51 episodios

En podcast af LEAD - enter next level, hvor vi dykker ned i de mest essentielle fænomener indenfor ledelses- og organisationsudvikling.

LEADKnowledge LEADKnowledge

    • Educación

En podcast af LEAD - enter next level, hvor vi dykker ned i de mest essentielle fænomener indenfor ledelses- og organisationsudvikling.

    Psykologisk tryghed – hvad er det og hvordan skaber du det?

    Psykologisk tryghed – hvad er det og hvordan skaber du det?

    Psykologisk tryghed er team-medlemmers fælles opfattelse af, at interpersonel risikotagning kan foregå̊ trygt i teamet. Men hvad indebærer det og hvordan skaber du som leder en kultur i din organisation, din afdeling eller dit team, hvor du og dine medarbejdere tror på, at man ikke bliver straffet eller ydmyget hvis man tager ordet, kommer med nye idéer, stiller spørgsmål eller laver fejltagelser? På hvilken måde kan psykologisk tryghed skabe værdi for din organisation? Og hvad skal du have blik for, hvis du overvejer at arbejde med den psykologiske tryghed i dit team? Det snakker vi med Katrine Bastian, som er Erhvervspsykolog og partner i LEAD – Enter Next Level om i dagens episode.

    • 24 min
    Læringskultur – hvad skal vi bruge det til?

    Læringskultur – hvad skal vi bruge det til?

    Hvad er læringskultur? Hvad kan den bruges til? Hvordan kan du udvikle en læringskultur? Alt dette samtaler vi om i dagens podcast, hvor erhvervspsykolog og chefkonsulent Mickey Klysner Riis, deler viden, erfaringer og værktøjer, som kan hjælpe dig til at forstærke en læringskultur i dig, dit team, din afdeling og din organisation.

    • 20 min
    Hvad sker der når en møgsag kommer forbi – eftertanker og læringspunkter efter Britta Nielsen-sagen

    Hvad sker der når en møgsag kommer forbi – eftertanker og læringspunkter efter Britta Nielsen-sagen

    I denne podcast fortæller Emil Herskind, partner i LEAD – enter next level, om at stå i orkanens øje, når en møgsag tilfældigt lægger vejen forbi. Emil var afdelingschef i Børne- og Socialministeriet og havde ansvaret for at håndtere Britta Nielsen-sagen. Du kan høre mere om, hvad der skete, da sagen ramte Emils skrivebord i Børne- og Socialministeriet, om de mekanismer, der straks går i gang i en stor organisation, når en møgsag kommer forbi og hvad man kan lære – både på det personlige plan og som organisation – af de her sager.

    • 24 min
    Nye organiseringsformers potentiale for at fremme trivsel

    Nye organiseringsformers potentiale for at fremme trivsel

    Nye organiseringsformer såsom TEAL, Agile og Sociokrati bliver mere og mere udbredte. I denne episode zoomer vi ind på, hvordan man gennem nye arbejds- og organiseringsformer potentielt kan strukturere sig til bedre trivsel ved bl.a. at fremme de ansattes oplevelse af indflydelse, samarbejde og mening i arbejdet. Der er en række vigtige faldgruber du skal være opmærksom på, når du både skal skabe højere trivsel og bedre præstationer – og på samme tid få det bedste ud af de nye organiseringsformer. Det fortæller Laust Søndertoft, Chefkonsulent og Erhvervs-ph.d.-stipendiat om i denne podcast.

    • 24 min
    Hvad gør vi med kriser der kommer indefra?

    Hvad gør vi med kriser der kommer indefra?

    Flere og flere organisationer oplever at lande på forsiderne i en kæmpe mediestorm. Det påvirker disse organisationer både økonomisk og imagemæssigt – men også menneskeligt, med potentielt kæmpe tab af engagementet, loyaliteten og motivationen hos medarbejderne. Lederens håndtering af skandaler internt i organisationen – men også håndtering af sig selv som person – er derfor essentiel for organisationens overlevelse. Johanne Grant, Chefkonsulent i Lead, har skrevet PhD om emnet og rådgiver topledere herom. I denne podcast fortæller hun om, hvilken type krise en skandale egentligt er – og hvordan man som leder både forebygger, men også kommer styrket igennem den svære tid.

    • 24 min
    Kriser der kommer indefra del 2: deres anatomi og hvad vi kan gøre for at forebygge dem.

    Kriser der kommer indefra del 2: deres anatomi og hvad vi kan gøre for at forebygge dem.

    I denne podcast kommer du som lytter en tur igennem skandalens livscyklus. Claus Elmholdt, erhvervspsykolog og direktør i LEAD inviterer Johanne Grant og Emil Herskind i studiet til en snak om ledelse i de forskellige faser af skandaler/møgsager, der har det tilfælles, at de kommer inde fra organisationen, og derfor potentielt kunne være undgået. Johanne, der er chefkonsulent i LEAD og har skrevet PhD om organisatoriske skandaler, dækker den psykologiske vinkel på emnet, imens Emil, der er direktør i LEAD Impact og tidligere afdelingschef i Børne- og Socialministeriet, hvor han havde ansvaret for Britta Nielsen-sagen, tager et mere organisatorisk perspektiv. Du kan bl.a. få svar på spørgsmål om, hvordan man som leder kan forebygge skandaler, om man kan forberede sig på at skulle håndtere en møgsag, og hvilke risikofaktorer eller ’early warnings’ man som leder skal være opmærksom på, hvis man vil spotte en potentiel møgsag og håndtere den inden skandalen rammer avisernes forsider. Vi sætter også fokus på, hvordan man som leder kommer godt igennem den akutte krisefase, hvordan man genetablerer tillid indadtil og udadtil, og hvordan man som organisation kan komme godt videre, og bruge skandalen som afsæt for at udvikle en forebyggende organisationskultur.

    • 28 min

Top podcasts en Educación

BBVA Aprendemos juntos 2030
BBVA Podcast
LA MAGIA DEL CAOS con Aislinn Derbez
Aislinn Derbez
Healthy But Human
Callie Jardine-Gualy
Trying Not to Care
Ashley Corbo
Learn Mandarin Chinese  - Chinese Audio Lessons
Melnyks Chinese
Dr. Mario Alonso Puig
Mario Alonso Puig

También te podría interesar

Adfærd
Morten Münster
Genstart
DR
Slotsholmen
DR
Altinget Ajour
Altinget
Under gulvtæppet
Jyllands-Posten
1000 Regrets
BEAM