34 Folgen

Podcast érdekes és hihetetlen történelmi eseményekről

Hihetetlen Történelem Podcast hihetetlentortenelem

  • Geschichte
  • 5.0 • 1 Bewertung

Podcast érdekes és hihetetlen történelmi eseményekről

  Az 56-os forradalom... és a koreaiak? - E34

  Az 56-os forradalom... és a koreaiak? - E34

  Talán nem gondoltátok volna, hogy az '56-os forradalom hatásai Észak-Koreáig és Dél-Koreáig is elértek. Ebben az időben Magyarország baráti kapcsolatban állt a kommunista Észak-Koreával, és kb. 1000 észak-koreai diák tanult nálunk, közülük többen részt vettek a budapesti utcai harcokban. Dél-Koreában egy féldiktatórikus rezsim volt hatalmon, ami ellen a lakosság egyre elszántabban lázadozott. És hogy mi hozta lázba a dél-korei diákságot az egyik egyetemen és hogyan fogadta Észak-Korea a budapesti forradalom hírét? Az adásunkból kiderül!

  • 43 Min.
  Szökés Alcatrazból - E33

  Szökés Alcatrazból - E33

  1962-ben három rab megszökött Amerika legszigorúbban őrzött börtönéből, az Alcatraz szigetéről, amit addig lehetetlennek véltek a hatóságok. Az eset után a biztonsági szolgálatok váltig állították, hogy a szökevények biztosan belefulladtak a tengerbe... De mégsem ez történt?

  Adásunkban bemutatjuk a rettegett börtönt és a szigetet, valamint a szökés előkészítését és megvalósítását. Tartsatok velünk ebben az izgalmas történetben!

  • 1 Std. 5 Min.
  Afganisztán - az elmúlt fél évszázad viharai - E32

  Afganisztán - az elmúlt fél évszázad viharai - E32

  Az elmúlt időszakban Afganisztán a nemzetközi figyelem középpontjába került. Az amerikai katonák kivonulása után újra a tálibok vették át a hatalmat. Az aggasztó események késztettek minket arra, hogy áttekintsük, hogy mik is történtek az elmúlt 40 évben az országban, kik és hogyan próbáltak meg uralomra törni a szétszabdalt földön, milyen is az afgán társadalom, milyen problémákkal kellett szembenézniük az amerikai katonáknak 2001-től.

  • 1 Std. 22 Min.
  Kém volt-e Mata Hari? - E31

  Kém volt-e Mata Hari? - E31

  Honnan jött Mata Hari? Hogyan vált belőle Európa-szerte híres táncosnő? Mi volt a sikere titka? Valóban kémkedett az I. világháború alatt? Mi áll a kémhistória mögött? Nos, ha meghallgatjátok az adást, mindezekre fény derül!

  • 1 Std. 22 Min.
  Holodomor - éhhalál Ukrajnában - E30

  Holodomor - éhhalál Ukrajnában - E30

  1932-33 az ukrán történelem egyik legsötétebb időszaka. A Szovjetunió tagállamaként Ukrajna alá volt rendelve Sztálin rendelkezéseinek. A kommunista diktátor elrendelte a gazdaságok kolhozosítását és a gabonatermés kötelező beszolgáltatását. Tízezrével küldték az ukrán vidékre a szovjet hatalom embereit, hogy könyörtelenül behajtsák a parasztságon az előírt gabonamennyiségeket. A bolsevikok az ukránoktól minden élelmüket elvették, a padlásokat is lesöpörték elrejtett élelem után kutatva. Akiket kikiáltottak kuláknak, vagyis a rendszer ellenségeinek, azokat deportálták vagy kivégezték. Az embereknek nem maradt élelmük. Mindennapos volt az utcán a halottak látványa. Az éhínségben becslések szerint kb. 4 millió ember vesztette életét Ukrajnában.

  FIGYELEM: egyesek számára felkavaró lehet a tartalom.

  • 1 Std. 22 Min.
  Hasfelmetsző Jack (18+) - E29

  Hasfelmetsző Jack (18+) - E29

  Az 1800-as évek végén kegyetlen gyilkossági hullám tartotta lázban London lakosságát. Az East Endhez tartozó Whitechapel városrészben egy rejtélyes gyilkos sokkolóan kegyetlen módszerrel szedte áldozatait. A rendőrség tehetetlen volt, az emberek rettegtek. Mindeközben a gyilkos vérfagyasztó leveleket küldözgetett...

  Tartsatok velünk e hátborzongató történet megismerésében!

  • 1 Std.

Kundenrezensionen

5.0 von 5
1 Bewertung

1 Bewertung

Das gefällt dir vielleicht auch