43 episódios

En svensk filmpodd där Joel och Benjamin diskuterar såväl gamla som nya filmer.

Spoiler Alert! Spoiler Alert!

  • Filme e TV

En svensk filmpodd där Joel och Benjamin diskuterar såväl gamla som nya filmer.

  #43 Oscarsspecial 2020!

  #43 Oscarsspecial 2020!

  I denna fullspäckade Oscarsspecial pratar vi bl.a. om: kritiken, politiken och det härliga med galan, kategorierna och vad som skiljer dem åt; vad är egentligen skillnaden på "sound mixing" och "sound editing"?, vilka VI tycker ska vinna statyetter samt vilka vi tror att akademin väljer, en oväntat intensiv diskussion om The Two Popes och dess katolska budskap, är Joaquin Phoenix garanterad en Oscar?, Benjamins ambivalens kring "best picture"; MÅSTE VI TÄVLA INOM KONST! Och mycket, mycket annat!

  • 1h 39 min
  #42 Marriage Story (2019)

  #42 Marriage Story (2019)

  I detta avsnitt pratar vi bl.a. om: uppfriskande karaktärspresentationer, humorn som kontrasterar mörkret och mörkret som kanske inte riktigt räckte till?, överklassproblemen som knappt blir problem, realismen och trovärdigheten, Joels personliga livserfarenheter, fotografiets förkroppsligande, Scarlett Johanssons förmåga att iklä sig olika roller, de oräkneliga tagningarna, och massa annat!!!

  • 1h 4 min
  #41 The Irishman (2019)

  #41 The Irishman (2019)

  I detta avsnitt pratar vi bl.a. om: hur Benjamin inte kom överens med filmen, finns det EN ENDA dålig recension!?, Joels drömmar om att vara en förmedlande gangster, Frank Sheerans omtyckta passivitet, bryr sig Benjamin ens?, den makabra humorn!, ett farväl till en minst sagt storartad era, den fantastiska de-aging teknologin!, bildspråkets karaktärsfördjupning, musikens kontrasterande ironi, hur många gånger behöver egentligen Joe Pesci tacka nej för att ÄNDÅ få en roll? Och MYCKET annat!

  • 1h 4 min
  #40 Birdman (2014)

  #40 Birdman (2014)

  I dagens avsnitt pratar vi bl.a. om: skådespelare som skådespelar skådespelare i en teater i en film om en teater, den florerande kritiken mot superhjältar, karaktärernas individuella drivkraft, Batman? Nej Birdman!, det minst sagt välskrivna manuset, FLYGER HAN!?, dom dansanta tagningarna med dolda klipp, den svårjobbade och troligtvis dryga Edward Norton, det heter faktiskt färst, och mycket annat!

  • 1h 7 min
  #39 The Revenant (2015)

  #39 The Revenant (2015)

  I detta avsnitt pratar vi bl.a. om: det hårda pälsyrket på 1800-talet, kampen mot döden och dess absurditet – ÄR DET ENS MÖJLIGT!?, Joels irritation på "diffus sammanslagning av hämndlystna krigarindianer", slemmiga skägg – äta lever och sova i hästar, Benjis (kärleks)förklaring till den långa tagningen, Leonardo DiCaprios eventuellt oförtjänta Oscar?, Tom Hardys väntade briljans, demonregissören Iñárritu, och MASSA annat!

  • 1h 4 min
  #38 El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

  #38 El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

  I dagens avsnitt pratar vi såklart en hel del Breaking Bad och dess uppbyggnad inför El Camino, men också om karaktärspresentationer, serier vs film, italiensk neorealism, Todds muntra psykopati, det innovativa bildspråket, Aaron Pauls eventuella Oscarsnominering, easter eggs och massa annat!

  • 1h 12 min

Top podcasts em Filme e TV