23 episódios

Nyheter från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska anpassad för mellanstadiet. Det kan handla om sport, film, kändisar och musik.

Newsreel Easy UR

  • Aprenda um idioma

Nyheter från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska anpassad för mellanstadiet. Det kan handla om sport, film, kändisar och musik.

  2020-04-04

  2020-04-04

  Nyheter på lätt engelska från den engelskspråkiga världen. Den professionella fotbollen har uppehåll på grund av coronaviruset. En online-fotbollsturnering har startats för att stilla begäret. Skolorna i Storbritannien är stängda. Hur hanterar eleverna det? Björnar vaknar allt tidigare ur sina iden på grund av klimatförändringarna. Hur påverkar det björnarna? Och hur kan björnarnas nya vanor påverka oss?

  • 4 min
  2020-03-21

  2020-03-21

  Nyheter på lätt engelska från den engelskspråkiga världen. Coronaviruset påverkar samhället allt mer. Människor i England bunkrar mat och toalettpapper. Är det vettigt? Vår reporter, Kate Holland, besöker sin lokala livsmedelsbutik och pratar med ägaren. Mars är internationella kvinnomånaden i flera länder. I England är löneskillnaderna fortfarande stora mellan män och kvinnor.

  • 4 min
  2020-03-07

  2020-03-07

  Nyheter på lätt engelska från den engelskspråkiga världen. Ett självmord har väckt debatt om mediers ansvar för trakasserier och intrång i människors privatliv. Efter Brexit - nu vill många unga människor i Skottland bli självständiga från Storbritannien. Mamman till en nioårig australisk pojke som har blivit mobbad, har lagt ut en video på sin son. Klippet har väckt ett starkt engagemang i kampen mot mobbning.

  • 4 min
  2020-02-22

  2020-02-22

  Nyheter på lätt engelska från den engelskspråkiga världen. USA går till val i höst. De två stora partierna heter Republikanerna och Demokraterna. Donald Trump är republikan, men vem blir hans motståndare från Demokraterna? Den amerikanska filmgalan Oscars har ägt rum. Under de tio senaste åren har endast en Oscar gått till en kvinnlig regissör. Hör om Kim Kardashians ovanliga matkombination.

  • 4 min
  2020-02-08

  2020-02-08

  Nyheter på lätt engelska från den engelskspråkiga världen. Vi förklarar vad coronaviruset är och ger en uppdatering om nuläget. Veganuary har just tagit slut. Vår reporter, Kate Holland, besöker en restaurang som valt att bara servera vegansk mat under januari. Billie Eilish visar stor ödmjukhet då hon tar emot Grammy-pris.

  • 4 min
  2020-01-25

  2020-01-25

  Nyheter på lätt engelska från den engelskspråkiga världen. Skogsbränderna i Australien är en stor tragedi och har inneburit massdöd för många av landets unika djur. Vad skulle du tycka om att gå i en skola med bara flickor eller bara pojkar. Vår reporter, Kate Holland, träffar två tjejer som berättar om hur det är att gå i en flickskola. Selena Gomez släpper ny musik där hon sjunger om sin ångest och depression.

  • 4 min

Top podcasts em Aprenda um idioma

Mais de UR