100 episódios

Daglig analyse og perspektivering af aktuelle historier og tendenser både herhjemme og i resten af verden. Søndag med særlig vægt på Europa.

Orientering DR

  • Notícias

Daglig analyse og perspektivering af aktuelle historier og tendenser både herhjemme og i resten af verden. Søndag med særlig vægt på Europa.

  Orientering Europa

  Orientering Europa

  Er NGO'er med til at lokke migranter til et udsigtsløs liv i Europa?
  Vi kender diskussionen til havs - NGO'er, som samlede migranter op fra synkefærdige gummibåde i Middelhavet har fået skarp kritik af nogle europæiske politikere - nu er kritikken mod NGO'erne der igen - i flygtningelejrene på land. Hør debatten i Orientering Europa.
  Vært er Brita Kvist.
  www.dr.dk/orientering/orientering-europa

  • 55 min
  Orientering Weekend

  Orientering Weekend

  Der står 1-0 til Vesterhavet efter en retssag i Hjørring hvor fire sommerhusejere blev idømt store bøder for selv at have taget initiativ til at forsøge at kystsikre klinten ud for deres huse ved Lønstrup.
  Kystsikringen med sten og beton sker i et Natura 200 beskyttet område. Men hvad så nu, skal vores huse bare ryge ud over kanten? Spørger bekymrede sommerhusejere. Hør i Orientering Weekend om kampen mellem private grundejere og naturens kræfter. Vi har også mødt Flensborgs borgmester, der ikke er spor dansk i udgangspunktet men har besluttet sig for at blive det. At høre til det danske mindretal er ikke et spørgsmål om pas eller slægtsbog.
  Vært: Brita Kvist.

  • 55 min
  Orientering

  Orientering

  Efter netmediet NB økonomi i går kunne afsløre, at regeringen - uden at fortælle om det - havde korrigeret tallene i den vigtigste tabel i sit forslag til en reform af udligningen mellem kommunerne, har Social- og indenrigsminister Astrid Krag i dag sendt en beklagelse til de politiske partier. Vi ser på, om det betyder at Venstre har fået ret i sin kritik af, at regeringen ikke har lagt alle tal frem.
  I dag er den årlige sikkerhedskonference i München gået i gang.
  800 præsidenter, ministre, politikere, militærpersonel og forskere er samlet de næste tre døgn for at vende verdens konflikter. Grundstemningen i München er dyster: verden bliver stadig mere usikker, de vestlige lande er i dyb splid med sig selv, og lederskab er svært at få øje på.
  I går ville Facebook lancere sin nye dating-tjeneste i Europa.
  Men det fik det irske datatilsyn sat en stopper for, for tilsynet mente ikke, at der var styr på de datinglystne brugeres personoplysninger. Nu er lanceringen af datingtjenesten udskudt på ubestemt tid. Og det er ikke kun det seneste eksempel på, at det slet ikke er så let at være Facebook mere.
  Louise Windfeld-Høeberg og Mathias Bay Lynggaard er værter, Tine Møller Sørensen redigerer.
  www.dr.dk/orientering

  • 1h 55 min
  Orientering

  Orientering

  Den amerikanske efterretningstjeneste CIA har i årtier haft adgang til fortrolige oplysninger fra det danske forsvar, gennem et schweizisk krypteringsfirma. Vi undersøger, hvorfor en allieret kan have interesse i at kigge med i vores efterretninger, og hvad vi kan gøre for at sikre os bedre i fremtiden.
  Den politiske ballade om udligningsplanerne fortsætter. Venstre fastholder, at man ikke har fået oplysninger nok om, hvordan vindere og tabere i udligningsspillet er fundet. Og spørgsmålet er, om forhandlingerne overhovedet kan gå i gang som planlagt i morgen.
  I USA har fire statsanklagere trukket sig i protest fra en straffesag. For det amerikanske justitsministerium har pludseligt, og stik imod anbefalingerne fra de statsanklagere, der skulle føre sagen, lagt op til at give Trumps tidligere rådgiver, Roger Stone, en mildere straf. Han er anklaget for at lyve for kongressen og intimidere et vidne - og statsanklagerne gik efter at sende Roger Stone bag tremmer i 7 til 9 år.
  Louise Windfeld-Høeberg og Mathias Bay Lynggaard er værter - Tine Møller Sørensen redigerer.
  www.dr.dk/orientering

  • 1h 50 min
  Orientering

  Orientering

  Ækvatorial-Guineas vicepræsident troede, at han havde alt på det tørre, da han investerede over en milliard kroner i herskabslejligheder, sportsvogne og andre luksusinvesteringer i Frankrig. Pengene stammer fra underslæb i hans vestafrikanske land. Men nu har en appeldomstol bestemt, at hele molevitten skal konfiskeres. Og nu diskuteres det i Frankrig, om pengene fra det beslaglagte habengut skal tilfalde den franske statskasse eller om de, som nogen foreslår, skal tilbage til dem, de er taget fra.
  Det skandinaviske flyselskab SAS kom i dag ud i en shitstorm, som ifølge selskabet er et nøje planlagt cyberangreb. SAS blev udsat for voldsom kritik på de sociale medier, efter at det i går lagde en reklamefilm ud med eksempler på en lang række ting, vi opfatter som skandinaviske, men som i virkeligheden kommer fra andre steder i verden. Moralen i den 2 minutter og 42 sekunder lange video er, at vi tager det med hjem fra rejser, vi kan godt lide. Men det er af mange blevet opfattet som om SAS mener, at Skandinavien ingenting er.
  Insektavl kan være en løsning som et klimavenligere alternativ til dyrefoder og så kan det skabe et cirkulært system som et slags grønt eventyr. Men de danske insektavlere møder også udfordringer. Dem ser vi nærmere på i dagens Orientering.
  Karen Hjulmand og Louise Windfeld-Høeberg er dagens værter.
  Birgitte Gadegaard redigerer.
  www.dr.dk/orientering

  • 1h 50 min
  Orientering

  Orientering

  Orientering erfarer, at De Konservative er ude af forhandlingerne om en ny udligningsreform. Samtidig er hovedstadens borgmestre blevet splittet på kryds og tværs i spørgsmålet. Vi tager temperaturen på udligningsreformen.
  På den græske ø Lesbos er situationen for de mange flygtninge akut. Lejren er indrettet til 3000 personer, men der er nu langt over 20.000 stuvet sammen i og omkring flygtningelejren. Vi taler med FN's flygtningeorganisation og en sygeplejerske på stedet, og stiller spørgsmålet om, hvad der skal ske med de mange flygtninge og migranter.
  Præsident Trump har delt en video på de sociale medier, der manipulerer med formanden for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi.
  Alligevel vil Facebook og Twitter ikke tage den ned, og vi stiller derfor spørgsmålet om, hvad vi kan vente af misinformation i den kommende amerikanske valgkamp.
  Karen Hjulmand og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør.
  www.dr.dk/orientering

  • 1h 50 min

Top podcasts em Notícias

Ouvintes também assinaram

Mais de DR