20 episodios

Ghislaine Plag bespreekt met gasten het gesprek van de dag.

Spraakmakers NPO Radio 1

  • Noticias

Ghislaine Plag bespreekt met gasten het gesprek van de dag.

  Uitzending van 21 februari 2020

  Uitzending van 21 februari 2020

  Carl-Johan de Zwart bespreekt met gasten het gesprek van de dag.

  • 1h 42 min
  Uitzending van 20 februari 2020

  Uitzending van 20 februari 2020

  Spraakmaker is Gerben-Jan Gerbrandy, oud-Europarlementariër D66. Met hem en econoom Bert Colijn hebben we het over de extra EU-top waar de 27 Europese lidstaten vanaf vandaag proberen de onenigheid over de Europese begroting op te lossen.
  In het Mediaforum zitten Sjirk Kuijper en Frénk van der Linden.
  En met Kitty Nooy, oud-voorzitter bureau integriteit bij het OM en oud-hoofdofficier van justitie bespreken we het aangekondigde verscherpte toezicht op het OM.

  • 1h 45 min
  Uitzending van 19 februari 2020

  Uitzending van 19 februari 2020

  Erik Scherder, hoogleraar Neuropsychologie is onze Spraakmaker vandaag. Met hem en Niki Kuin, hoofd behandeling bij Dienst Justitiële Instellingen, praten we over hoe agressie bij gedetineerden kan worden teruggedrongen.
  In het Mediaforum zitten Jan Slagter en Jaap van Zessen.
  En trompettist Andre Heuvelman komt praten over het evenement Laydowntown: De heilzame werking van muziek: Een serie mindfulness experience concerten.

  • 1h 46 min
  Uitzending van 18 februari 2020

  Uitzending van 18 februari 2020

  Onze Spraakmakers is vandaag architectuurkenner Bob Witman. Met hem en Bram Büscher, van de Universiteit Wageningen, praten we over het platteland en de grote tentoonstelling van de Nederlandse architect Rem Koolhaas in het Guggenheim Museum in New York.
  In het Mediaforum zitten Bert Huisjes en Freek Staps.
  Ook bespreken we een onderwerp dat ons vroeg- of laat allemaal treft: rouw. En dan specifiek: rouw op jonge leeftijd. Hoe is het om één of beide ouders te verliezen als je nog maar net op eigen benen staat? Politicoloog en socioloog Ameline Ansu en journalist Gijs van der Sanden gaan in gesprek over verlies en rouw bij jongvolwassenen.

  • 1h 45 min
  Uitzending van 17 februari 2020

  Uitzending van 17 februari 2020

  Onze Spraakmaker is oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.
  Vanochtend trapte Radio 4 presentator Margriet Vroomans een nieuw project af: Zing mee: de Nieuwe Wereld. Koren en zangers zingen daarbij muziek die door Nederlandse gevangenen in Sumatra werd gemaakt. Vroomans vertelt er vanochtend over in Spraakmakers...
  In het Mediaforum zitten Ronald Ockhuysen en Margriet Brandsma.
  En al zeker 100 dagen is het onrustig in Libanon. Vorige week werd de nieuwe regering geïnstalleerd, dat leidde tot grote protesten in het hele land. Honderden mensen raakten gewond. Historicus en Libanon-kenner Martijn van der Krooij schuift aan.

  • 1h 43 min
  Uitzending van 14 februari 2020

  Uitzending van 14 februari 2020

  Spraakmaker van vandaag is Harry Starren. In het mediaforum zitten Martha Riemsma en Paul Jansen.
  Verder praten we met Wieteke Graven en Monique Hietkamp.

  Een kwart van de werknemers in de zorg met deeltijdbanen zouden best meer willen werken. Het kan de werkdruk verlagen en de financiële positie van vooral vrouwen verbeteren. Het blijkt uit een rapport van de Stichting Het Potentieel Pakken.

  En Eva Vriend vertelt in haar boek ‘Eens ging de zee hier tekeer’ over de families die de Zuiderzee verloren maar wel door moesten gaan.

  • 1h 45 min

Top podcasts en Noticias

Otros usuarios también se han suscrito a

Más de NPO Radio 1