende tijden

  In vier afleveringen vat Joris Vergeyle het jaar 2019 samen. Deze derde aflevering heeft het over de verwarrende tijden waarin we leven. We hebben blijkbaar ministers van Samenleven nodig, terwijl de Amerikaanse president Trump zijn eigen koers vaart, en extreme uitspraken kunnen leiden tot extreme daden. Hadden we daarom zo'n nood aan Billie Eilish? As long as I'm here, no one can hurt you.

  • 12 min
  Jaaroverzicht 2019, aflevering 2: politieke twists en twisten

  Jaaroverzicht 2019, aflevering 2: politieke twists en twisten

  In vier afleveringen vat Joris Vergeyle het jaar 2019 samen. Deze tweede aflevering focust op de politiek in eigen land: wissels van de macht, opmerkelijke verkiezingsresultaten en hier en daar wat stilstand. De Wetstraat biedt stof genoeg tot nadenken. Gade gij da bepalen?

  • 13 min

Customer Reviews

4.1 out of 5
122 Ratings

122 Ratings

ChocoIat ,

Teleurstellend

Er worden nog heel weinig podcasts gemaakt en als er dan een nieuwe aflevering uitgebracht wordt is het een "Tijdschijf"... Ik mis de fantastische podcasts waarin Björn Soenens verhalen vertelde over Amerika. Gezien Björn nu zijn eigen podcast heeft vindt ik dat deze podcasts over de actualiteit zou moeten gaan. Hopelijk wordt VRT NWS podcasts weer zoals het een jaar geleden was.

Mounaim K ,

Met Bjorn Soenens heeft de VRT een troef in huis

Stevig onder de indruk van de USA podcasts van Bjorn Soenens: meeslepend, informatief, strakke regie en Bjorn die met dossierkennis en een ideale stem voor audio documentaires nooit de aandacht van de luisteraars weet te verliezen. Ze mogen gemiddeld wat langer duren dan 30 min. Graag meer van dit!

k.too ,

Genieten van begin tot einde!

Wat een prachtige stem en wat een mooie verhalen! De onderwerpen zijn goed gekozen en doen je nadenken! Soms enorm pakkend en soms lachwekkend!! Ik geniet van begin tot einde en verlang steeds naar de volgende aflevering! PRACHTIG!

Top Podcasts In News

Listeners Also Subscribed To