22 episódios

Nyheter från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska. Det kan handla om politik, sport, musik och samhälle.

Newsreel UR

  • Aprenda um idioma

Nyheter från den engelskspråkiga världen presenteras på lätt engelska. Det kan handla om politik, sport, musik och samhälle.

  2020-03-21

  2020-03-21

  Nyheter på engelska från den engelskspråkiga världen. Coronaviruset påverkar samhället allt mer. Människor i England bunkrar mat och toalettpapper. Är det vettigt? Vår reporter, Kate Holland, besöker sin lokala livsmedelsbutik och pratar med ägaren. Mars är internationella kvinnomånaden i flera länder. I England är löneskillnaderna fortfarande stora mellan män och kvinnor.

  • 4 min
  2020-03-07

  2020-03-07

  Nyheter på engelska från den engelskspråkiga världen. Ett självmord har väckt debatt om mediers ansvar för trakasserier och intrång i människors privatliv. Efter Brexit - nu vill många unga människor i Skottland bli självständiga från Storbritannien. Och ett kontroversiellt framträdande på en brittisk musikgala.

  • 4 min
  2020-02-22

  2020-02-22

  Nyheter på engelska från den engelskspråkiga världen. USA går till val i höst. De två stora partierna heter Republikanerna och Demokraterna. Donald Trump är republikan, men vem blir hans motståndare från Demokraterna? Den amerikanska filmgalan Oscars har ägt rum. Under de tio senaste åren har endast en Oscar gått till en kvinnlig regissör.

  • 4 min
  2020-02-08

  2020-02-08

  Nyheter på engelska från den engelskspråkiga världen. Vi förklarar vad coronaviruset är och ger en uppdatering om nuläget. Veganuary har just tagit slut. Vår reporter, Kate Holland, besöker en restaurant som valt att bara servera vegansk mat under januari. Prins Harry och hans fru Meghan avsäger sig sina kungliga förpliktelser och förmåner.

  • 4 min
  2020-01-25

  2020-01-25

  Nyheter på engelska från den engelskspråkiga världen. Skogsbränderna i Australien är en stor tragedi och har inneburit massdöd för många av landets unika djur. Vad skulle du tycka om att gå i en skola med bara flickor eller bara pojkar? Vår reporter, Kate Holland, träffar två tjejer som berättar om hur det är att gå i en flickskola. Robotar kommer sannolikt bli en viktig del av din framtid. Skulle du vilja ha en robot som brevbärare?

  • 4 min
  2019-12-14

  2019-12-14

  Nyheter på engelska från den engelskspråkiga världen. Klimatkrisen, Brexit, sport och musik. I årskrönikan berättar vi om de viktigaste händelserna för 2019. Protesterna mot bristen på åtgärder för att motverka miljöförstöring fortsätter. Legalisering av samkönade äktenskap i Irland, Österrike och Taiwan. Terrorangrepp både i Nya Zeeland, Sri Lanka och London. USA:s damlandslag vinner fotbolls-VM och Englands herrar tar hem Cricket-VM. Musik från mångfaldig pristagare, miljöaktivister och Spotifys mest spelade artist.

  • 9 min

Top podcasts em Aprenda um idioma

Mais de UR