25 episodes

ZTACK Serious is de podcastserie waarin Kyra Kay de meest uiteenlopende onderwerpen bespreekt met een expert. Elke podcast begint met een verhaal van Kyra Kay. Van jeugdgevangenis, verslaving, studiefinanciering tot aan seks.

ZTACK Serious ZTACK

  • Society & Culture

ZTACK Serious is de podcastserie waarin Kyra Kay de meest uiteenlopende onderwerpen bespreekt met een expert. Elke podcast begint met een verhaal van Kyra Kay. Van jeugdgevangenis, verslaving, studiefinanciering tot aan seks.

  vrouwenemancipatie

  vrouwenemancipatie

  This is a mans world. Wat James Brown in april 1966 al zong. En anno 2020 is het nog steeds de wereld van de vent. Maar hoe los je dat op? En ik hoor je nu al het meest bekende argument denken, een vrouw op een plek zetten puur en alleen omdat zij vrouw is kan niet de oplossing zijn. Maar wat dan wel?

   

  Kyra Kay gaat in gesprek met Joyce van der Wegen van de Nederlandse Vrouwenraad. Zij vertelt waarom het anno 2020 nog steeds een mannenwereld is. En waarom bij deze strijd de mannen zo enorm belangrijk zijn.

  Check ztack.nl en volg ons op insta via @ikbenztack

  • 17 min
  Langdurig zieke jongeren

  Langdurig zieke jongeren

  Momenteel hebben we te maken met een hele rare situatie. Het geklaag over hoe zwaar het is om thuis te zitten neemt steeds meer toe. Veel jongeren die chronisch of langdurig ziek zijn zullen thuiszitten met weinig sociaal contact als normaal ervaren. Kyra Kay vroeg zich af hoe hun weg naar zelfstandigheid en volwassenheid gaat en wat voor effecten het op latere leeftijd kan hebben. Hoe zoeken deze jongeren hun grenzen op. Kyra Kay gaat in gesprek met Drs. Bas Tierolf die hier alles van weet.

  Check ZTACK.nl en volg ons op insta voor meer talks, muziek en andere vette shit!

  • 22 min
  Effecten van gamen

  Effecten van gamen

  Kyra Kay heeft zich altijd verbaasd over gamen. Hoe het je kan opslurpen. En hoe lang het soms nog kan voortleven in je hoofd. Gamen staat meestal in een negatief daglicht, maar zij gelooft dat het niet alleen maar negatief werkt en zeker ook zijn positieve kanten heeft. Maar wat zijn die dan? Dat gaat ze onderzoeken met behulp van game expert Koen Schobbers.

  Check ztack.nl en volg ons op insta @ikbenztack voor meer talks, muziek en andere vette shit!!

  • 28 min
  Religie

  Religie

  We hebben eindeloos veel vragen over leven, dood, naar het waarom en het hoe. Veel valt tegenwoordig wetenschappelijk wel te verklaren, wat niet altijd betekent dat de antwoorden meteen alles begrijpelijk maken. Maar stel, we kunnen iets niet verklaren?  Is religie dan een logische uitweg? Zelf is kyra Kay niet religieus en ook niet zo opgevoed. Maar ze is altijd erg benieuwd naar waarom je geloofd? Naar de verhalen binnen de verschillende religies. En hoe er wordt omgegaan met de kromme kanten van een religie? Vandaar dat Kyra Kay in gesprek gaat met Dr. Joas Wagemakers die haar alles vertelt over religie.

  Check ZTACK.nl en volg ons op insta @ikbenztack voor meer talks, muziek en andere vette shit!

  • 42 min
  Seks

  Seks

  Nog steeds zitten we met zijn allen binnen, maar we kunnen niet ontkennen dat wij als jongeren niet bezig zijn met seks. Wat moeten we nu met al onze hormonen die gieren door ons lichaam? Porno kijken? Masturberen? Wat doet dat allemaal met ons eindeloos fantaseren over seks en het niet hebben. Kyra Kay gaat in gesprek met seksuoloog Yuri Ohlrichs en vraagt hem alles over seks. Van seks in een relatie tot aan seks voor singels.

  Check ZTACK.nl en volg ons op insta @ikbenztack, voor meer talk, nieuws en andere vette shit!!

  • 26 min
  Onveilige thuissituatie

  Onveilige thuissituatie

  Het thuiszitten is ontzettend saai. We vervelen ons. Smachten naar vrienden, huisfeestjes en festivals. Maar er zijn jongeren die zich nu helaas niet vervelen. Die vol angst thuiszitten, omdat in hun huis geen relaxte maar een bedreigende sfeer hangt. Kyra Kay gaat daarom in gesprek met Astrid Rotering van Jeugdbescherming West. Die jou vertelt wat je moet doen als je jezelf thuis niet veilig voelt.

  Check ztack.nl en volg ons op insta @ikbenztack voor meer talk, muziek en andere vette shit!

  • 26 min

Top Podcasts In Society & Culture

één
Radio 1
Radio 1
NRC & De Standaard
Radio 1
RTBF