184 Folgen

Koken is zilver, spreken is goud

Interne Keuken VRT

  • Gesellschaft und Kultur

Koken is zilver, spreken is goud

  Interne Keuken - 24 oktober

  Interne Keuken - 24 oktober

  Johan Thielemans over Wachten op Godot. De Franse literatuur bulkt van de verwijzingen naar de guillotine. Maar waar zijn die dan naartoe? Steffie Van Neste zocht het uit. Hoe is Duitsland er na oorlog in geslaagd om opnieuw een normaal land te worden? We vroegen het aan Geert Van Istendael. Kinderen van de zonde, zo werden ze genoemd. Georges Kamanayo is één van hen: zijn moeder was zwart en Rwandees, zijn vader was blank, een Belgische koloniaal, getrouwd met een Française.

  • 1 Std. 40 Min.
  Interne Keuken - 10 oktober

  Interne Keuken - 10 oktober

  Wie af en toe een sterrenrestaurant kan betalen heeft pech, de Chinees om de hoek is veel beter. Staat in 'Niet iedereen kan een bizon schieten', een nieuw boek van professor Charlotte De Backer, culinair socioloog. Over het leven van Serge Gainsbourg raakten we ook deze keer niet over uitgepraat. Adriaan Van Aken reed naar Marseille om er zijn auto te verkopen. Normaal doe je over die reis een uur of tien. De trip van Adriaan duurde een maand. Urk en de Urkers zijn voor een buitenstaander moeilijk te begrijpen. Een voormalig eiland, ingepolderd en nu een deel van Flevoland. Matthias M. R. Declercq schreef er een boek over.

  • 1 Std. 40 Min.
  Interne Keuken - 26 september

  Interne Keuken - 26 september

  Ignaas Devisch over de ethiek van Adam Smith; Liesbeth De Ceulaer over de kunstmatige stad California City; Christian Clauwers over Tristan De Cunha en andere onherbergzame eilanden; en André Jansens over drones

  • 1 Std. 37 Min.
  Interne Keuken - 19 september

  Interne Keuken - 19 september

  Wouter Ryckbosch over archiefonderzoek en burgerwetenschap; Guido Vanden Berghe over Simon Stevin; Moira De Graef over Chinese arbeidsmigratie en Harry De Paepe over queen Elisabeth

  • 1 Std. 43 Min.
  Interne Keuken - 12 september

  Interne Keuken - 12 september

  Ludo Abicht over zijn boek "Desalniettemin" over Joodse Humor; Maartje Van Der Laak over de Belgische grondwet; Geerdt Magiels over onze reukzin en Luc De Bruyn over de vlieg.

  • 1 Std. 43 Min.
  Interne Keuken - 5 september

  Interne Keuken - 5 september

  Een proctoloog is een kontkundige, een poepdokter, een aarsarts. Alles over het laatste taboe, belooft het boek. Het is een fabeltje dat Leopold II het bevel zou hebben gegeven: hak daar maar iedereen zijn handen af. O ja? En hoe betrouwbaar zijn drugshonden?

  • 1 Std. 42 Min.

Top‑Podcasts in Gesellschaft und Kultur

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert:

Mehr von VRT