5 episódios

En podd om brotten som har skakat Norrbotten.

Brottsplats Norrbotten brottsplats

  • Sociedade e cultura

En podd om brotten som har skakat Norrbotten.

  Allhelgonamordet i Piteå

  Allhelgonamordet i Piteå

  Natten mot den 2 november 2014, hittas 27-årige Andreas Ylipää utomhus i centrala Piteå. Han är svårt knivskuren i halsen och hans liv går inte att rädda. Samma natt har han blivit avvisad från krogen Lemon Tree. Strax efter honom avvisas Rasmus Enmark och Krille Hansson, två unga kriminella män. Utgången blir fruktansvärd. Medverkar i podden gör polisen Gunnar Zingmark och kriminalreportern Peter Johansson. Tillsammans med reportern Linda Kask och kriminalreportern Tommy Lundqvist diskuterar de vad som egentligen hände den där allhelgonanatten. 

  • 51 min
  Knivmordet i Haparanda

  Knivmordet i Haparanda

  Natten mot den 28 maj 2014 mördas en man i sin bostad i Haparanda. Mördaren tar på sig offrets kläder, rakar av håret för att likna offret och uppger för larmoperatören att han är den man som han precis har knivhuggit till döds. I detta avsnitt av Brottsplats Norrbotten pratar vi om knivmordet i Haparanda, där en man i 50-årsåldern dödades av sin dotters psykiskt sjuka pojkvän. 

  • 20 min
  Trippelmordet i Hamptjärnsmoran

  Trippelmordet i Hamptjärnsmoran

  I mars 1979 mördades ett äldre par och deras dotter i Hamptjärnsmoran utanför Boden. De slogs ihjäl med besinningslöst våld. Fallet är länets enda trippelmord i modern tid. Reportrarna Tommy Lundqvist och Linda Kask, Norrbottens Media, pratar om fallet i veckans avsnitt. Med sig har de också tidigare Kurirenjournalisten Per Öbom, som rapporterade om fallet för 40 år sedan. 

  • 27 min
  Anton torterades i nio timmar del 2

  Anton torterades i nio timmar del 2

  Anton Olsson, 25, utsattes för en sadistisk tortyr i en villa i Kalix förra året. I andra delen berättar Anton om hur misshandeln av honom trappades upp när han fördes ned i villans källare. När han släpades in i duschen och skendränktes var han säker på att han aldrig skulle återvända därifrån levande. Övriga medverkande är reportern Linda Kask och kriminalreportern Tommy Lundqvist. Ni hör också Antons målsägandebiträde, Frida Larsson. Vi vill varna känsliga lyssnare för obehagligt innehåll!

  • 41 min
  Anton torterades i nio timmar

  Anton torterades i nio timmar

  I premiäravsnittet av krimpodden Brottsplats Norrbotten pratar reportrarna Linda Kask och Tommy Lundqvist med Anton Olsson, som förra året utsattes för en nio timmar lång tortyr i en villa i Kalix. Anton överlevde trots de närmast obeskrivliga grymheter han utsattes för. Här är första delen av två av hans berättelse. Vi vill varna känsliga lyssnare för obehagligt innehåll!

  • 28 min

Top podcasts em Sociedade e cultura

Ouvintes também assinaram