134 Folgen

Hyvinvointialan yrittäjä, työhyvinvointivalmentaja ja luennoitsija Joni Jaakkolan sohvafilosofisia ajatuksia terveydestä, hyvinvoinnista, suorituskyvystä ja väkevästä elämästä. joni@optimalperformance.fi, www.optimalperformance.fi, www.opcenter.fi

Väkevä elämä - Viisaampi mieli, vahvempi keh‪o‬ Joni Jaakkola

  • Gesundheit und Fitness

Hyvinvointialan yrittäjä, työhyvinvointivalmentaja ja luennoitsija Joni Jaakkolan sohvafilosofisia ajatuksia terveydestä, hyvinvoinnista, suorituskyvystä ja väkevästä elämästä. joni@optimalperformance.fi, www.optimalperformance.fi, www.opcenter.fi

  Markus Jokela - Älykkyys, persoonallisuuspiirteet ja ihmisen elämä

  Markus Jokela - Älykkyys, persoonallisuuspiirteet ja ihmisen elämä

  Älykkyys on teema, joka synnyttää valtavasti mielipiteitä suuntaan ja toiseen noustessaan esiin mediassa tai kahvipöytäkeskusteluissa. Mutta mitä älykkyys varsinaisesta tarkoittaa, miten se ilmenee käytännön arjessa ja mikä vaikutus sillä on ihmisen elämässä?

  Onko älykkyys kytköksissä onnellisuuteen tai elämässä menestymiseen? Entä millaisia väärinymmärryksiä älykkyyteen liittyy ja voiko älykkyystesteihin luottaa? Voiko älykkyyteen vaikuttaa elintavoilla eli syömällä, liikkumalla ja palautumalla hyvin? Mikä vaikutus kasvatuksella, lahjakkuudella, elinympäristöllä tai persoonallisuuspiirteillä on elämänpolkumme rakentumisessa?

  Näitä teemoja kanssani pohtimassa aiheeseen syvällisesti perehtynyt kaksi tohtorintutkintoa suorittanut ja lukuisissa tutkimuksissa mukana ollut psykologian professori Markus Jokela.

  Linkit: 
  - Futucast: https://www.youtube.com/watch?v=lwtxWXr5CVI
  - Russell Warne: https://www.amazon.com/Know-Debunking-Myths-about-Intelligence/dp/1108493343

  • 1 Std. 9 Min.
  Daniela Eklund - Voima- ja kestävyysharjoittelun yhdistäminen ja valmennusfilosofiaa

  Daniela Eklund - Voima- ja kestävyysharjoittelun yhdistäminen ja valmennusfilosofiaa

  Olen kuluneet vuodet ollut suuri voimaharjoittelun ystävä ja saarnannut sen ilosanomaa ympäri Suomen ja läpi eri kanavien. Ammattini puolesta ja omien hyvien kokemuksieni kautta olen löytänyt myös kestävyysharjoittelun ihmeellisen maailman.

  Miten nämä kaksi kannattaisi yhdistää toisiinsa niin, että tuloksena on toinen toista tukeva kokonaisuus? Mitä hyötyä niistä on, miten ne kannattaisi treeniviikossa rytmittää ja minkälaisia väärinymmäryksiä aiheeseen liittyy - onko kaikki punttisalilla saavutettu suoraan lenkkipolulta pois ja päinvastoin?

  Näitä ja teeman muita kysymyksiä sekä laadukasta valmennusfilosofiaa jaksossa kanssani pohtii Liikuntatieteiden tohtori ja yleisurheilua ja telinevoimistelua valmentanut Daniela Eklund.

  Linkit:
  https://www.lts.fi/liikunta-tiede/artikkelit/voimaa-ja-kestavyytta-miten-harjoitukset-kannattaa-rytmittaa
  https://modernwisdom.libsyn.com/264-joel-jamieson-a-complete-guide-to-hrv-how-to-improve-it
  https://twitter.com/danielafin
  https://www.adlibris.com/fi/kirja/concurrent-aerobic-and-strength-training-9783319755465

  • 1 Std. 12 Min.
  William von der Pahlen ja Isak Rautio - Väkevä elämä goes Futucast

  William von der Pahlen ja Isak Rautio - Väkevä elämä goes Futucast

  Tällä kertaa on Väkevä elämä -podcastissa vuorossa erikoisjakso sillä päätin piipahtaa yhden suosikkipodcastini, Futucastin, vieraana William von der Pahlenin ja Isak Raution studiolla.

  Tavoitteena oli tutustuttaa kuulijoita hieman meihin podcastien isäntiin ilman sen tarkempaa suunnitelmaa. Istahdimme alas, painoimme rec-nappulan pohjaan ja aloimme tutustua toistemme ajatusmaailmaan. Reilu tunti meni kuin siivillä ja läpi käytiin ainakin omaa historiaa, kiirettä, tavoitteita, hyvinvoinnista huolehtimista, tiedettä ja tutkimusta, medialukutaitoa, kuormitusta, palautumista, motivaatiota ja työelämää.

  Linkit:
  https://www.futucast.com

  • 1 Std. 21 Min.
  Salla Ibrahim - Uskomusten voima

  Salla Ibrahim - Uskomusten voima

  Meidän on usein vaikea hahmottaa omia uskomuksiamme ja miten ne vaikuttavat omaan elämäämme. Niillä on kuitenkin suuri merkitys siinä mitä kaikkea teemme tai jätämme tekemättä, mihin uskomme itsemme pystyvän ja millaiseksi elämän polkumme muotoutuu.

  Mutta mitä uskomukset ihan tarkalleen ottaen ovat, miten ne muotoutuvat ja miten ne ilmenevät käytännössä arjessamme? Miten uskomuksia voi tunnistaa ja muuttaa tarpeen mukaan paremmiksi?

  Uskomusten syvempää anatomiaa ja hyviä konkreettisia esimerkkejä jaksossa käy kanssani läpi yksi Laavu Performance Oy:n perustajista, psykologi Salla Ibrahim.

  Linkit:
  https://www.laavu.io
  https://www.linkedin.com/in/sallareinikainen/
  https://open.spotify.com/episode/72dp2giQfB0r1byxWZ2lQ7?si=6cA1EWXIRDKaoSzUhgDh6Q

  • 1 Std. 1 Min.
  Sami Minkkinen - Pohjakosketus ja onnistunut elämäntaparemontti

  Sami Minkkinen - Pohjakosketus ja onnistunut elämäntaparemontti

  Todella paljon kiitoksia keränneet jaksot Väkevä elämä -podcastissa ovat olleet niitä, joissa tavalliset ihmiset kertovat omin sanoin kokemuksiaan erilaisista elämänpolun ylä- ja alamäistä ja millaisia oppeja näistä tarttui mukaan. Kun ihminen kokee loppuunpalamisen ja pääsee pohjakosketuksen jälkeen takaisin hyvään vireeseen, on tarina mielenkiintoista kuunneltavaa.

  Miten asiat olivat ennen, mitkä syyt johtivat loppuunpalamiseen ja mitkä olivat tärkeimmät askeleet, joiden avulla noustiin takaisin mukaan mielekkääseen arjen aherrukseen? Miltä maailma näyttää kun voimavarat eivät riitä normaalin arjen pyörittämiseen? Mikä on oman toiminnan roolin uudessa nousussa ja mitä hyötyä ammattiavusta voi olla? Entä miten onnistuu arjen hyvän vireen ylläpito nyt kun asiat ovat jälleen hyvin?

  Omaa tarinaansa ja oppeja lähetyksessä jakamassa tuttavani vuosien takaa, valmentaja Sami Minkkinen.

  Sivut:

  https://www.samiminkkinen.fi

  • 1 Std. 8 Min.
  Satu Pihlaja - Vapaa tahto ja paremmat valinnat

  Satu Pihlaja - Vapaa tahto ja paremmat valinnat

  Valmentajana minua on jo vuosia kiinnostanut kuumeisesti löytää vastauksia siihen miksi me ihmiset teemme sellaisia valintoja kuin kulloinkin teemme. Mistä syntyvät hyvät valinnat ja miksi välillä valitsemme huonosti vaikka tiedämme, että kannattaisi tehdä toisin?

  Jos mietimme esimerkiksi terveyttä tukevia elämäntapoja, ovatko ne itsekurista kiinni ja miten onnistuu parempien tapojen rakentaminen? Entä onko meillä ihmisillä vapaa tahto valita kulloisessakin ajan hetkessä vai vaikuttaako meihin asiat, joita emme ehkä edes tiedosta? Entä tarvitaanko valintojen tekemiseen muiden ihmisten apua tai itsetuntemusta?

  Näitä ja muita teeman kysymyksiä kanssani pohtimassa psykologi, psykoterapeutti, valmentaja ja tietokirjailija Satu Pihlaja.

  Sivut:
  https://www.satupihlaja.com/
  https://atena.fi/kirjat/valinnan-paikka
  https://jamesclear.com/atomic-habits

  • 1 Std. 14 Min.

Top‑Podcasts in Gesundheit und Fitness

Zuhörer haben auch Folgendes abonniert: