26 Folgen

Wouter de Winther, politiek commentator van De Telegraaf, over het laatste nieuws uit Den Haag. Met wekelijks scherpe analyses, opmerkelijke fragmenten en een blik achter de schermen.

Afhameren met Wouter de Winther De Telegraaf

  • Politik

Wouter de Winther, politiek commentator van De Telegraaf, over het laatste nieuws uit Den Haag. Met wekelijks scherpe analyses, opmerkelijke fragmenten en een blik achter de schermen.

  ‘Coalitie geïrriteerd door ‘het Jettentje'’

  ‘Coalitie geïrriteerd door ‘het Jettentje'’

  D66-fractieleider Rob Jetten manifesteerde zich deze week als voorvechter van de horeca. Volgens politiek commentator Wouter de Winther hebben ze er bij die partij een handje van om iets te eisen, waarvan ze weten dat het achter de schermen al wordt besproken of is besloten. De coalitie heeft zelfs al een woord voor deze schijnvertoning, zo zegt De Winther in een nieuwe podcast Afhameren. „Een Jettentje.”
  In de politieke podcast met presentator Pim Sedee komt uiteraard ook het vaccinatieplan van minister Hugo de Jonge aan bod. Tot nu toe ziet iedereen vooral veel beren op de weg. Zijn alle zorgen terecht of is dit een poging van de betrokken partijen om zichzelf in te dekken?
  Thierry Baudet had met FvD goud in handen om het gat om rechts te vullen. Sedee en De Winther bespreken wat er nu nog van de partij over is.
  En politici staan al in campagnestand. Zelfs premier Rutte, die recent nog heeft gezegd zijn campagne vooralsnog over te slaan vanwege de coronacrisis, spreekt met niemand minder dan Linda de Mol. Is dit een goede afweging?

  • 35 Min.
  ‘Rivalen Baudet hypocriet en opportunistisch’

  ‘Rivalen Baudet hypocriet en opportunistisch’

  Prominente FvD’ers die lange tijd een oogje dicht knepen voor de grillige koers van hun partijleider hebben nu opeens last van gewetensnood. Annabel Nanninga, Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Eva Vlaardingerbroek willen zich plots niet met Thierry Baudet associëren, terwijl zijn gedrag niet van gisteren is. In een nieuwe podcast Afhameren bespreken politiek commentator Wouter de Winther en Kamran Ullah de dramatische implosie van Forum voor Democratie, de toeslagenaffaire, en de rol van artsen als Diederik Gommers en Ernst Kuipers in de coronacrisis.

  • 42 Min.
  ‘In crisis is D66 partij van luxeproblemen’

  ‘In crisis is D66 partij van luxeproblemen’

  In de nieuwe podcast Afhameren bespreken politiek commentator Wouter de Winther en presentator Pim Sedee het laatste politieke nieuws.
  Ze bespreken de verhoren over de toeslagenaffaire, die nu gaande zijn. Volgende week zijn de betrokken politici aan de beurt. De Winther ziet een opmerkelijke parallel met de bonnetjesaffaire. ,,En dit kan zeker weer gevaarlijk zijn voor bewindspersonen, ook omdat het verkiezingstijd is. Daarom krijgen ze vooraf trainingen.’’
  Dan de stijl van Geert Wilders. Hij maakt veel theater, ook nu weer als het gaat over thuiswerkende Kamerleden. Verder in de podcast Afhameren: hoe gaat het kabinet Nederlanders de komende maanden vaccineren? En maakt het VVD-idee om met een bepaalde vorm van dwang te werken kans?
  En sommige senioren leden bij D66 zijn boos. De partij zou te weinig aandacht schenken aan de ouderen. ,,Het valt wel echt op dat er steeds gedoe is over de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer,’’ stipt De Winther aan. ,,Het gaat er dan over of alle groepen wel goed vertegenwoordigd zijn. D66 richt zich steeds op luxeproblemen, terwijl het land in een crisis zit.’’

  • 42 Min.
  ‘PvdA op achterstand kan boegbeeld Arib goed gebruiken’

  ‘PvdA op achterstand kan boegbeeld Arib goed gebruiken’

  In de nieuwe podcast Afhameren bespreekt politiek commentator Wouter de Winther met Kamran Ullah het laatste politieke nieuws. Uiteraard gaat het over het interview dat hij had met Kamervoorzitter Khadija Arib die aankondigde op te gaan voor nog een periode. Volgens De Winther is dat goed nieuws voor PvdA-leider Lodewijk Asscher.
  Dan de kandidatenlijsten die van oudsher gedoe opleveren. Zo ook deze week bij D66 en GL, De Winther geeft zijn analyse.
  En tot slot gaat het over het coronabeleid. "Het kabinet kon deze week even op adem komen", constateerde Wouter de Winther nadat de cijfers er beter uitzagen. Voor komende week verwacht hij een paar versoepelingen, maar het kabinet zal niet te snel het land weer volledig open gaan gooien. Zo zullen sommige maatregelen mogelijk nog tot in het nieuwe jaar gelden. Wel wordt er al nagedacht over de feestdagen.

  • 31 Min.
  Dit spiekbriefje nam Rutte mee naar Trump

  Dit spiekbriefje nam Rutte mee naar Trump

  In de nieuwe podcast Afhameren bespreekt politiek commentator Wouter de Winther met Pim Sedee het laatste politieke nieuws. Uiteraard gaat het over de Amerikaanse verkiezingen en het optreden van president Donald Trump hierbij. Volgens De Winther is het niet aan Nederlandse politici om zich daarmee te bemoeien, of Trump hierop aan te spreken.
  Dan het verzwaringspakket van het kabinet om de coronacrisis aan te pakken. Er is veel te doen om de avondklok, die wellicht in bepaalde regio’s gaat gelden als het aantal besmettingen daar hoog blijft. Een paardenmiddel wordt het genoemd, en het is de vraag welk effect het heeft. De Winther geeft zijn analyse. 
  Ook het verkiezingsprogramma van de VVD komt aan bod, met daarin een prominente rol voor vertrekkend fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. „Het is vreemd dat het programma wordt gemaakt door iemand die de partij verlaat en hetgene dat hij voorstaat dus niet kan uitvoeren.”

  • 32 Min.
  ‘Rutte nooit eerder zo open over privéleven’

  ‘Rutte nooit eerder zo open over privéleven’

  In de podcast Afhameren bespreken politiek commentator Wouter de Winther en Pim Sedee het laatste politieke nieuws. Uiteraard gaat het over het exclusieve interview in de Telegraaf met premier Mark Rutte. Hij gaat voor een nieuwe termijn in het Torentje.
  De Winther had met collega Inge Lengton, de chef van de politieke redactie van de Telegraaf, een persoonlijk gesprek met Rutte. Hierin sprak de premier over de dood van zijn moeder, die hem zeer heeft aangegrepen. „Dat heeft een grotere impact gehad dan we tot nu toe wisten. Het was een loodzware periode voor Rutte, hij was er kapot van.”
  De Winther legt luit wat de strategie van Rutte voor de verkiezingscampagne gaat worden, of de concurrentie nog wel een kans maakt, en waar Rutte zich met de VVD op wil gaan richten.

  • 28 Min.

Top‑Podcasts in Politik

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert:

Mehr von De Telegraaf